gosja 20.07.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 ups... to mi sie cos ****** Gosja pisała "budowa pod Rzeszowem" a to Kathy15 jest z srodkowej polski .... tak, tak, ja bardzo blisko Rzeszowa się buduję a pogoda nadal dla nas niekorzystna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 20.07.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 gosja jak tam twoje 'uprawy ryżowe' po przedwczorajszych i dzisiejszej ulewie:jawdrop::jawdrop: U mnie była ściana deszczu nawet nie jadę na budowę bo nie chcę wiedzieć co tam się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.07.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 u mnie jeszcze nie było w tym roku na tyle sucho by w najniższym miejscu działki but mi się w glebie nie zapadał z dobrych wieści - wszystkie zwrotki starostwo już ma za kilka dni mam PnB :lol2: no i sąsiedzi się chyba nie odwołają - bo ich syn ma firmę co robi dachy ... więc wiecie.... co zrobiłem ... pokazałem mu marchewkę .. a co do wody ... jak mam płacić za podłączenie się do wodociągu sąsiadów za ok 1,5 tyś bo tyle im inny sąsiad płacił - to mam wycenę wstępną na zrobienie przyłącza ok 50 m długiego z materiałami za tyle ... więc mogą mnie pocałować .... tym bardziej że inna sąsiadka za free podpisała mi zgodę na przekopanie się przez jej działeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 20.07.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 gosja jak tam twoje 'uprawy ryżowe' po przedwczorajszych i dzisiejszej ulewie:jawdrop::jawdrop: U mnie była ściana deszczu nawet nie jadę na budowę bo nie chcę wiedzieć co tam się dzieje z tego samego powodu co Ty, od kilku dni nie mam odwagi oglądać mojej działki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 20.07.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 u mnie jeszcze nie było w tym roku na tyle sucho by w najniższym miejscu działki but mi się w glebie nie zapadał z dobrych wieści - wszystkie zwrotki starostwo już ma za kilka dni mam PnB :lol2: no i sąsiedzi się chyba nie odwołają - bo ich syn ma firmę co robi dachy ... więc wiecie.... co zrobiłem ... pokazałem mu marchewkę .. a co do wody ... jak mam płacić za podłączenie się do wodociągu sąsiadów za ok 1,5 tyś bo tyle im inny sąsiad płacił - to mam wycenę wstępną na zrobienie przyłącza ok 50 m długiego z materiałami za tyle ... więc mogą mnie pocałować .... tym bardziej że inna sąsiadka za free podpisała mi zgodę na przekopanie się przez jej działeczkę sprytne ja mam sąsiada od wykończeniówki i płytek, dlatego też dla mnie jest bardzo miły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 22.07.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 U nas cały tydzień "dzieje się" elektryka, a wczoraj "przyjechały" okna. Wciąż największy problem przy tej fatalnej pogodzie mamy z dojazdem i kończeniem tarasu, bo wiecznie morze wody i ta glina...............Ale widzę,że to samo dzieje się w całej Polsce..........Teraz musiałoby ze dwa tygodnie nie padać, to może coś by obeschło. Blado to wszystko widzę. No, ale miejmy nadzieję, że prawdziwe lato w końcu przyjdzie.....http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=66545&d=1311317633 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.07.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 U nas cały tydzień "dzieje się" elektryka, a wczoraj "przyjechały" okna. Wciąż największy problem przy tej fatalnej pogodzie mamy z dojazdem i kończeniem tarasu, bo wiecznie morze wody i ta glina...............Ale widzę,że to samo dzieje się w całej Polsce..........Teraz musiałoby ze dwa tygodnie nie padać, to może coś by obeschło. Blado to wszystko widzę. No, ale miejmy nadzieję, że prawdziwe lato w końcu przyjdzie..... super!!!! gratuluje SSZ jeszcze tylko ocieplenie budynku i ten teraz i na zewnątrz wszystko... później już tylko dłubaninka w środku a okna jakie? widze ze ramka ze styropianu zrobiona dookoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 22.07.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Wokół okien to może widać niezerwane taśmy, albo piankę, choć faktycznie styropian jest także. Okna Wojnarplast ( w podkarpackiem może mało znane) wraz z roletami ( gdzieniegdzie), szczegóły- parametry muszę sprawdzić, bo nie pamiętam. Jutro ma dojechać brama segmentowa, będzie więc brakować drzwi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 26.07.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Wokół okien to może widać niezerwane taśmy, albo piankę, choć faktycznie styropian jest także. Okna Wojnarplast ( w podkarpackiem może mało znane) wraz z roletami ( gdzieniegdzie), szczegóły- parametry muszę sprawdzić, bo nie pamiętam. Jutro ma dojechać brama segmentowa, będzie więc brakować drzwi.... widok napawa optymizmem gratulacje! Kathy więcej zdjęć poproszę, miło oko nacieszyć takim widokiem!!! a my czekamy, na ocieplenie, na słońce, na wysuszenie fundamentów...ogólnie cierpliwość i wszechobecna kicha!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 26.07.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Fiu, fiu Kathy toż to żadna tam budowa tylko najprawdziwszy DOM!!! Pasywny coś dla ciebie http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,10006694,W_Katowicach_powstanie_najwiekszy_w_Europie_budynek.html ............................. a ja to chyba znowu się zagapiłam jak rozdawali cierpliwość:bash: ta cnota mnie nie dotyczy Pustaki zamówione i są bardziej wyrozumiałe w oczekiwaniu na swoją kolej niż ja:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justin 26.07.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Witam wszystkich budującychMam pytanie odnośnie mapy do celów projektowych, ile płaciliście za nią w ostatnim czasie oraz może macie sprawdzonego geodetę, byłbym wdzięczny za namiarPodrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 26.07.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Witam wszystkich budujących Mam pytanie odnośnie mapy do celów projektowych, ile płaciliście za nią w ostatnim czasie oraz może macie sprawdzonego geodetę, byłbym wdzięczny za namiar Podrawiam płaciłam 800 zł info o geodecie wyślę na priva- fajny facet, konkretny a i w sprawach innych (prawnych) był bardzo pomocny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 26.07.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Fiu, fiu Kathy toż to żadna tam budowa tylko najprawdziwszy DOM!!! Pasywny coś dla ciebie http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,10006694,W_Katowicach_powstanie_najwiekszy_w_Europie_budynek.html ............................. a ja to chyba znowu się zagapiłam jak rozdawali cierpliwość:bash: ta cnota mnie nie dotyczy Pustaki zamówione i są bardziej wyrozumiałe w oczekiwaniu na swoją kolej niż ja:yes: jakiś czas temu siedząc w poczekalni przychodni z dzieckiem, miała miejsce taka sytuacja. Siedzi kobieta z dwójką dzieci, znacznie młodszych od mojej córy. Moja młoda dość znudzona i zniecierpliwiona kokosi się na maksa, jęczy, dogaduje. W pewnym momencie córka tej kobiety również zaczęła dopytywać kiedy wreszcie wejdą do gabinetu. Matka: "Dobromiłochno ćwicz cnotę cierpliwości" I pozamiatała :lol2: moje dziewczę skamieniało a dla mnie to hasło to ostatnio mega hicior, zwłaszcza w sprawach budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 26.07.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Witam wszystkich budujących Mam pytanie odnośnie mapy do celów projektowych, ile płaciliście za nią w ostatnim czasie oraz może macie sprawdzonego geodetę, byłbym wdzięczny za namiar Podrawiam 400 zł za 1 szt która w zupełności wystarcza DOM!!! Pasywny coś dla ciebie http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,10006694,W_Katowicach_powstanie_najwiekszy_w_Europie_budynek.html faktycznie ciekawe - w Rzeszowie była chyba rok temu konferencja nt budowy dużych obiektów publicznych w takich technologiach .. w końcu coś się zmienia ... u mnie cisza... przed burzą chyba PnB nie ma 1 sierpnia mam Nadzór Budowlany na działce za mostek ... .... czekanie zabija ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mania18 28.07.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 CZeść Pracy!!) I Dobromiłochnie!!))Bomba!!! No, widzę, że każdy zawalony robotą!!I tak trzymać!!!tylko ta zasrana pogoda, ja juz rzygam deszczem... Pasywny tylko dalej czeka....no, ale jak pzowolonko bedzie - wycałować karteczkę i czekac na uprrawomocnienie..) Ja na etapie dachu...dobre, bez etapu raczej, bo więźba lezy i moknie, tzn. mokła przez parę tyg..dzisiaj panowie juz kolo dachu dłubią...slonce mamy-chyba pierwszy raz od miesiąca..?? Okna se zamówiłam - profil REHAU EURO-86 z pakietem trzyszybowym...dobre jakościowo i parametry "U" tez niczego sobie, najbardziej zależało mi na dodatkowej szybie! A domek niedawno wyglądał tak: FRONT http://i193.photobucket.com/albums/z237/AniaM78/Obraz262-2.jpg http://i193.photobucket.com/albums/z237/AniaM78/Obraz263-2.jpg NASZ LABIRYNT )) http://i193.photobucket.com/albums/z237/AniaM78/DSC06205.jpg http://i193.photobucket.com/albums/z237/AniaM78/DSC06203.jpg JEDNA Z ŁAZIENEK WRAZ Z GŁÓWNĄ INWESTORKĄ ZBIERAJĄCĄ COŚ) http://i193.photobucket.com/albums/z237/AniaM78/DSC06199.jpg SALON http://i193.photobucket.com/albums/z237/AniaM78/DSC06196.jpg NASZ WIATROŁAP I WEJSCIE DO KOTŁOWNI http://i193.photobucket.com/albums/z237/AniaM78/DSC06192.jpg http://i193.photobucket.com/albums/z237/AniaM78/DSC06189.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 30.07.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Pasywny tylko dalej czeka....no, ale jak pzowolonko bedzie - wycałować karteczkę i czekac na uprrawomocnienie..) no cześć - gdzie byłaś jak Cię nie było no czekam czekam - w poniedziałek ma być PnB podpisane - ależ się nie mogę doczekać - później idę dać księdzu na tace i się modlić by się nikt nie odwołał , może na kolanach się do Częstochowy wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 30.07.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Mania18 Jak pięknie masz wokół domku : te łąki, lasy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 31.07.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 NO, SPOKOJNIE MOGĘ NAPISAĆ,ŻE PO OK. 3, 5 MIESIĄCA OD WKOPANIA PIERWSZEJ ŁOPATY OSIĄGNĘLIŚMY STAN SUROWY ZAMKNIĘTY:) BRAMA GARAŻOWA SEGMENTOWA ZAMONTOWANA, CHOĆ NIE DO KOŃCA, NO BO PRĄDU NADAL BRAK:bash:WPRAWDZIE NIE MA OSTATECZNEGO POKRYCIA DACHOWEGO, TYLKO PAPA, ALE NIEKTÓRZY KILKA LAT MIESZKAJĄ POD PAPĄ ZANIM POŁOŻĄ DACHÓWKĘ CZY BLACHĘ. Z RESZTĄ SĄ WIDOKI NA TO ,ŻE W SIERPNIU UDA SIĘ ŚCIĄGNĄĆ EKIPĘ " OD DACHÓWKI" . W PIĄTEK EKIPA TYNKARSKA PRZYWIOZŁA SWÓJ SPRZĘT I JUTRO MAJĄ ZACZYNAĆ, ALE CZY BĘDZIE COŚ MOŻNA ZROBIĆ NA PRZEDŁUŻACZACH- TO SIĘ OKAŻE. W KAŻDYM BĄDŹ RAZIE JAKOŚ WSZYSTKO POSUWA SIĘ DO PRZODU. NAWET W TYM TYGODNIU W MIARĘ DOPISAŁA POGODA I UDAŁO SIĘ W KOŃCU ZAMKNĄĆ SPRAWĘ FUNDAMENTÓW TARASU:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mania18 01.08.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 no czekam czekam - w poniedziałek ma być PnB podpisane - ależ się nie mogę doczekać - później idę dać księdzu na tace i się modlić by się nikt nie odwołał , może na kolanach się do Częstochowy wybiorębez przesady, masz dac ksiedzu, idź na porządne lody!!!(bez skojarzen!)))) mam nadzieję, ze jest już!!?? NO, SPOKOJNIE MOGĘ NAPISAĆ,ŻE PO OK. 3, 5 MIESIĄCA OD WKOPANIA PIERWSZEJ ŁOPATY OSIĄGNĘLIŚMY STAN SUROWY ZAMKNIĘTY - Kathy - świetny wynik!!! Ja juz 3 miesiace z przerwami buduję i konca nie widac!!!!!Ale małzonek mię ostrzegał, ze jak zaczniemy "działać" to na pewno bedzie żabami waliło!!No i dużo sie nie pomylił!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 02.08.2011 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 NO, SPOKOJNIE MOGĘ NAPISAĆ,ŻE PO OK. 3, 5 MIESIĄCA OD WKOPANIA PIERWSZEJ ŁOPATY OSIĄGNĘLIŚMY STAN SUROWY ZAMKNIĘTY:) No to ja zdecydowanie wystartuję w kategorii maratonu a nie sprintu Super :wiggle: Kiedy oblewamy SSZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts