Kajka.Z 02.01.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 No właśnie nie znalazłem jeszcze osoby, która miałaby tylko podłogówkę i byłaby niezadowolona. Złe opinie, jakie słyszałem były oparte o teorię, a nie praktykę. Może ktoś ma znajomych z podłogówką, co są niezadowoleni i napisze dlaczego? chyba nie ma takich co maja i są niezadowoleni no chyba, ze cos bylo zle zrobione ale to juz nie narzekanie na podlogowke tylko na montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek 96 02.01.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Kasia28 Zrobiłam mały wywiadzik i skontaktowałam się z cegielnią EDER'a w Niemczech Kasia28 jeśli nadal jesteś zainteresowana materiałem firmy Eder to podaję namiar na Panią Sylwię Skobel adres e-mail [email protected] Wystarczy napisać w jakim regionie się mieszka a Pani Sylwia szybciutko ( baaardzo szybciutko) odpowie i przyśle kontakt bardzo szczegółowy do ich dystrybutora w Twojej okolicy. Nie mam możliwości zakup materiału w cegielni w Niemczech. Niestety nie sprzedają klientom indywidualnym . Pozdrawiam Dziękujemy, my również skorzystaliśmy z namiarów na firmę Eder i właśnie wysłaliśmy meila z prośbą o wycenę. :DPozdrawiamy wszystkich uczestniczących w tym forum i życzymy na ten Nowy Rok powodzenia przy budowie wymarzonych domków:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek 96 02.01.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Poza tym Szymek, naprawde macie jeszcze sporo czasu, pamietam jak w ubieglym roku bylam na podobnym etapie jak Wy i ktos mi na forum napisal, ze do elewacji jeszcze duuuuzo czasu- o jak mi bylo przykro, przeciez chcialam miec wszystko przemyslane, dopracowane, wiedziec co , gdzie , jak no i oczywiscie za ile. ale teraz wiem, ze ten ktos z forum mial racje, od tamtego czasu minal prawie rok a nam przez glowe przemknelo jeszcze kilka cegielek Powodzenia! chyba nie pomoglam powyzszym wpisem... My też wiemy, że mamy jeszcze trochę czasu na wybór cegły klinkierowej ale jest to kosztowna inwestycja i chcemy już teraz podjąć decyzję jaką i za ile by ten wydatek mieć już z głowy kupując wcześniej za gotówkę. Z racji tego, że mąż ma firmę budowlaną i teraz zimą ma trochę więcej wolnego czasu niż w sezonie chcemy jak najwięcej materiałów lub informacji o nich zebrać już teraz. Zazdroszczę, że jesteście już tak daleko z budową:eek:Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 02.01.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 My też wiemy, że mamy jeszcze trochę czasu na wybór cegły klinkierowej ale jest to kosztowna inwestycja i chcemy już teraz podjąć decyzję jaką i za ile by ten wydatek mieć już z głowy kupując wcześniej za gotówkę. Z racji tego, że mąż ma firmę budowlaną i teraz zimą ma trochę więcej wolnego czasu niż w sezonie chcemy jak najwięcej materiałów lub informacji o nich zebrać już teraz. Zazdroszczę, że jesteście już tak daleko z budową:eek:Pozdrawiam wcale nie tak daleko szybciutko nas dogonicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 04.01.2011 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Banki kredyt chetnie dadza, wszystko zalezy od warunków Nas obslugiwala firma doradcza i jestem baaardzo zadowolona, prawie wszystko za nas zalatwili, a jednoczesnie bedac 'hurtownia' kredytow czesto mieli zdecydowanie lepsze warunki niz w banku. Ja niestety jestem przywiazana już do banku (mam jedną hipotekę), a inne nie dopiszą się jako drugie...czyli jestem bez wyjścia. (przynajmniej przez jakiś czas) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 04.01.2011 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Witamy Wszystkich i jeśli można to też się przyłączymy troszkę nieśmiało bo grupa cały czas w "Lubuskie" a z treści trochę bardziej światowa grupa my ze śląskiego na granicy z małopolską No właśnie tu grupa Lubuska a wpisy z całej Polski. Ale ja myślę,że to nie problem. Ja akurat jestem z tytułowej grupy. Pozdrawiam wszystkich. jaki jest ten Twój bank ? jakiś duży czy private ? z zeszłym tygodniu poszły papiery o pozwolenie i w sumie można coś zacząć z kredytem ... Ja mam działkę na kredyt i troszę jeszcze zostało do spłaty, a że się starzeję, to czas zacząć budowę. Właśnie z tych względów mam do wyboru jeden bank, gdyż nikt inny nie dopisze się do hipoteki. Nie chcę reklamować banku,wystarczy,że Piotr Fronczewski go reklamuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 04.01.2011 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Informacja dla Fulka : Nie jestes sierotą . )) Mnie rozgryzanie procedury założenia dziennika zajęło 3 dni . Przydatne były te linki http://forum.muratordom.pl/showthread.php?54466-Opis-jak-zrobić-w-podpisie-linki-do-dziennika-i-komentarzy&p=4470992#post4470992 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?123341-Wpisy-w-cudzych-dziennikach&p=4469023#post4469023 oraz pusta strona jakiegos edytora tekstu do zapisania łącznie sygnatury dziennika i komentarzy do niego. W wersji dla programisty moja sygnatura wyglada tak dziennik budowy: Kup pan cegłę, czyli nasze budowanie świata komentarze do dziennika Przepraszam, że te porady zamieszczam tutaj, ale nie dalo sie tego zrobić bezposrednio w dzienniku Fulka (brak mozliwości komentowania) Pozdrawiam, Śmigalska Dzięki. Jesteś WIELKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 05.01.