andrzej6 16.11.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Dzień DobryW moim projekcie mam 6 słupów 24x24cm x350 cm i 3 podciagi24x40 x350, szalunki systemowe z wypozyczalni nie wchodzą w grę ze wzgledu na mozliwość ich kradzieży (są bardzo drogie), .Wydaje mi się że szalowanie w deskach może być odpowiednie (osb się odkształca) ale może macie jakieś sposoby doświadczenia , zdjęcia . Nie potrafię nic znaleźć na forum ani w poradach ekspertów, nie wiem jak umieścić nowy postpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakiw 23.11.2010 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 zależy jaką płytę osb zastosujesz, jeżeli 12mm to faktycznie może się odkształcać, ale już 18 czy 22 nie powinna , oczywiście musi być odpowiednio usztywniania podobnie jak deskowanie z desek, reasumując deski pewnie wyjdą taniej ale będzie z nimi więcej pracy, przy OSB plusem jest równa powierzchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts