Hot chocolate 28.03.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 ciakawe gdzie jest reszta ... czekolada przepadła ... inni też Jestem, jestem... i czuwam Śledzę 'na bieżąco' wasze postępy... niestety czasu mam bardzo mało bo w pracy istny sajgon:bash: Nic nie piszę bo u nas wszystko się wałkuje, mąż załatwia większość spraw, więc nie wiem tak naprawdę co się U NAS dzieje:lol2: Na działce byłam ostatni raz chyba w... grudniu:eek: Na pewno są już instalacje zewn... czekamy na przeschnięcie stropu i startujemy z dachem a ja kupiłam przepiękne 2 lampy... i to tyle z mojej strony z postępów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 28.03.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 no to fajnie - wrzuciłabyś czasem jakaś fotkę - co by pomóc naszej wyobraźni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 10.04.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Znów mieliśmy przestój : ekipa malarska skończyła malowanie na klatce , a reszta domu czekała na swoją kolej od marca aż do Wielkiego Czwartku i na nową ekipę... Meble kuchenne już dawno zrobione i czekają na montaż, no ale przez to opóźnienie w malowaniu , praktycznie wszystko się opóźnia ... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=110851&d=1334082348 Fragment kuchni ( myślę,że jutro malowanie kuchni się zakończy , a po niedzieli przyjadą meble ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 12.04.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Kathy, widzę, że lada dzień będziesz się już wprowadzać PIĘKNIE też już chciałabym być na takim etapie... ehhh a jestem w czarnej... Byłam wczoraj na działce... pierwszy raz od kilku miesięcy!!! i nabrałam 'mocy' do działań... Jak dobrze pójdzie to pod koniec kwietnia/początek maja będzie rozprowadzona WM i zrobiony dach... mam nadzieję, że w końcu wystartujemy z kopyta z całym tym bajzlem Orientujecie się ile kosztuje wykonanie projektu zieleni, nawodnienia i oświetlenia zewn. w Rz-wie/okolicy (ok. 8arów)? Wczoraj spotkaliśmy się z (wydaje mi się) sensownym architektem krajobrazu... cena 1500zł. Dobra cena, bo zupełnie nie orientuje się w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 14.04.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Orientujecie się ile kosztuje wykonanie projektu zieleni, nawodnienia i oświetlenia zewn. w Rz-wie/okolicy (ok. 8arów)? Wczoraj spotkaliśmy się z (wydaje mi się) sensownym architektem krajobrazu... cena 1500zł. Dobra cena, bo zupełnie nie orientuje się w temacie sproboj napisać do M.A.G. >>to link do jego profilu << z tego co pamiętam zajmuje się zawodowo rzeczami o które pytasz - i jest z naszych stron i też buduje dom z płaskim dachem jak TY u mnie dziś ekipa od wnętrz kończy ściany i sufity ja w poniedziałek kończę 3 z 4 stron podbitkę dachową układać w poniedziałek też zaczynamy gruntować ściany pod katem elewacji mam już zamontowane wszystkie parapety wewnętrzne i w poniedziałek montuje zewnętrzne od wtorku układam płytki w garażu , jak pójdzie OK to robię salon, kuchnię i korytarz tak więc pomału do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 16.04.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 a ja okna wstawiłam i tam parę innych rzeczy się pojawiło, kasa płynie szybciej niż nowo podłączona woda i nie wiem czy śmiać się czy płakać więcej w dzienniku budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 16.04.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 no to masz już dom ... a nie budowę - super!a co do kasy ... nic mi nie mów ... niby większość mamy już pokupowane ... ale została masa dupereli i na dodatek co chwilę wychodzą jakieś nieprzewidziane drobne wydatki .. tu 50 zł tam 100 i robią się tysiące ... których w planach nie było my zabraliśmy się powoli za ogarnianie obejścia równamy teren , przygotowujemy stopy pod taras, jutro przyjeżdża gruz na podjazd do domu i garażu , czekam jeszcze na POŚ max 2 tyg ... i powoli za płot się bierzemy w środku w tym tygodniu biorę się za płytki - zaczynam naukę od garażu ... zobaczymy co z tego wyjdzie plan mam taki by podłogi sam porobić - nie wiem jak będzie ze ścianami a łazienkach ... może jak się rozkręcę to też sam zrobię ...w łazienkach jeszcze musimy stelaże pod umywalki porobić i półki ozdobne - ale tym chyba teściu się zajmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 17.04.2012 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 właśnie to miałam na myśli- z kilku nieplanowych stówek robi się kilka tysiaków- rozwalają mnie takie "akcje"... dzisiaj rozchorował nam się główny murarz ale wczoraj zdążyła powstać mała łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 17.04.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 skopiuję swój wpis z Grupy Podkarpackiejmoże ktoś z Was mi pomoże.. poszukuję info, opinii na temat kotłów z Kolbuszowej z firmy DREWMET, konkretnie chodzi mi o model jak w linku: http://www.kotlydrewmet.pl/kociol/ko...-ekonomik#view niestety w sieci nie znalazłam żadnych opinii użytkowników.może ktoś z Was ma u siebie taki kocioł?za wszelkie info z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 02.05.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 znów ucichło- widać działacie ostro u mnie jazda z elektryką- goście idą jak burza!! może później wstawię zdjęcia- na razie ciężko pracuję w pracy pozdrowienia majowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 02.05.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Od dwóch tygodni mam meble w kuchni! Dziś kupiliśmy szklany stół , jeszcze brakuje krzeseł. W skrytce przy kuchni blat zamontowany i kotlety można bić! Dziś przyjechały też panele i zastanawiamy się , kto ma je położyć.......... Mąż pracuje całymi dniami i nie ma czasu, jedynie w soboty i częściowo w niedziele coś jest w stanie zrobić w naszym domku. Jak już będą panele ,no to pora już poważnie myśleć o przeprowadzce... Sen z oczu spędza mi jeszcze ten zjazd z drogi powiatowej na działkę, który musimy wykonać wg projektu i to nie sami , ale trzeba wynająć specjalistyczną firmę, która się pod tym podpisze. A na fotce balkoniki francuskie- wczoraj zamontowane: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=114209&d=1335977187 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 03.05.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 no no - łądnie wygląda Wasz domeczek ... i wszystko już niemal gotowe ... jak u mnie chyba każdy wie - bo w dzienniku budowy wszystko jest skrupulatnie odnotowywane i pokazane na fotkach najbliższy tydzień akcja płytki w salonie, kuchni i korytarzu , później łazienki i na końcu tez panele w pokojach w tym tygodniu co będzie (po 7 maja) kończymy prace z przygotowaniem elewacji do malowania/gruntowania - właściwe tynkowanie najprawdopodobniej późną jesienią lub wiosną chętnie bym zobaczył fotki innych : Mona? Hot ? inni ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 07.05.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Kathy- domek jak marzenie, te balkoniki- mniam R&K- idziesz jak burza u mnie ostatnie dni pod hasłem elektryki- standardowo garść relacji i zdjęć w dzienniku goście uwijają się błyskawicznie, są dokładni, sprzątają po sobie- chwalę, chwalę mamy też gniazdko na poddaszu- wygląda mi na rodzinkę rudzików- ponoć na szczęście obchodzimy się więc z nimi jak...z jajkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 11.05.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Hot a u CIebie co tak i jak tam ? dotarłaś w końcu na budowę ? masz jakieś fotki ? Mona a u Ciebie ?a inni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 13.05.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Gosja- ptaszki już u Was gniazdko uwiły, no to musicie się ostro pobierać do pracy...U nas ruszyło się z panelami, praktycznie na dole mamy założone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 17.05.2012 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 elektryka zrobiona, na dniach będę miała prąd ) wow ale się cieszę!! miała być kanaliza ale są tylko rury- leje niemiłosiernie więc czekamy na podłączenie... we wtorek tynki, na razie wszystko idzie dobrze.. czuć zmęczenie i pośpiech ale dajemy radę w piątek projekt kuchni i zamówienie- w BRW jest promocja - 20% ale umowę trzeba podpisać do poniedziałku kuchnię zamówimy ale sobie poczeka w magazynie ptaszek wysiaduje, nie przeszkadzamy mu dziś mam spotkanie z gościem od ogrodzenia dawajcie fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 17.05.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 układam płytki w łaziece na dole - gdzie będzie prysznichttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=116373&d=1337281736 edit: 18 majamamy wizualizacje WChttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=116430&d=1337349312 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 26.05.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 No i powoli kończy się maj, który był u nas bardzo pracowity. Mamy założone panele, zamontowane wszystkie drzwi wewnętrzne . W ubiegłym tygodniu także został zrobiony wjazd na działkę i położona kostka przed domem, z tyłu i na tarasie. Teraz tak to wygląda:http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=117647&d=1338063548 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=117648&d=1338063628 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 29.05.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 no łądnie ładnie ... jestem jakiś miesiąc za Toba w pracach no może 2 mi przyjeżdza jutro wieczorem POŚ i reszta płytek w tym tygodniu kończę łazienkę z prysznicem, może też ułożę płytki w korytarzu jutro montaz kuchni , do wykonania WC, montaż paneli w 3 pokojach i wszytskie drzwi wewnętrzne + elektryka (wlaczniki, oswietlenie i gniazdka) , na zewnatrz kostka przed domem - wejscie i wjazd = koniec kasy - wprowadzamy sie i czekamy na manne z nieba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 12.06.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 8 czerwca 2012 - mieszkamy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts