Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Targi w Poznaniu

havo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z każdym rokiem z powodu zbyt wysokich cen za miejsce jest coraz mniej wystawców , firmy coraz bardziej "tną" koszty . Mimo wszystko jest to wystawa ,gdzie forumowicze mogą dużo zwiedzić i podpatrzyć .

Zapraszam do hali nr 5 - BUDMA 2005 :D

Przede wszystkim :D Będę przez dwa pierwsze dni -wtorek i środa .

Trochę obok tematu.

Jak już będziecie w tym Poznaniu to nie stołujcie się na Targach. Byłem tam kilka razy nie tylko na BUDMIE, ale i innych - i zazwyczaj w miejscowych "stołówkach" serwuja podłe dania. Jesli juź strasznie zgłodniejecie i was przypili głód to w głównej hali na górze, gdzie najwięcej ludzie.

Reszta grozi różnymi sensacjami. :-?

Szkieletorów zapraszam na BUDMĘ - 25-28 styczeń br. - pawilon 3, stoisko 61 - stoisko Stowarzyszenia Dom Drewniany.

Dla Forumowiczów z tego forum - Katalog Budownictwa Drewnianego 2005 - traktujący o domach z bali - GRATIS.

Zapraszam takze na seminarium - http://www.domydrewniane.org/aktualnosci/050125.php

Zdecydowanie polecam! Byłam trzy lata pod rząd - w zeszłym roku w 8 miesiącu ciąży też nie odpuściłam. Zawsze wychodzę z kupą ulotek producentów, cennikami, katalogami i w domu na spokojnie porównuję oferty oraz technologie. Na targach wybraliśmy np. bramę garażową i załapaliśmy się na promocję u jej sprzedawcy.

Super sprawa - można dotknąć i poszarpać :wink: np. okna różnych firm - ja to bardzo lubiłam :D .

Teraz po zakończeniu budowy czekam na targi wnętrz .... ale są chyba dopiero wiosną.

Trochę obok tematu.

Jak już będziecie w tym Poznaniu to nie stołujcie się na Targach. Byłem tam kilka razy nie tylko na BUDMIE, ale i innych - i zazwyczaj w miejscowych "stołówkach" serwuja podłe dania. Jesli juź strasznie zgłodniejecie i was przypili głód to w głównej hali na górze, gdzie najwięcej ludzie.

Jako rodzona pyra mogę powiedzieć, że kolega ma częściowo rację. "Częściowo", ponieważ nie zawsze trafia się na padlinę serwowaną na targach, a rację - bo niejedna osoba (z moich choćby znajomych) żałowała decyzji o stołowaniu się na targach.

Pozwolę sobie w tym miejscu na maleńką reklamę - http://www.casamia.poznan.pl Restauracja serwująca doskonałe żarcie w przystępnej cenie, a co najważniejsze - położona w miarę blisko targów.

Zupełnie z innej beczki - trochę odradzam parkowanie w Poznaniu "na dziko" gdzieś w bramach lub tp. Szczególnie auta na obcych rejestracjach! Zaoszczędzone pieniądze z parkingów mogą się okazać niczym w porównaniu z kupnem nowych wkładów do lusterek, kołpaków czy znaczków marki.

Pozdrawiam

PS. Nie jestem właścicielem powyższego lokalu, ani nie mam żadnych profitów z rozreklamowywania - po prostu lubie się tam stołować ;) Nie jestem też właścicielem żadnego parkingu :)

A ja wam mogę polecić miejsce, które bardzo lubię. Jest tu tanio i smacznie - a co najważniejsze serwują tu poznańskie dania - pyra z grila, gzik z pyrami, szare kluchy ...mniam, placki ziemniaczane....

Trudno tam nie trafić, gdyż knajpka jest na Starym Rynku 95, nazywa się "Pod Koziołkami":

http://sprzet.papaja.pl/pliki/hotele1_2.gif

ps. też nie mam z nią nic wspólnego tylko polecam, jako pyra!!!

Trochę obok tematu.

Jako rodzona pyra mogę powiedzieć, że kolega ma częściowo rację. "Częściowo", ponieważ nie zawsze trafia się na padlinę serwowaną na targach, a rację - bo niejedna osoba (z moich choćby znajomych) żałowała decyzji o stołowaniu się na targach.

Pozwolę sobie w tym miejscu na maleńką reklamę - http://www.casamia.poznan.pl Restauracja serwująca doskonałe żarcie w przystępnej cenie, a co najważniejsze - położona w miarę blisko targów.

Zupełnie z innej beczki - trochę odradzam parkowanie w Poznaniu "na dziko" gdzieś w bramach lub tp. Szczególnie auta na obcych rejestracjach! Zaoszczędzone pieniądze z parkingów mogą się okazać niczym w porównaniu z kupnem nowych wkładów do lusterek, kołpaków czy znaczków marki.

Pozdrawiam

PS. Nie jestem właścicielem powyższego lokalu, ani nie mam żadnych profitów z rozreklamowywania - po prostu lubie się tam stołować ;) Nie jestem też właścicielem żadnego parkingu :)

Hmm... "Casamia polozona w miare blisko targow" - ciekawe. Znaaacznie blizej (rzut beretem od targow) jest rowniez doskonala pizzeria a w zasadzie trattoria - Donatello http://pizza.wlkp.pl/mapka.php?kto=12donat.swf&nazwa=TRATTORIA%3Cbr%3EDONATELLO&gdzie=donatellomenu.

Hmm... "Casamia polozona w miare blisko targow" - ciekawe. Znaaacznie blizej (rzut beretem od targow) jest rowniez doskonala pizzeria a w zasadzie trattoria - Donatello [...]

Faktycznie - jest bliżej!

O aspektach kulinarnych nie będę się wypowiadał, ponieważ każdy ma swój własny gust, no i oczywiście nie miejscu tu ku temu :)

Pozdrawiam

Pamiętajcie, że w Pozku są tzw strefy parkowania, najtaniej jest na zielonej. Zielona strefa jest na ul. Bukowskiej, między Starym Zoo a I LO a to najbliżej wejscia na targi.

Nie polecam pierwszego i ostatniego dnia. Pierwszego tylko z opowieści (podobno dużo oficjeli). Ostatniego bo mało materiałów reklamowych i panowie się chyba żegnali. Niektórzy nawet chcieli tylko mieli mowę przewolekłą i byli mało błyskotliwi. W środku targów można się dużo dowiedzieć. Ja niestety jestem przy wykończeniu (nie wiem siebie czy domu) i bardziej by się przydały instalacyjne. Niestety w tym roku nie ma.

Ja niestety jestem przy wykończeniu (nie wiem siebie czy domu) i bardziej by się przydały instalacyjne. Niestety w tym roku nie ma.

Do instalacji robią osobne targi co się nazywają... INSTALACJE. Najbliższa edycja targów mają wpisane: 30.03.2004 - 02.04.2004. Hmm co dwa lata je robią czy jak? Tematyka:

technika ciepłownicza i grzewcza

technika wentylacyjna i klimatyzacyjna

technika gazownicza

pompy

armatura

urządzenia regulacyjne i kontrolno-pomiarowe

sieci, rurociągi i osprzęt

instalacje elektryczne i energetyczne

usługi i wykonawstwo

doradztwo

prasa fachowa

Byłem wczoraj i sporo ciekawych rzeczy do obejrzenia. Ponieważ jestem na etapie wyboru kominów rozczarował mnie brak Schiedela ani Zapela. Po prostu nie przyjechali. Nie ma ich nawet na liście wystawców na www Budmy. Za to objerzałem kominy IBF.

Stoisko Braasa - żenada. Specjalnie żonę wziąłem żeby wybrała kolor dachówki celtyckiej a tu... nie nie - wcale nie pełna gama kolorów - po prostu nic. Będę ją musiał chyba wziąć do hurtowni jak śnieg odgarnę to obejrzy w naturalnym świetle.

Pozdrawiam