Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja projektu i pozwolenie na budowę w okolicach Węgrowa

wiolek1

Recommended Posts

Jestem świeżym użytkownikiem forum i mam pytanie dotyczące okolic Węgrowa. Buduję domek letniskowy w pobliskim Paplinie, poszukuję architekta z okolicy, który wykona adaptację projektu. Chętnie przeczytam też jakieś uwagi i doświadczenia w temacie uzyskiwania pozwoleń na budowę w powiecie węgrowskim, no i będę poszukiwał na wiosnę fachowca, który podejmie się nadzorowania samej budowy. Epizod będzie krótki, bo to letniak o konstrukcji szkieletowej, przygotowywany i montowany przez ekipę dostawcy (DANMAR z Szymbarku). Ale sprawa wydaje mi się dość pilna niestety, bo chciałem rozpocząć montaż gdzieś w połowie kwietnia więc czasu mam mało.

• 2 weeks później...
Jestem świeżym użytkownikiem forum i mam pytanie dotyczące okolic Węgrowa. Buduję domek letniskowy w pobliskim Paplinie, poszukuję architekta z okolicy, który wykona adaptację projektu. Chętnie przeczytam też jakieś uwagi i doświadczenia w temacie uzyskiwania pozwoleń na budowę w powiecie węgrowskim, no i będę poszukiwał na wiosnę fachowca, który podejmie się nadzorowania samej budowy. Epizod będzie krótki, bo to letniak o konstrukcji szkieletowej, przygotowywany i montowany przez ekipę dostawcy (DANMAR z Szymbarku). Ale sprawa wydaje mi się dość pilna niestety, bo chciałem rozpocząć montaż gdzieś w połowie kwietnia więc czasu mam mało.

Jestem studentem ostatniego roku architektury i urbanistyki, od 3 lat pracuje w biurze projektowym. Adaptację projektu typowego bez zmian wraz z zagospodarowaniem działki mogłabym zrobić za 1500 zł, ze zmianami cena do uzgodnienia. Znam też kierownika budowy i chętnie go polecę. Pracuje w powiecie węgrowskim, więc adaptacja nie będzie dla mnie problemem.Na wydanie pozwolenia na budowę urząd ma ok. 30 dni w sprawach prostych. Jeżeli jest Pan zainteresowany proszę o kontakt tel. 514806592