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 kiedy, myślicie śniegi stopnieją i będzie mozna wbijac łopaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 05.01.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 kiedy, myślicie śniegi stopnieją i będzie mozna wbijac łopaty? Ja bym chciała ruszyć z pracami w marcu Niestety już wiem, że może się to nie udać. Geodeta jeszcze nie zrobił mapy sytuacyjno - wysokościowej Wniosek złożyłam 25 października, a on zawitał u mnie na pomiary dopiero 21 grudnia !!!!!!! Jeśli nie zadzwoniłabym do niego w połowie grudnia to pewnie do dzisiaj nic by jeszcze nie zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 05.01.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 ja to bym chciała żeby stopniały w połowie lutego lub nawet szybciej to by było coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 05.01.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Ja bym chciała ruszyć z pracami w marcu Niestety już wiem, że może się to nie udać. Geodeta jeszcze nie zrobił mapy sytuacyjno - wysokościowej Wniosek złożyłam 25 października, a on zawitał u mnie na pomiary dopiero 21 grudnia !!!!!!! Jeśli nie zadzwoniłabym do niego w połowie grudnia to pewnie do dzisiaj nic by jeszcze nie zrobił. no niestety, czasem takto jest, że dla nich jesteś kolejna w kolejce, a takich 'kolejnych' ma kilkanadziesiąt lub nawet kilkaset. Oni nie rozumieją, że budujesz swój jedyny, wymarzony najpiękniejszy dom i każą czekąać. Trzeba wciąż do nich dzwonic, wzywać, prosić, przypominać... potem to juz tylko pnb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 05.01.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 ja to bym chciała żeby stopniały w połowie lutego lub nawet szybciej to by było coś <marzy> nie pamietam już gdzie, ale wyczytalam w necie, że już druga połowa lutego bedzie cieplejsza, i mimo, że jeszcze w kwietniu niektorzy prognozują sniego to juz od marca bedzie zdrowo na plusie Też bym chciała juz tak na stałe z +5..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav30 05.01.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 zainteresowanym pogodą długoterminową polecam: http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/106241,prognoza-sezonowa można poprawić sobie humor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek 96 05.01.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Myślę, że wszyscy czekamy na wiosnę jak na zbawienie...Ale przynajmniej mamy czas na planowanie i wstępne zakupy. Poskładaliśmy w kilku miejscach rozpiskę potrzebnych materiałów i czekamy na oferty cen,.Zastanawiamy się też nad oknami. I tak sobie myślę, że nawet dobrze z tą zimą wyszło, bo jest czas, żeby wszystko sobie przemyśleć. (trzeba przecież się jakoś pocieszać) A tak poza tym, czy ktoś z Was wybiera się na BUDMĘ do Poznania? Myślę, że warto nawet po to, by podpatrzeć ciekawe rozwiązania i zamieszać sobie przy tym w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 06.01.2011 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 zainteresowanym pogodą długoterminową polecam: http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/106241,prognoza-sezonowa można poprawić sobie humor Mój luby kazał mi to wydrukować. Jak się nie sprawdzi, to...... Nie powiem wam, co powiedział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 06.01.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 prognoza rzeczywiście jak dla nas optymistyczna tylko ciekawe ile z tego się sprawdzi my korzystając z "wolnego czasu" (czekania na odwilż) robimy rozeznanie w sprzęcie agd a co do materiałów budowlanych to doborem zajmuje się mąż gdyż pracuje w tej branży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 06.01.2011 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 prognoza rzeczywiście jak dla nas optymistyczna tylko ciekawe ile z tego się sprawdzi my korzystając z "wolnego czasu" (czekania na odwilż) robimy rozeznanie w sprzęcie agd a co do materiałów budowlanych to doborem zajmuje się mąż gdyż pracuje w tej branży Gosiu....to jak już mąż wybierze, to pochwal się...bo ja to się dopiero uczę. Jestem zielona jak szczypior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 07.01.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 ok nie ma sprawy jak na na razie to ogólnikowo silka albo ytong na ściany i dachówka nelskamp i to by było tyle więcej na dzień dzisiejszy w tym temacie nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 07.01.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Gosiu....to jak już mąż wybierze, to pochwal się...bo ja to się dopiero uczę. Jestem zielona jak szczypior Czesc szczypior nie martw sie, wiekszosc zaczynajacych budowy to szczypiory pomyslcie jakie chcecie sciany, poczytajcie na forum, zdecydujcie i wtedy 'budowlancy' beda sie od Was uczyc! na forach dyskusji o scianach jest mnostwo, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 07.01.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Czesc szczypior nie martw sie, wiekszosc zaczynajacych budowy to szczypiory pomyslcie jakie chcecie sciany, poczytajcie na forum, zdecydujcie i wtedy 'budowlancy' beda sie od Was uczyc! na forach dyskusji o scianach jest mnostwo, polecam czytanie forum duuużo wyjaśni .. ale trzeba patrzeć na budowę jako "całość" .. etapy terminy itd ... właśnie zaczynam pracować nad logistyką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts