Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Namiary na dostawcow i wykonawcow !!

Recommended Posts

Ostatnio malo tu pisalam ate terz musze to zrobic !!!

CHCIALAM WAM POLECIC Z CALEGO SERCA moja ekipe od G-K !!!

pan szymon - 782 799 490

robili u mnie nastepujace rzeczy:

- ocieplenie szczytow

- ocieplenie poddasza z zabudowa g-k

- sufity proste na parterze

- sufit dwupoziomowy pod ledy

- zabudowe okna tarasowego z dodatkowym ociepleniem welna

- polke rtv - dziubanina ze az strach

wykonanie rewelacyjne !!! czas zupelnie przyzwoity, po sobie pozostawili dobre wrazenie i porzadek !!

a teraz najlepsze ... za poddasze i proste sufity wzieli 25zl/m2 !!!! za skomplikowane polki i sufit do ledow 30 - 35zl/m2 !!!!!!

przyklad "ciezkich prac" sufit dwupoziomowy i polka rtv

http://foto0.m.onet.pl/_m/fae38c3f750167b89ba4da452a3110c0,10,19,0.jpg

drudzy ktorych wlasciwie moge polecic to goscie od ocieplenia i tynku !! firma wimax ze skrzyszowa

Tomasz Halista - 691 251 791

wiem ze g-k tez robia ale glownie zima z uwagi na to ze glownei robia elewacje

ja za 15cm styro, tynk silikonowy placilam 87zl/m2 Z FAKTURA!! i gwarancja /jak wyjda dziury przy termowizji to naprawiaja na swoj koszt !!!/

robociza u nich to 35zl/m2 wiec wg mnie rewelacyjna cena!!

parapety 25zl za mb

http://foto0.m.onet.pl/_m/5f47f318edf3a184d2298027e3ce7440,10,19,0.jpg

aktualnie robia elewacje u moich znajomych wiec bede miec dwa domki do oceny :)

• Odpowiedzi 268
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

moi dostawcy opalu

1. Jankowice kolo kopalni - WEGIEL Z ROSJI !!!

workowany 18zl/25kg

502 182 532 i 503 174 445

2. wegiel z kaziemierz - juliusz - 730zl/t luz

wegiel z piekar - 700zl/t luz

+100 za workowanie

515 339 491

ja od tego biore kazimierza juliusza

3. gosc kolo lubaru - od queene BIEGACZ

chwalowice + piekary - 700zl/t luz /ponoc swietna mieszanka

+100 za workowanie

32 739 80 08

Dla osób, którzy planują wentylację mechaniczną , lub mechaniczną wywiewną z nawiewnikami higrosterowalnymi chce polecić namiar

667684478 - p. Damian

My zdecydowaliśmy, że będziemy robić to sami, mamy zrobiony projekt, dostałam projekt w opcji went. mechanicznej z wentylatorem wyciągowym (w dwóch opcjach) i nawiewnikami higro. w oknach oraz projekt wm z rekuperatorem. W czasie wizyty na budowie mieliśmy wyznaczone średnice i miejsca otworów do pozostawienia. Na chwilę obecna rozkładamy rury nawiewu i wywiewu a ewen. opcja wentylacji jeszcze do zastanowienia.

Mamy dostarczony komplet rur do rozprowadzenia w cenie jak z allegro . Na chwile obecną, jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy i doradztwa przy wykonaniu.

Tak więc polecam, bo rzadko mamy fachowców godnych polecenia

Nie wiem, czy to w tym wątku, ale:

zdecydowanie odradzam i przestrzegam przed firmą GALERIA KOMINKÓW z ul. Żorskiej w Rybniku. Od kilku miesięcy usiłujemy odzyskać pieniądze za zwrot wkładu kominkowego, ale na nic zdają się prośby i groźby.Człowiek, który prowadzi tę firmę, jest niesłowny, ciągle nas zbywa, jeżeli w ogóle uda się z nim skontaktować. Dlatego przestrzegam wszystkich, którzy szukają właśnie kominków i znaleźli gdzieś właśnie tę firmę!!

90 zł godzina wodzisław ale naprawdę warto można znaleść taniej ale miałem paru innych i ten był najszybszy praktycznie nie trzeba było łopatą poprawiać 8 godzin pod dom a sąsiadowi prawie taki sam dom inny kopał12gdz ale trzeba najlepiej 2-3 dni wcześniej dać znać bo ma dużo roboty

Dla zainteresowanych w tym temacie paneli polecam sklep Abak (przy Makro maly sklepik z wiekszoscia paneli na wystawie, choc po jednej desce) z gl siedziba w Piekarach. Ceny bardzo ciekawe ale co wazne, montuja gratis. I polecam ich mocno, mocno bo jestesmy z ich montarzu na serio zadowoleni. Ladnie wszystko polozone, dbanie o szczegoly no i co wazne 70m2 w 4h z listwami:D Czas oczekiwania na montaz to tak srednio 2tyg.

http://abak.istore.pl/

Polecam!

Aha i jeszcze jedno. Ceny w siedzibie tak 4zl drozsze na m2 ale jesli zlozysz zapytanie przez maila o wycene, to ceny obowiazuja ze strony.

• 4 weeks później...

Moi budowlańcy od fundamentów, ścian i dachu:

Roman Hudziec tel. 604 961 450. Bardzo solidna ekipa z Pielgrzymowic pod Jastrzębiem. Ceny umiarkowane, jakość pierwszorzędna. Na budowie porządek, wszystko robione z głową.

Kierownik budowy nie mógł się ich nachwalić. Szanują materiał jak własny, jak jest problem do dzwonią do kierownika budowy, co podobno jest rzadkością.

Robi co się zażyczy, ale służy pomysłami, dzięki którym zaoszczędziłem sporo kasy.

z dostawców to jak na razie Handlobud i Matuszek Wodzisław, chętnie konkurują między sobą ceną:)

Z materiałami oprócz ceny ważna jest też terminowość. Co komu po oszczędności stu złotych, jeśli np. ekipa czeka trzy dni na materiał?

Handlobud pod tym względem OK, ale Matuszek to już absolutne mistrzostwo, dzwonili w razie najmniejszego opóźnienia, co pozwala planować robotnikom dzień.

• 3 weeks później...
Gość 80mariusz80

Szukam dobrej ekipy do ocieplania poddasza (wełna, folie, stelaże, g/k pod malowanie), podłogi na strychu i sufitów podwieszanych na piętrze i półpiętrze. Fachowców będę potrzebował ok. czerwiec 2012. Przeczytałem ten wątek i znalazłem polecane firmy http://www.gre-mar.cba.pl oraz niejakiego pana Szymka; chciałbym się zapytać czy z ich robotą po czasie nic się nie dzieje niedobrego i czy może macie jeszcze kogoś atrakcyjnego do polecenia. Buduję pod Mikołowem, ale często zaglądam na Waszą grupę, gdyż powiat rybnicki leży tuż za miedzą mojej budowy ;) i mam jakiś sentyment do Rybnika (pielgrzymki).

Nie szukam najtańszej i najdroższej ekipy, coś pomiędzy, chciałbym uczciwie zapłacić za uczciwą pracę.

Obecnie mam skończone instalacje, tynki wewnętrzne i jeśli ktoś do tego etapu szuka ekip, to z chęcią pomogę polecić lub odradzić. Budujemy bez kredytu i filtruję rynek przed każdymi zakupami, mam dość dobre rozeznanie. Pozdrawiam.