Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Namiary na dostawcow i wykonawcow !!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 268
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Ile obecnie średnio płacicie za tynki gipsowe.

Witam

Do tynków polecam Pana Tomka z Rybnika. Dopiero co skończyli tynkować u mnie i szczerze powiem że zanim ich wybraliśmy, trochę pojeździliśmy z żoną po budowach pooglądać robotę kilku firm. Najlepiej wypadł Pan Tomek a stosunek jakości do ceny był wogóle bez porównania z konkurencją.

Mój kierownik budowy nie miał najmniejszych zastrzeżeń przy odbiorze , ściany równe, kąty wszędzie wyprowadzone, budowa czyściutka na koniec rozliczenie miłe i jeszcze 200 zł opuścił z ceny końcowej na jak to określił dalsze prace powykonawcze.

Co jeszcze mnie uderzyło to to że w czasie i pracy nigdy nie znalazłem nawet kapsla od piwa czy innego alkoholu, chłopaki nawet nie chcieli o tym slyszec kiedy im na budowę zgrzewkę piwa przywiozłem ! Takie zachowanie wśród budowlańców to rzadkość.

Jeśli ktoś będzie zainteresowany to chętnie podam namiar na nich.

• 1 month później...
Uwaga na firmę Ludwik Herman z Jarząbkowic. Partacze pierwsza klasa. U nas robili ścianki działowe-które sie ruszają-stwierdzili, że ktoś musiał za szybko sie na nich oprzeć. Schody do poprawki - nie trzyma w ogóle poziomu. Niestety częściowo zapłąciliśmy z resztą zwlekamy i co słyszymy zamiast poprawek to starszą nas Urzedami. Stropodach jest tak zrobiony, że w garażu trzeba z parasolem chodzić - za stropodach odpowiedzialna jest firma współpracująca z nimi Jóżef Czarny. Partactwo i olewactwo. Ostrzegam. U nas raczej skończy się sądem jak nie poprawią bo jak na razie nie spieszno im do tego.

• 2 weeks później...

ta cena wylewek to rozumiem bez materiału? Skad jest ekipa

Tynki maszynowe- konkretnie Knauff Diamant- Kuba Sacha 513 162 182 Bardzo solidnie, porządnie, czysto POLECAM bo warto!!!! Przemiła ekipa, jakość Q, tanio!!

Wylewki 512 197 665 Jakość pierwsza klasa, wylewki lustrzane, bez zastrzeżeń. Cena 12,50/m2

ta cena wylewek to rozumiem bez materiału? Skad jest ekipa

Tak , to cena bez materiału. Piasek kupiłam w/g polecenia majstra, cement też. Resztę ( włókno, plastyfikator) dają oni. Ekipa bodaj z Zawiercia- pracują w rybnickim od pon- pt, na weekend wracają do domu. Robią naprawdę bardzo porządnie i szybko. Wylewki równiusieńkie, bez zarysowań.

• 2 weeks później...
POLECAM FIRMĘ BUD-REM ZBYSZEK MORAWIEC Z RADLINA ( DOMY STAN SUROWY ) tel. 662-030-221. JEŚLI KTOŚ CHCE ZROBIĄ WIĘCEJ ALE NAPRAWDĘ NIE DROGO, SOLIDNIE, SPRAWNIE, CZYSTO I CO O DZIWO BEZ ALKOHOLU!!! NICZEGO NIE MUSIAŁEM PILNOWAĆ A NAWET JAK PROJEKTANT COŚ ZAWALIŁ TO SZEF WYŁAPAŁ I POPRAWIŁ :) U MNIE SKOŃCZYLI TERAZ W LISTOPADZIE 2013r. JAK CO TO MOGĘ PODESŁAĆ ZDJĘCIA LUB POKAZAĆ BUDOWĘ :)

Do okien, drzwi zew. i bram garażowych polecam KOL-DAR z Rybnika ale należy uważać na pracowników wystarczyło że mnie nie było przy montażu a se chłopaki myśleli że robotę skończą szybciej i nie zamontowali paru kotw ale brawa dla szefa przyjechał, stwierdził fakt że tak tez się stało, chłopaków przysłał na drugi dzień i poprawili z zapasem :)) jestem zadowolony bo okna solidne z firmy VECA i najtaniej w okolicy ", do bramy garażowej mają innego montażystę niezależnego ale konkretny szybki i solidny. Dobrze mieć wcześniej wyceny z innych firm co posłuży pod konkretną wycenę ja zaoszczędziłem sporo co do wcześniejszych wycen :))

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...

Po zakończonej budowie chętnie podzielę się namiarami na sprawdzone ekipy i fachowców

A więc od początku:

Architekt - Arkadiusz Forysiuk - 500-200-052 - zaprojektował nam dom od podstaw - jesteśmy bardzo zadowoleni

Projekt wody i gazu - Kłak Maciej 501-252-375 - szybko i w dobrej cenie

Geodeci - młodzi geodeci, fachowi, a przy tym bardzo sympatyczni, ceny BARDZO przystępne Tomek Mroczkowski Michał Kinas 504293402

Instalacja gazowa wew, kanalizacja i woda na zewnątrz - Fojcik Dariusz 502-078-754 - szybko, tanio i fachowo

Więźba - P. Kiełkowska z Pielgrzymowic - 32 472 30 83

Instalacje elektryczne - Darek 602370105 - pomógł nam bardzo w zaplanowaniu energooszczędnego oświetlenia led, teraz porównując rachunki ze znajomymi bardzo oszczędzamy. BARDZO jesteśmy zadowoleni!

Ogrzewanie i instalacje sanitarne - 609-869-926 - fachowe doradztwo bez zbędnych bajerów, mamy ogrzewanie gazowe z podłogówką w całym domu, bardzo szybki termin wykonania, cena bardzo atrakcyjna.

Wykończeniówka: http://www.trojkawykancza.pl - głądzie, sufity podwieszane, malowanie, montaż parapetów - 608079584. Fachowcy dzięki którym mamy niebanalnie urządzony dom, pomogli w wielu wyborach bez narzucania własnych pomysłów. Widząc pomieszczenie mają swoją wizję, którą potrafią rozrysować i nakreślić, ich doświadczenie i jakość świadczonych prac widać na zdjęciach ze strony internetowej

Kafelkarz - ARTUR - super dokładny, bardzo pozytywny, dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem 602-452-946, długo szukaliśmy kafelkarza - zależało nam na cenie i dokładności ponieważ w płytkach mamy zrobiony prawie cały dom. Lepiej trafić nie mogliśmy.

Kominek - Galaxy kominki 668130896 - młodziutki chłopak z dużym doświadczeniem, bardzo zaangażowany w pracę, chociaż na początku nie mieliśmy do niego zaufania ze względu na wiek - zaskoczył nas wiedzą i opłacało się. Kominek z rozprowadzeniem ciepła za pomocą turbiny - działa bez zarzutu.

Nie polecamy:

Budowlańców którzy budowali nam dom od podstaw czyli Pana Janka Sz. z Nowego Sącza budującego domy głównie w Zebrzydowicach i Jastrzębiu. Bardzo się nim rozczarowaliśmy kiedy po budowie całego domu, wykonaniu tynków i wylewek obiecał wykonanie podbitki nabijanej od dołu w gratisie kiedy będziemy ocieplać i narzucać dom. Ekipa przyszła ociepliła dom, narzuciła siatkę i klej i Pan Janek nie przyjechał się rozliczyć za klej i siatkę. Stwierdziliśmy więc że chce się rozliczyć kiedy wykona gratisowy etap czyli podbitkę i tak czekaliśmy i czekaliśmy. W telefonie wykonanym do Pana Janka dowiedzieliśmy się że to my mu nie zapłaciliśmy za wykonaną usługę i że etap podbitki jest nieaktualny. Średnio się tym przejęłam ponieważ wydawało mi się, że kwota której nie odebrał od nas Pan Janek (1600zł )wystarczy na wykonanie podbitki - nie starczyło. Nikt nie chciał się podjąć jej wykonania - tak bardzo krzywo były umocowane krokwie. Fachowcy którzy zobaczyli jakość - wiedzieli dlaczego Pan Janek wolał nie odebrać od nas pieniędzy. Koszt robocizny wyniósł 3500 zł - podbitka została uratowana, chociaż w niektórych miejscach nie dało się nic zrobić i wygląda fatalnie. Kominy ciekną w większości domów które budował Pan Janek. ODRADZAM

• 1 month później...
  • 3 weeks później...