rafałek 28.01.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Mieliśmy dziś jechać ale... napadało śniegu, żona chora, opinie są raczej mierna. Zostaliśmy w domu... Lepiej zebrać siły przed nowym sezonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 28.01.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Wszystkie targi warto ogłądać. Targi w Poznaniu śledziłem od 1976roku. Uczestniczyłem czynnie jako wystawca we Wrocławiu. Obserwacje skłaniają mnie do stwierdzenia ,że ostatnio nie ma istotnych nowości .Od wielu lat to samo , pozostają tylko wrażenia estetyczne. W tym roku sobie odpuszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izba 28.01.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 a ile kosztuje wystawienie sie na takich targach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 29.01.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2005 a ile kosztuje wystawienie sie na takich targach??? Porządne stoisko i wszystko inne z tym związane -cała logistyka , hostessy , wyszynk ,wystawki itp. - to koszt około 400 -500 tysięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 29.01.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2005 Mieliśmy dziś jechać ale... napadało śniegu, żona chora, opinie są raczej mierna. Zostaliśmy w domu... Lepiej zebrać siły przed nowym sezonem A na jakim etapie już jesteście ? Poziom wystawek okien czy wspomnianych dachówek pozostawiał np wiele do życzenia. Profil Budmy powoli się zmienia i nastawia na odbiorcę typu firma - indywidualni są traktowani jako zło konieczne. Najbardziej otwarta wiara na "dobrą ofertę" jest dnia piewrszego. Można sie też napatoczyć na technologa i ciekawie pogadać "na temat". Ale np w piatek 3/4 obsługi odchorowuje wieczorki pożegnalne i wygaduje totalne głupoty, walcząc z grawitacją i koncentrując się całkowicie na utrzymaniu pionu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 29.01.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2005 a ile kosztuje wystawienie sie na takich targach??? Porządne stoisko i wszystko inne z tym związane -cała logistyka , hostessy , wyszynk ,wystawki itp. - to koszt około 400 -500 tysięcy Stoisko zabudowane w kuluarach Hali Ludowej na targzach ,o wymiarach 1,5 x 3m +jego urządzenie i materioały reklamowe kosztowały mnie 5000zł. Taki wydatek zaowocował nagrodą i pozyskaniem kilku klientów. Zdecydowałem się tylko dlatego ,że miałem coś nowego. Wydatki kilkuset tysięczne są nieopłacalne-to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 31.01.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Szkieletorów zapraszam na BUDMĘ - 25-28 styczeń br. - pawilon 3, stoisko 61 - stoisko Stowarzyszenia Dom Drewniany. Dla Forumowiczów z tego forum - Katalog Budownictwa Drewnianego 2005 - traktujący o domach z bali - GRATIS. Zapraszam takze na seminarium - http://www.domydrewniane.org/aktualnosci/050125.php Byłam i po powołaniu się na FORUM Muratora otrzymałam gratis katalog i z tego miejsca uprzejmie dziękuję Wojtkowi za inicjatywę! Moje spostrzeżenie co do targów: 1) ponieważ dom mój jest na razie w planach i prądu na działce brak, to oglądałam wyroby Wystawców "teoretycznie", bo jeżeli nie mam jeszcze projektu to do czego tu się przymierzać 2) rozczarowuje śladowa obecność wystawców POŚ, solarów, pomp ciepła i tym podobnych instalacji. Wiem, że do tego adresowane są targi instalacyjne, ale jednak dla inwestor budujący dom lub planujący taką budowę (jak JA ) z dużą wdzięcznością odwiedziałby takie stoiska 3) lepiej wykorzystałabym te TARGi, gdybym była bardziej zaawansowna w budowie - wówczas można byłoby wyczaić jakieś rabaty. 4) zobaczyłam silkę i Ytong - to pozytywne. Negatywne to to, że mąż zaczął myśleć o Ytongu, a ja o silce - to niepozytywne trzeba będzie zanleźć kompromis 4) mnóstwo Chińczyków i Turków - to dla mnie zaskoczenie Pozdrawiam, Alison Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 31.01.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Tak jak przewidywałem-znowu kolejne targi nie wniosły żadnej nowej myśli technicznej."w kółko Macieju".TARGI SĄ DLA HANDLOWCÓW ,a nie dla inwestorów indywidualnych.Jeśli myślisz,że wyczaisz rabaty to chyba się mylisz.Czy dowiedzieliście się więcej niż z np.MURATORA? Oprucz wrażeń estetycznych pozostał mentlik w głowie.Inwestor powinien sięgać głębiej pamiętając o tym ,że na wystawę mogą pozwolić sobie korporocje budowlane których lobbing jest od lat prowadzony w kierunku stosowania materoiałów DROGICH i popularnych ze względu na zyski z ich obrotu.Im droższy materiał ,lub wyższe obroty trym większa prowizja dla handlowców. Innowacji nie znajdziesz na targach,choć są rozsądną alternatywą budowani. Moje stoisko we Wrocławiu było jednym z najbardziej obleganych.Ale aby Wystawa zakończyła się pełnym sukcesem należałoby przeznaczyć na ten cel nie 5, a conajmiej 50tys.zł i być aktywnym we wszystkich targach budowlanych.Kto to wytrzyma?-tylko starzy wyjadacze.pozdrawiam. http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=34413&grupa=23&kat=0&a=radoscbudowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts