iskierka2004 26.06.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Witam, poszukuję dobrej,uczciwej firmy do tynków i wylewek .Możecie coś polecić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 26.06.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 czy ktoś robił kominek w firmie "Kris"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta_adam 28.06.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Proszę o namiary na godnego polecenia fachowca od instalacji kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 06.07.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Prosił bym o namiary na konkretnych fachowców od dachu, dach będzie dość duży na parterówce nie chciał bym mieć potem jakiś niespodzianek . Firma Marek BUCHALIK , sprawdzony solidny i cena ok. 032/ 431 54 29 po 20,00 lub 502 208 332 Zajmuje się dachami i robi piękne schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom003 12.07.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Witam. Czy ktoś może ma sprawdzonych fachowców do ocieplenia budynku? Proszę o namiary. W zamian polecam firmę do budowy domu od podstaw, po dach ( stan surowy otwarty ) Robert Gałowicz 667 118 873. Ekipa spod Nowego Targu, od kilku lat budują na Śląsku. pozd.forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fender1 17.07.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Hej Poszukuje kogoś do obmurówki kominów z płytek lub cegły klinkierowej. Proszę o pomoc bo jakoś nie potrafię nikogo znaleźć jest potrzebny na już! Pozdrawiam Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manika 17.07.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Witam, czy korzystał ktoś z budujących SSO z usług firmy SZYMURA z Rybnika, sosnowa7/5, 44-203, lub Marcina Paleczka z Przyszowic ? Tak, firma Szymura, obecnie u mnie robią więźbę dachową. Polceam jeśli chodzi o budowę domu murowanie, szybko i dokładnie, ale jesli chodzi o dach to wolno, ale precyzyjnie. Polecam firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza2410 17.08.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 http://www.pucer.pl -firma sprzatajaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alhana 29.08.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 szukam kogoś kto wytyczy mi miejsce pod studnie, będę wdzięczna za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 04.09.2012 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Mogę polecić naszego kafelkarza. najlepszy fachowiec na naszej budowie. Robi sam i po pracy (za to bez problemu do godz. 23, soboty całe itd.). Facet pracowity, dokładny, z pomysłami, uczciwy, sprząta po sobie, przy okazji pełno innych rzeczy nam zrobił lub doradził. Jest z Jastrzębia, także J-bie, Żory i Wodzisław są w zasięgu.Pan Marek, tel. 721 079 770. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 10.09.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 szukam kogoś kto wytyczy mi miejsce pod studnie, będę wdzięczna za namiary A jaką studnie chcecie mieć kopaną czy wierconą?bo jak wierconą to nie trzeba szukać ,organizowałem już na forum wiercenie studni dla kilku osób i u nikogo nikt nie szukał wody .wiercą odwiert kontrolny i wiedzą jakie warstwy po kolei są i czy będzie tam woda.Szkoda kasy na pseudo szukaczy wody.A firma jest sprawdzona prze zemnie i kilku innych forumowiczów http://www.wiercenie-studni.eu/kontakt.php powołaj się na jacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alhana 11.09.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 A jaką studnie chcecie mieć kopaną czy wierconą?bo jak wierconą to nie trzeba szukać ,organizowałem już na forum wiercenie studni dla kilku osób i u nikogo nikt nie szukał wody .wiercą odwiert kontrolny i wiedzą jakie warstwy po kolei są i czy będzie tam woda.Szkoda kasy na pseudo szukaczy wody.A firma jest sprawdzona prze zemnie i kilku innych forumowiczów http://www.wiercenie-studni.eu/kontakt.php powołaj się na jacka dzięki chciałabym studnię żeby mieć wodę do WC i na ogród a właśnie pseudoszukaczy chciałabym uniknąć, u teściów tak właśnie niby woda się znalazła, ale raz jest raz nie ma:/ ok, zadzwonię i dowiem się co i jak:) Dziękuję raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 11.09.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 dzięki chciałabym studnię żeby mieć wodę do WC i na ogród a właśnie pseudoszukaczy chciałabym uniknąć, u teściów tak właśnie niby woda się znalazła, ale raz jest raz nie ma:/ ok, zadzwonię i dowiem się co i jak:) Dziękuję raz jeszcze Proszę bardzo a jak zastosujesz filtry to możesz mieć wodę do wszystkiego .ja mam taki zestaw 6 filtrów 2 piankowe http://allegro.pl/filtr-wklad-10-mikronow-piankowy-promocja-221-i2597520247.html,2 węglowe http://allegro.pl/filtry-wklad-weglowy-10-cali-tanio-230-i2597520243.html i 2 specjalne http://allegro.pl/filtry-wklad-weglowy-granulowany-okazja-231-i2623399844.html,i http://allegro.pl/filtry-wklad-odzelaziajacy-popraw-smak-wody-236-i2597520244.html zatrzymują zanieczyszczenia mechaniczne,metale ciężkie,bakterie a koszt takiego zestawu przez allegro to ok.50zł w wersji najdroższej ale wodę masz kryształ wystarczają na 3-4miesiąceale można też zestawić sobie komplet tańszych filtrów to wszystko będzie zależało od jakości wody .Trzeba połączyć takie coś http://allegro.pl/filtr-wody-10-wfu-3-4-nowosc-promocja-i2593884659.html w szeregowo albo w dwu rzędzie i macie czystą wodę kombinacji jest wiele z filtrami ale ten sklep ma najtaniej.Możesz przejechać się na ul.smolną do sklepu z filtrami i takimi wkładami i zobaczysz ile kosztują tam te same filtry -kosmos cenowy.My nie mamy wody z wodociągów wogóle tylko ze studni a badałem ją tylko pod kątem zawortości pod wzglądem bakteriologicznym jeszcze nie.Wodę mam w sam raz ani za twarda ani za miękka,pierwiastki i inne tam wszystko w średnich wartościach ps Dodzwonić się do Mariusza jest czasem trudno bo oni wiercą dzień w dzień od rana do wieczora ALE PRÓBÓJ .i napisz jaie warunki ci zaproponował.powiedz że dostałaś namiar od jacka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskierka2004 13.09.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Proszę bardzo a jak zastosujesz filtry to możesz mieć wodę do wszystkiego .ja mam taki zestaw 6 filtrów 2 piankowe http://allegro.pl/filtr-wklad-10-mikronow-piankowy-promocja-221-i2597520247.html,2 węglowe http://allegro.pl/filtry-wklad-weglowy-10-cali-tanio-230-i2597520243.html i 2 specjalne http://allegro.pl/filtry-wklad-weglowy-granulowany-okazja-231-i2623399844.html,i http://allegro.pl/filtry-wklad-odzelaziajacy-popraw-smak-wody-236-i2597520244.html zatrzymują zanieczyszczenia mechaniczne,metale ciężkie,bakterie a koszt takiego zestawu przez allegro to ok.50zł w wersji najdroższej ale wodę masz kryształ wystarczają na 3-4miesiąceale można też zestawić sobie komplet tańszych filtrów to wszystko będzie zależało od jakości wody .Trzeba połączyć takie coś http://allegro.pl/filtr-wody-10-wfu-3-4-nowosc-promocja-i2593884659.html w szeregowo albo w dwu rzędzie i macie czystą wodę kombinacji jest wiele z filtrami ale ten sklep ma najtaniej.Możesz przejechać się na ul.smolną do sklepu z filtrami i takimi wkładami i zobaczysz ile kosztują tam te same filtry -kosmos cenowy.My nie mamy wody z wodociągów wogóle tylko ze studni a badałem ją tylko pod kątem zawortości pod wzglądem bakteriologicznym jeszcze nie.Wodę mam w sam raz ani za twarda ani za miękka,pierwiastki i inne tam wszystko w średnich wartościach ps Dodzwonić się do Mariusza jest czasem trudno bo oni wiercą dzień w dzień od rana do wieczora ALE PRÓBÓJ .i napisz jaie warunki ci zaproponował.powiedz że dostałaś namiar od jacka pozdrawiam Witam,a ile mniej więcej kosztuje wiercenie studni? Orientujesz się może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 14.09.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Witam,a ile mniej więcej kosztuje wiercenie studni? Orientujesz się może ? Alhana ma właśnie taka wycenę za wiercenie studni od mariusza ,jak byście zdecydowali się razem z alhana to może bedzie taniej,pozdrawiam . ps.ale najlepiej do nich zadzwonić to powiedzą i objaśnią wszystko wrześniową cenę mi P. Mariusz powiedział 230zł/mb studni wcześniej za 1800PLN odwiert próbny do 30m, z sprawdzeniem warstw wodonośnych. Jak zdecydujesz się wiercić właściwą studnię, to sprawdzą jej wydajność, i przepłuczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kej88 24.09.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Witam, poszukuję dobrej,uczciwej firmy do tynków i wylewek .Możecie coś polecić ??? polecam firmę http://www.bassbud.pl/ solidnie pracują, konkretna firma, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 06.11.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Murarz potrzebny na marzec lub kwiecień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 08.12.2012 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Wprowadziłem się prawie rok temu. Do tej pory byłem ostrożny z polecaniem "fachowców", bo tak naprawdę dobrą ekipę poznać po tym jak kończy... i czasem jak ma przyjechać do poprawienia czegoś. Teraz z perspektywy mogę podsumować wybrane ekipy budowlane.Wygląda to tak:* Fundamenty, mury, strop - p. Jurek Klimek (z gór) bardzo dobra ekipa ale z tego co wiem to pracują teraz za granicą, więc nie podaję nawet numeru* Więźba i Dach - inna ekipa spod Bielska, p. Wach - generalnie technicznie zrobione dobrze ale NIE POLECAM, bo robili ponad 3 miesiące, zostawili ok. 80 butelek po wódce i byli niesłowni, nie dokończyli paru drobnych rzeczy. Na szczęście dach ogólnie zrobiony dobrze, ale drugi raz bym się nie skusił, szkoda nerwów.* Instalacja elektryczna - p. Darek tel. 505960158 - ZDECYDOWANIE polecam, pełny profesjonalizm, nie było u mnie łatwo z instalacją, mimo to poradził sobie ze wszystkimnie wiem czy jeszcze robi instalacje, bo jest ogólnie zapracowany.* Instalacja wod-kan i ogrzewania - firma Mario Bros (p. Bogdan) - NIE polecam.Firma polecona przez Instalmex, gdzie kupowałem wszystkie materiały.* Instalacja gazowa – metoda załatwienia kierbuda (tak, na to musi być osobno kierbud + dziennik budowy!!) poprzez gazownię i fachowca od kierbuda się sprawdziła – całą tę biurokrację łatwiej wtedy przejść* Tynki wewn. – p. Damian (znany na tym forum!) tel. 695305858 - ja go polecam – tynki c-w są b. dobrze zrobione i jest to nie tylko moje zdanie. Robił też ocieplenie z zewnątrz. Jedyny problem to utrzymywanie porządku w trakcie prac.* Wylewki – firma z Czerwionki p. Grzywok – polecam, tel. 517023235. Za dobrą cenę wylewki tradycyjne zrobione równo i sprawnie, przyjechali też bez problemu jak po paru miesiącach zgłosiłem że w jednym miejscu jest pęknięcie – naprawione w ciągu pół godz.* Ocieplenie dachu i zabudowa gipsowo-kartonowa poddasza – P. Grzegorz i p. Marcin (Gre-Mar) – polecam – zrobione dobrze i prosto, mam w komórce tel. do p. Grzegorza 601322625 *Kominek z rozprowadzeniem ciepła – Pawpol z Żor - polecam. W Rybniku też można znaleźć parę firm od kominków ale tam dostałem najlepszą cenę na piec Spartherm, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturjerzy 18.12.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Zakończyliśmy budowę naszego domu i chcielibyśmy podzielić się z wami uwagami na temat wykonawców Budowa domu (stan surowy + dach) – Wojciech Mucha i jego ekipa – NIE POLECAM – nie będę wnikać w szczegóły, ale stan surowy był w miarę ok. – ściany proste, wszystko zgodnie z projektem, ale niestety zepsuli dach – mogli od razu powiedzieć ze się na tym nie znaja, dachówki były krzywo, zle polozyli rynny, brzydko obrobili kominy. I syf zostawili na budowie i wokół domu Materiały na budowę – Lubar – dostawy terminowe, super cena, POLECAM Okna – grzomba rybnik – okna ladne, wykonanie poprawne, przyjedzaja na poprawki. Zamowilismy tam również parapety wewnętrzne – tez wszystko ok. Gorzej z parapetami zewnętrznymi – zle zamontowane, inni musieli po nich poprawiac. Wylewka – interdecor zory – wszystko OK. W garażu i piwnicy zrobiliśmy wylewke przemyslowa (zatarty na gładko beton) – Artur Rogowski, Jastrzębie – Zdroj – NIE POLECAM – wylewka jest spieprzona na maksa, krzywo do tego stopnia ze to czuc pod nogami!! Zenada jedna wielka! Na dodatek facet oszukuje i nie ma z nim kontaktu. I nie umie wyliczc ile trzeba materialu. Aaaa i oczywiście beton nie jest zatarty tak jak miało być. W rezultacie polozylismy tam wykladzine. Instalacja wod-kan, podlogowka, cala kotlownia, solary, odkurzacz centralny – Instal-Centrum (viessmann), cieszyn i Pan Irek Wenecki (sprzedawca) – bardzo dobry kontakt, zalatwial cala dokumentacje do banku na kredyt na solary, wykonanie na poprawnym poziomie – mieli parę wpadek ale wszystko się dalo poprawić. Elektrykę robił nam znajomy. Tynki wewnętrzne (robiliśmy zwykle cementowo-wapienne, bez gipsowania) – jedyny, niezastąpiony, znaleziony na forum, Pan Damian trzeba przyznać że jego wspominamy bardzo dobrze, bardzo sympatyczny, zna się na tym co robi. Ekipa Pana Damiana robiła u nas również tynk zewnętrzny+ocieplenie oraz sufity podwieszane. Solidnie i bez zarzutu. Sprzątają za sobą. U Pana Damiana pracuje Pan Zbyszek Michalak….tak, ten Pan to prawie u nas zamieszkał wlasnie on robił ocieplenie, sufity podwieszane, malowanie, montaż kabin w łazienkach i w rezultacie kominek prawdziwa ‘zlota rączka’ – naprawdę zrobił u nas bardzo dużo, jak miałam jakies uwagi, to robił tak jak chciałam, samodzielny, myśli przy robocie, i moim zdaniem za to wszystko co zrobil zaplacilam bardzo dobrą cenę. Nie śpieszy się, bardzo się stara, zawsze dobrze doradzi. Podaję tel. 510 905 112 Kafelki, wanne i kabiny kupilsmy w Merze w Tychach – zrobili nam również projekt łazienek – cena projektu została odliczona od wartości zamówienia. POLECAM!! Farby – Tikkurilla optiva matt 5 – Mera Tychy, polecam te farby, są baaardzo wydajne. Z tzw. ‘resztek’ mam pomalowana klatke schodowa i hol i garderobę i bardzo dobrze kryją. Atrakcjna cena w Merze Bramy garażowe + drzwi do garażu i do piwnicy – Aldo, cieszyn – ogolnie ok. Drzwi wewnętrzne – katalog vasco – kupione w firmie MiC Pszczyna – polecam, wspolpraca była bez zarzutu Drzwi wejściowe zewnętrzne – weissner super solidne drzwi, polecam – kupione w interdecor zory – mieli wpadke przy montażu ale poprawili Kafelki w łazienkach i tam gdzie podłogówka kladl Pan Andrzej Tkocz (okolice zor) 509 542 289 – bardzo fajnie nam polozyl kafelki. POLECAM! Pan jest bardzo zarobiony, bo koncem października miał wolne terminy tylko na lipiec warto na niego czekac. Schody – mamy dębowe – Krzysztof Niezgoda, Pawlowice, POLECAM! 501 012 768 – może nie były najtańsze ale sa bardzo dobrze zrobione Lampy kupiłam na stronie internetowej www.lampydomowe.pl polecam! Sprzet do kuchni – www.agito.pl – tez bez zarzutu Kuchnia – tu opisałam moją historie z firma Grodex /http://forum.muratordom.pl/showthread.php?193361-Meble-Kuchenne-Rybnik-i-okolice&referrerid=0 post 27 Kominek kupilismy za posrednictwem Instal Centrum i pana Irka Aaa i prawie najwazniejsze...naszym drugim domem byla Castorama bylismy tam prawie codziennie, do tego stopnia ze doradcy na dziale budowlanym mowili nam 'dzien dobry' i od razu sami pytali w czym pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jack071 18.12.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Witam wszystkich budujących!!Chciałbym polecić gorąco fachowca od wykończenia wnętrz, jak również ocieplenia domów, jest to osoba bardzo rzetelna, pracowita oraz dokładna w swoim wykonaniu, nazywa się on Szymon i podaje numer telefonu: 782799490. U mnie wykonywał sufity z karton gipsów dodam że zabudowa odbywała się pod dachem czterospadowym, jak również wykonanie gładzi gipsowych, jestem z niego bardzo zadowolony, postanowiłem go polecić dalej.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts