jimmy27 06.01.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 witam Mam pytanie zarazem ogromną prośbę o poradę.Mam dom przykryty dachówką , papą na pełnym deskowaniu. jestem na etapie ocieplania wełną mineralną roockwoo'la .wysokość krokwi to 16cm.Założyłem dwie warstwy wełny , między krokwie 12 cm i w poprzek na profilach 15cm, Pytanie:czy uchwyty - ES'y utrzymają 15cm wełny na profilach bo słyszałem ,że wełna może z czasem się zsuwać , czy jest jakieś rozwiązanie na wzmocnienie ES,ów i profiliWełnę już między krokwie zamocowałem , przytrzymałem sznurkami ze względu na skomplikowany kształt dachuProszę o pomoc!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mefgips 14.01.2011 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Witam!!! Jak zwykle większość fachowców nie ma pojęcia jak wykonać prawidłowo konstrukcję zabudowy poddasza . NIE STOSUJEMY ES-ów. Konstrukcja jest za sztywna - odsyłam tego pseudo wykonawcę do lektury . Cały schemat na stronie lafarge gips!!!!! . Co do wytrzymałości profili wszystko zależy jakie kupiliście - super tanie z castoramy ??? to można je oddać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts