soba 21.01.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 No to ja mam podobne problemy. Dostałem wcześniej warunki zabudowy, ale bardzo ogólne - jedynie jaki ma być dom (dwukondygnacyjny, max. do X metrów wysokości, itd.). No i na tej podstawie dostałem pozwolenie na budowę - dzisiaj odebrałem dziennik budowy Teraz okazuje się, że w związku z załatwianiem kwestii przyłączenia mediów muszę ponownie załatwiać wszystko od nowa, bo oprócz przyłącza muszę dokonać doprowadzenia poszczególnych sieci (prąd, gaz, woda). Kazali mi więc jeszcze raz wystąpić o warunki zabudowy, bo oczywiście będzie potrzebne pozwolenie na budowę dotyczące rozbudowy sieci! No i kazali mi czekać na wydanie tych warunków nawet do trzech miesięcy. To przecież nie trzyma się kupy - dali mi prawo budowania się, a nie istnieją warunki zabudowy dotyczące mediów ??? Dodatkowo o te warunki mam wystąpić ja, jako niby inwestor, chociaż tak naprawdę koszt realizacji i wykonawstwo będą należały do MZGK i Gazowni. Jaki więc ze mnie inwestor w tej materii? Czy mają podstawę prawną żeby mnie obarczać takim obowiązkliem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 25.01.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Niestety, sieć podlega takim prawom jak budowa i wymagana jest procedura jw., czyli włącznie z warunkami.Nie wiem jakie są zwyczaje w Twojej okolicy, ale chyba warto przespacerować sie do operatrów i ustalić kto, co, jak ?pozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts