Juster 27.11.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 CZeść Bobino, a elektryka jakiegoś dobrego polecisz? Przyłącza wodociągowo-kanalizacyjne p. Maciej Stawicki z Płochocina 660 410 033, sensowny człowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 29.12.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Polecam panów od mebli z okolic Błonia i Kampinosu http://meble-admar.pl/ Robili u mnie zabudowę kuchenną, zabudowę w wiatrołapie, zabudowę 2 wnęk - wszystko z laminatu, chociaż robią też z innych materiałów. Nie są najtańsi, ale są dokładni i z efektów pracy jestem zadowolony. Dokładnie dopasowali blat laminatowy w kuchni (nie było konieczności dawania listwy przy ścianach - wystarczył silikon), bez problemu poradzili sobie z montażem pasków ledowych (wyfrezowali wgłębienia) - oświetlenie podszafkowe. Dbają o estetykę, szuflady i szafki są zamontowane i wyregulowane tak, że szczeliny między szufladami/drzwiczkami "zgrywają się" w poziomie i pionie. Starają się doradzić ze swojego doświadczenia co jest praktyczne/sprawdza się, aczkolwiek nie upierają się koniecznie przy swoich koncepcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kesler13 22.03.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Znajdziecie w tym wpisie kontakty do osób z którymi współpracowaliśmy, z niektórymi nadal współpracujemy, przy budowie naszego domu. Ponieważ jesteśmy teraz na etapie wykańczania domu, to kolejnych sprawdzonych fachowców polecę w kolejnym wpisie. Architekt adaptująca nasz projekt (Błonie):Alona Borkowskatel. 795-168-882 Geodeta (Błonie):Oliwa Jadwigatel. 605-569-904 Badanie geotechniczne działki wykonał:Andrzej Lewkowicztel.695-497-653e-mail [email protected] Dom stawiała mam ekipa Pana Sylwka. I wciąż współpracujemy ze sobą, bo przed nami jeszcze wykończenie budynku, którym też zajmą się ludzie p. Sylwka.Fachowiec w każdym calu.NexbudSylwester Kęskatel. 506-155-928 e-mail [email protected] Kierownik budowy. Przesympatyczny człowiek z fachową wiedzą, który słucha i doradzi.Robert Paszkiewicztel. 501-326-739 Cieśla/dekarz:Tadeusz Ścibektel. 502-651-265 W drewno na dach zaopatrzył nas:Tartak Edex w Zaborówku koło Lesznatel. 502-152-497 Instalacja alarmowa:Rafał Nadolnytel. 508-990-850 Kominiarz:Janusz Tyczyńskitel. 607-090-381 Okna kupiliśmy w sklepie:Jędrek Okna ul. Sochaczewska 2Błonie tel. 22 725-45-65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamw2 28.04.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Beton B20, Bloczki fundamentowe - tylko w BUDOKRUSZ. Towar z najwyższej półki ...(ciach).... Też polecam Budokrusz. Dziwię się tym, którzy kupują gdzieś u lokalnych producentów bo taniej. Nie patrzą na atesty itp tylko na cenę. Widziałem gary na strop, które rozsypują się w rękach, widziałem belki stropowe, które nie wytrzymują załadunku na samochód. Jak z tego budować dom? Budokrusz to jest firma, która lipy nie wypuści, i choć moloch, to dbają o klienta. Ale proponuję kontrolować ceny. Być może teraz jest inaczej, ale 6 lat temu korzystałem z Budokrusz Grodzisk i wtedy opłacało się brać od nich tylko beton. Elementy na strop Terriva brałem poprzez skład budowlany, wyszło 20% taniej. Skład miał duże upusty, którymi się ze mną podzielił, a Budokrusz nie chciał mi nic opuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinWk 23.05.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Polecam ELEKTRYKA Andrzej Zieliński z Pruszkowa604 720 856 Nam robił instalację elektryczną w domu (w bardzo dobrej cenie) iprowizorkę budowlaną z załatwieniem w ekspresowym tempie wszystkich formalności w ZE Pruszków. Jak coś teraz potrzebujemy zawsze przyjedzie i pomoże - jak choćby podłączenie dodatkowego gniazdka ( nie chce żadnych dodatkowych pieniędzy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 03.05.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 cześć, NIE POLECAM Koleś od kruszyw. Firma mieści się przy zjeździe z autostrady na stronę Błonia. Koleś chciał mnie oszukać i robił sobie z mordy cholewę za 500 PLN. Jak ostatnim autem kazałem mu pojechać na wagę to po ważeniu zaczął mnie wymyślać i straszyć sądem jak mu powiedziałem, że nie zapłacę tyle co sobie zaśpiewał. OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKIEM!!! PROSTAK I CWANIAK!!! POLECAM Firma PKR Wykopy - Karol Stepniak http://www.koparki_p_k_r_sc.republika.pl/Bardzo miły i słowny koleś, sprawni operatorzy. Ceny konkurencyjne - zawsze można się dogadać! Polecam również firmę od płyty fundamentowej Brinkmann Consulting z Magdalenki - o tym pisałem już w dziale piwnice i fundamenty. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 29.08.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 POLECAM: Elektryk: Andrzej Zieliński, polecany przez MarcinaWk. Bardzo sprawnie, profesjonalnie i bez dziadowania. Cena za robociznę za punkt: aktualnie 30 PLN. Wykonał mi instalację bezpuszkową w całym domu, rozporowadznie telewizji, instalację alarmową (uruchomił ja współpracujący z nim człowiek) oraz instalację pod kino domowe. Tynkarze - tu mam mega petardę! Antoni Poparda 694972569. Ludzie z gór! Super dokładni, wykonują tynki cementowo-wapienne kręcone ręcznie z betoniarki a nie żadnego agregatu. Wiadomo co jest na ścianach! Są masakrycznie sprawni - mój dom ok 580 m2 ścian (bez sufitów) ogarnęli w 3,5 dnia pracy wraz dotarciem piaskiem kwarcowym i z posprzątaniem po sobie! Cena 29PLN za m2. Robią dużo w okolicy, więc z obejrzeniem prac nie będzie problemu. Zapraszam też do siebie. Wentylacja mechanicza/GGWC - forumowy AdamMK Dekarz - Darek Załuska 604 334 635. http://dachy-pokrycia.net/. Mam dach z płaskiej dachówki wymagający dużej dokładności. Spisali sie bardzo dobrze. Obróbki kominów 2 częściowe. Generalnie dokładni i sumienni. Robią też elewację i prawdopodobnie z nich skorzystam. Wypowiem się po robocie, ale jeśli zrobia tak jak dach to nie ma się czego obawiać. Niedługo kolejna porcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniia i P 29.08.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 POLECAM: Elektryk: Andrzej Zieliński, polecany przez MarcinaWk. Bardzo sprawnie, profesjonalnie i bez dziadowania. Cena za robociznę za punkt: aktualnie 30 PLN. Wykonał mi instalację bezpuszkową w całym domu, rozporowadznie telewizji, instalację alarmową (uruchomił ja współpracujący z nim człowiek) oraz instalację pod kino domowe. Tynkarze - tu mam mega petardę! Antoni Poparda 694972569. Ludzie z gór! Super dokładni, wykonują tynki cementowo-wapienne kręcone ręcznie z betoniarki a nie żadnego agregatu. Wiadomo co jest na ścianach! Są masakrycznie sprawni - mój dom ok 580 m2 ścian (bez sufitów) ogarnęli w 3,5 dnia pracy wraz dotarciem piaskiem kwarcowym i z posprzątaniem po sobie! Cena 29PLN za m2. Robią dużo w okolicy, więc z obejrzeniem prac nie będzie problemu. Zapraszam też do siebie. Wentylacja mechanicza/GGWC - forumowy AdamMK Dekarz - Darek Załuska 604 334 635. http://dachy-pokrycia.net/. Mam dach z płaskiej dachówki wymagający dużej dokładności. Spisali sie bardzo dobrze. Obróbki kominów 2 częściowe. Generalnie dokładni i sumienni. Robią też elewację i prawdopodobnie z nich skorzystam. Wypowiem się po robocie, ale jeśli zrobia tak jak dach to nie ma się czego obawiać. Niedługo kolejna porcja Potwierdzam opinię o Panu Antonim i ekipie. Super. Tez ich juz polecałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 29.08.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 POLECAM: Elektryk: Andrzej Zieliński, polecany przez MarcinaWk. Bardzo sprawnie, profesjonalnie i bez dziadowania. Cena za robociznę za punkt: aktualnie 30 PLN. Wykonał mi instalację bezpuszkową w całym domu, rozporowadznie telewizji, instalację alarmową (uruchomił ja współpracujący z nim człowiek) oraz instalację pod kino domowe. Tynkarze - tu mam mega petardę! Antoni Poparda 694972569. Ludzie z gór! Super dokładni, wykonują tynki cementowo-wapienne kręcone ręcznie z betoniarki a nie żadnego agregatu. Wiadomo co jest na ścianach! Są masakrycznie sprawni - mój dom ok 580 m2 ścian (bez sufitów) ogarnęli w 3,5 dnia pracy wraz dotarciem piaskiem kwarcowym i z posprzątaniem po sobie! Cena 29PLN za m2. Robią dużo w okolicy, więc z obejrzeniem prac nie będzie problemu. Zapraszam też do siebie. Wentylacja mechanicza/GGWC - forumowy AdamMK Dekarz - Darek Załuska 604 334 635. http://dachy-pokrycia.net/. Mam dach z płaskiej dachówki wymagający dużej dokładności. Spisali sie bardzo dobrze. Obróbki kominów 2 częściowe. Generalnie dokładni i sumienni. Robią też elewację i prawdopodobnie z nich skorzystam. Wypowiem się po robocie, ale jeśli zrobia tak jak dach to nie ma się czego obawiać. Niedługo kolejna porcja Hej. 600 m2 w 3,5 dnia? Obrzutka w pierwszy dzień i narożniki, zostaje 3 dni na rzucenie i zatarcie 600 m2 tynku no i na posprzątanie. Nie uwierzę - muszę to zobaczyć, moge podjechać żeby zobaczyc efekt? Po prostu k... nie wierzę Chyba, że jest ich z 10 ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniia i P 29.08.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 U mnie był Pan Antoni i 5 chłopaków od 6 rano do 18 dokładnie, dzień w dzień, przerwy tylko na posiłki. Tam każdy wie dokładnie co i kiedy robi:) ps nam poleciły ich słynne tez na forum "Misiaczki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 08.09.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 ależ oczywiście, serdecznie zapraszam Błonie Pogodna. Sprawdzał ich kierbud, ja z poziomicą 3m i nawet forumowy vadiol (glazurnik) i wszyscy byli pod wrażeniem. Aha te 3,5 dnia bez glifów, bo jeszcze okien nie mam. Pan Antoni był wcześniej i obsadzil sobie narożniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 08.09.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Monia Misiaczki to Selki? Jeśli tak to u mnie też będa robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniia i P 09.09.2014 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Tak to Ci sami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 09.09.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 zadowolona byłaś? Słyszałem sporo dobrych opinii, nawet byłem w Rokitnie oglądać i tez mi się podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniia i P 10.09.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Technicznie nie umiem ocenić,nie znam się, jak powinno być,nic nie oglądalismy, przyjechali ,zrobili , pojechali. Tylko majster jeden od wykonczeniówki, tak ogladał i mówi ze co to za dziwny zwyczaj ze ekipy od k-g nie spoinują, ze oni musza sami....cokolwiek to znaczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 25.11.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Cześć, Dzisiaj kolejna porcja poleceń: Hydraulik - Mirosław Rędziński 602 101 053, hydraulik z BIMSu. Mam instalację w całości na TECE dostałem bardzo duży rabat za jego pośrednictwem w hurtowni. Poza tym człowiek, z którym można się dogadać. Oczywiście jak każdy ma swoje przyzwyczajenia, ale bezkonfliktowy i uczciwy. Ceny za robociznę bardzo przystępne (bez porównania z polecanym tu Zbyszkiem Kowalewskim z Leszna). Materiał otrzymałem na 8%, ale to nie jest norma trzeba pogadać. U mnie miał sporo roboty i się dogadaliśmy. Robil u mojego brata, który też nie miał z nim problemów. Piece i inne zabawki tez w dobrych cenach może załatwić. Jest serwisantem Buderusa i Brotje. Wylewki anhydrytowe - http://www.adn-posadzki.pl/ Robili u sąsiada i mojego kolegi, wyrażali się w samych superlatywach, Ja również polecam. Sprawnie profesjonalnie. Robią też z mixokreta. W garażu sami doradzili mi żebym kupił beton towarowy a oni mi to za 300 pln zrobią (50m2). Nie są pazerni na kasę. Profesjonalni. Kominek - http://www.kominkiikominy.pl/ Spawnie i atrakcyjnie cenowo. Niby była jakaś mała niedoróbka przy zabudowie(narożniki "wstały"), ale po zgłoszeniu przyjechali i poprawili. Był też pęknięty jeden szamot - został wymieniony bezproblemowo. jedyną rzecza jaka mnie wqrwiła to to, że nie sprawdzili dolotu powietrza do kominka(40 cm poniżej posadzki była gugla folii - niby nie ich wina, ale mogli sprawdzić), potem była walka żeby to odetkać bo kominek już zabudowany. Robią zabudowy w całym kraju. Ocieplenie ekofibrem - http://www.termo-strop.pl/index.php jak ktoś szuka alternatywy dla wełny to polecam. Ocieplenie 240 m2 stropu zajęło kilka godzin. Co prawda nie najtańsza usługa, ale ja wełny nie chciałem. okna i rolety zewnętrzne - forumowy jareko http://jareko.wix.com/strona . Na bank bardzo profesjonalnie i kompetentnie. Rzadko kto ma taką wiedzę na temat okien. Trochę roztrzepany (to nie jest jakiś duży zarzut z mojej strony Uczciwie informuję, że miałem z Panem Jarkiem w pewnym momencie spory problem natury finansowej (gdzieś została "skonsumowana" moja zaliczka i zamówienie nie poszło do fabryki i już się obawiałem, że okien nie będzie), ale stanął na przysłowiowych uszach żeby naprawić. Pojawiło się 2 miesięczne opóźnienie w montażu i miałem trochę nerwówki. W zamian za to dostałem godziwy rabat i pokrycie wszystkich kosztów, które poniosłem aby zamknąć prowizorycznie dom. Co do jakości montażu nie mam uwag. Już po zamontowaniu okien zamówiłem rolety zewnętrzne i tu już obyło się bez przygód. Oceniam moją współpracę z jareko pozytywnie. ciąg dalszy nastąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macin a 03.12.2014 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 polecam. budowa stanu surowego, ekipa z okolic Błonia -501965650 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 03.12.2014 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 polecam. budowa stanu surowego, ekipa z okolic Błonia -501965650forumowy matx1 http://forum.muratordom.pl/member.php?112595-matx1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketjar 22.05.2015 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Kierownik budowy 604-719-458 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts