Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na każdym zebraniu jest taka sytuacja, że ktoś musi zacząć pierwszy :p

Welura

Recommended Posts

• Odpowiedzi 566
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich z Podkarpacia, chętnie przyłącze sie do dyskusji w wątku chyba jeszcze nie poruszonym tutaj.

Poszukuje dobrej sprawdzonej BETONIARNI w okolicach Rzeszowa.

Z mojego rozeznania cenowego wynika że:

1. Krzywonos na ul. Ciepłowniczej za beton B20 z transportem i pompą z vatem 8% chce 261,20 zł /m3

2. Zof-Bud Świlcza 299 (w tym 23% vat)

3. Styro Bud Trzeboś 275 zł

4. CIS 288 zł

5. Res Bet 300 zł

Najlepiej wygląda kandydat nr. 1. ale nie wiem jakiej jakości sprzedają tam Beton , ponoć mają certyfikat....

Kandydat 3. to sprawdzona firma i wiem że produkt mają dobry.

Tylko czy jest sens przepłacać, a z drugiej strony trochę tanio w porównaniu do konkurencji...... czy ma ktoś doświadczenia w tym zakresie, Prosze o opinie.

chwilkę nie było mnie - widzę ze u innych praca wre ...

u nas WZ nadal nieuprawomocniona :(

sąsiad nie odwołał się - ale na samym początku zostawił jakieś pismo w urzędzie i muszą je zgodnie z procedura umorzyć ...

u geodety zlecona już mapka do celów projektowych

w banku dopinamy komplet dokumentów do kredytu

Tylko czy jest sens przepłacać, a z drugiej strony trochę tanio w porównaniu do konkurencji...... czy ma ktoś doświadczenia w tym zakresie, Prosze o opinie.

Jordi - witamy w grupie - ja nad betonem nie będę medytował - beton to beton - gdzie taniej i szybciej dostępny

Witam wszystkich z Podkarpacia, chętnie przyłącze sie do dyskusji w wątku chyba jeszcze nie poruszonym tutaj.

1. Krzywonos na ul. Ciepłowniczej za beton B20 z transportem i pompą z vatem 8% chce 261,20 zł /m3

4. CIS 288 zł

5. Res Bet 300 zł

Najlepiej wygląda kandydat nr. 1. ale nie wiem jakiej jakości sprzedają tam Beton , ponoć mają certyfikat....

z betonem jest jeszcze taka sprawa, że nie wszyscy chcą dostarczyć beton za darmo.

dzwoniłam w kilka miejsc i każdy mi sugerował, że skoro mam działkę w Pogwizdowie to powinnam zamówić beton ze swojego rejonu czyli z Lipia, bo dla pozostałych dojazd się nie opłaca.

4. CIS 288 zł

5. Res Bet 300 zł

Witaj Jordi:) Ja niestety też nie jestem aż tak daleko z postępami (u mnie na razie jest etap znoszenia jajka :lol2::lol2::lol2:), żeby znać dokładne ceny betonu 20... obiło mi się tylko o uszy że w Borze mają dobrej jakości beton i kosztuje ok. 270zł ... ale nie wiem czy to czasem nie jest właśnie firma CIS:rolleyes:

Na Wetlińskiej drogo... a nawet bardzo drogo:)

chwilkę nie było mnie - widzę ze u innych praca wre ...

Wre jak wre:bash:

DomPasywny... a coś wiadomo (urzędowe plotki;)) kiedy będzie uprawomocnienie? Pocieszeniem jest, że i tak jest już bliżej niż dalej:rolleyes:

Mnie też nosiło, bo nie było jak się zabrać do roboty, ale wreszcie DZIŚ RUSZYLIŚMY !!!Kopara zebrała humus, potem wykopała fundamenty, a ekipa zrobiła podsypkę. Ale żeby nie było zbyt pięknie, to prowizoryczny mostek- wjazd na działkę prawie się zarwał, gdy wjeżdżała wywrotka ze żwirem. Działka ma 1000 m, a teraz zrobiło się na niej tak ciasno,że nie wiadomo gdzie co wcisnąć.

Mnie też nosiło, bo nie było jak się zabrać do roboty, ale wreszcie DZIŚ RUSZYLIŚMY !!!Kopara zebrała humus, potem wykopała fundamenty, a ekipa zrobiła podsypkę. Ale żeby nie było zbyt pięknie, to prowizoryczny mostek- wjazd na działkę prawie się zarwał, gdy wjeżdżała wywrotka ze żwirem. Działka ma 1000 m, a teraz zrobiło się na niej tak ciasno,że nie wiadomo gdzie co wcisnąć.

super!!!! u Ciebie ciasno na 10 arach, a u mnie na sześciu- nawet nie strasz!! :)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=52320&d=1302707769

Praca wre.........Dziś włożono zbrojenia , przyjechały "gruchy" i fundamenty zalane:)Żeby jeszcze ta pogoda chciała dopisać........ale niestety, co rusz padało. Na działce jest istny sajgon: glina+ woda+ ciężki sprzęt.

Księciuniowa się kłania :welcome:

My tkwimy nadal nad papierologią. W sumie trochę na własne życzenie. W ostatnim momencie przed składaniem papierów o pozwolenie zdecydowaliśmy się na piwnicę pod połową domu, będzie tam piec i mała spiżarka. Jak poprzednim razem dokonywaliśmy zamian w WZ pani urzędniczka zrobiła to od ręki, w jednym miejscu skreśliła w drugim dopisała, teraz stwierdziła, że warunki muszą być wydane od nowa. Na nic zdały się tłumaczenia , że można to załatwić przez zmianę, jak od nowa to od nowa. I tak czekamy.

Cierpliwości mi potrzeba, duuużo cierpliwości;).

Księciuniowa się kłania :welcome:

My tkwimy nadal nad papierologią. W sumie trochę na własne życzenie. W ostatnim momencie przed składaniem papierów o pozwolenie zdecydowaliśmy się na piwnicę pod połową domu, będzie tam piec i mała spiżarka. Jak poprzednim razem dokonywaliśmy zamian w WZ pani urzędniczka zrobiła to od ręki, w jednym miejscu skreśliła w drugim dopisała, teraz stwierdziła, że warunki muszą być wydane od nowa. Na nic zdały się tłumaczenia , że można to załatwić przez zmianę, jak od nowa to od nowa. I tak czekamy.

Cierpliwości mi potrzeba, duuużo cierpliwości;).

z tą cierpliwością to różnie bywa...pogoda coraz ładniejsza, łopaty rwą się do kopania, ręce i chęci wielkie, ale co z tego, jak w ZUDzie nadal cisza...chociaż światełko w tunelu- dziś ponoć papiery mają być zaakceptowane i gotowe na kolejny etap- wyłączenie z produkcji rolnej i PnB

mam ogromną nadzieję, ale to pewnie się już powtarzam, że w czerwcu zaczniemy :)

Księciuniowa trzymam kciuki za szybką akceptację zmian!

cisza tu u nas w grupie, ale pewnie ostro działacie na budowach :-)

u nas mały kroczek do przodu- ZUD załatwiony, wszystkie papiery są ok, dzisiaj, za chwilę pędzę do Starostwa z pismami o odrolnienie- oczekiwanie co najmniej tygodniowe nas czeka na decyzję (tzn podpis) i składamy o PnB...i kolejny miesiąc oczekiwania

cały czas nadzieja na rozpoczęcie w czerwcu nie mija........

Witam wszystkich poświątecznie!!

U nas w Wielki Piatek zalewali ławy....dzisiaj idą bloczki, dysperbit....lecimy do przodu!!

Pogoda nam sie udala...

Powodzenia wszystkim Zniecierpliwionym!!

Kalkulowaliście może ile wyniesie was wybudowanie 1m2 domu w stanie surowym otwartym

Z zebranych przez mnie ofert cena waha się od 1000-2000zł netto/m2 (bez izolacji i krycia dachu)... wiadomo, że jest to uzależnione od materiałów i technologii... a jak to wygląda u was?

- ja nie...podliczymy na koncu, zobaczy sie...?!

Ale pewnie by mozna juz "+ -" takowe zrobic, bo robociznę znamy, bloczki kupione,

A!!!

To nic, ze betonu poszlo nam TYLKO 11 m3 wiecej niz zakladał kierownik!!! "...Za gleboko sie chlopaki wkopali.." - taki szczególik, który nas bedzie kosztowal ze 3 tysiaki....

No i weź se tu oblicz , jak tu czeggos wiecej , tu sie cos zepsulo i tzra dokupic, tam poprawic i znow koszty....studnia bez dna...Nie licze paliwa na dojazdy na budowę!!!!!!!

Powodzenia dla WSZYSTKICH!!Zwłaszcza dla tych jeszcze "nie rozpoczętych!!!"