Kathy15 02.08.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 No, przydałaby się jakaś imprezka, tym bardziej,że o wakacjach w tym roku trzeba nam tylko pomarzyć......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 02.08.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 ODEBRALIŚMY dziś PnB - po 34 dniach teraz tylko czekać aż wszyscy odbiorą zawiadomienia i 14 dni ... niestety mam na głowie NB - wiec do czasu uprawomocnienia decyzji na działce nic nie mogę robić - by nie zostać posadzonym o przygotowywania terenu do budowy - takie to durne przepisy mamy ze bez prawomocnego PnB nic nie można robić - nawet jeśli nie wymaga to pozwolenia czy zgłoszenia Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 02.08.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 DomPasywny No, to w końcu się doczekaliście! Dwa tygodnie szybko miną i do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mania18 02.08.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Pasywny!Gratulacje, teraz niech mijają te 14 dni bezpowrotnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 02.08.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Pasywny!Gratulacje, teraz niech mijają te 14 dni bezpowrotnie!!! właśnie trochę więcej niż 14 - bo 14 liczy się od odebrania przez ostatnią osobę zainteresowaną zawiadomienia - czyli może potrwać to do ok 20-25 sierpnia - ale i tak planuje start na 1 września - idę "do szkoły" uczyć się jak się dom buduje ... hehehe jutro spotkanie z "Bobem Budowniczym" Kierownika budowy już mam załatwionego jeszcze tylko ławy na płytę przeprojektować trzeba styropian XPS jest na składzie budowlanym od ręki , beton w betoniarni też od reki Silikaty w Rzeszowie na składzie też są - wiec tylko kupować ... i się budować zapomniałem dodać - nie mam kasy ... kredyt trzeba załatwić Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 03.08.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 ODEBRALIŚMY dziś PnB - po 34 dniach Zatem kolejne oblewanie się szykuje Super... wyczyść grabie, łopaty, packi do murowania i do dzieła No i wkońcu jest niezła pogoda do działań na froncie :wave: ciekawe jak długo Wczoraj pozamawiałam prawie wszystkie materiały do SSO :wiggle: poza stalą bo jest podobno stagnacja i szansa na spadek... na razie wstępnie zarezerwowałam po aktualnej cenie a w przyszłym tygodniu mam podjąć decyzję Piachu na podsypkę jest oczywiście za mało:jawdrop::jawdrop: szacowałam 70m3, będzie pewnie grubo ponad 100:o Do pt mają skończyć rozkładanie... później zagęszczanie i ciąg dalszy budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 04.08.2011 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 a u mnie suszenia ciąg dalszy....nie ma o czym mówić, bo prócz pompowania wody, której po kolejnych deszczach przybywa i przybywa- nic się nie dzieje.... dzisiaj dzwonię do głównego dowodzącego z ZGKiM by się dogadać w sprawie wody z wodociągu...po tych opadach widzę, że studnia to kiepska alternatywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 04.08.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 No u mnie też nijako się zrobiło... Okazało się ile pospółki jednak potrzebujemy i mój zapał nieco ostygł Wstępnie miało być 60m3 (30cm), po wczorajszych pomiarach wyszło 200m3 (1m)... 17 transporów!!! A i tak nie jestem pewna czy nie będzie potrzebne jeszcze więcej bo po zagęszczeniu chyba trochę się ubije tego, ehhh... dobrze, że już prawie weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 05.08.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Opóźnienia, opóźnienia :mad: Koparka poszła na urlop bez uprzedzenia nas o tym po prostu Pan musi podładować baterie i jeszcze nie wie czy w przyszłym tygodniu będzie czy nie Fajnie, że dowiedziałam się o tym dopiero dzisiaj rano i to nie od koparki tylko kolegi koparki Zatem wstrzymaliśmy transport pospółki bo nie mamy gdzie zmagazynować 140 kubików piachu (60 wczoraj przyjechało )... Panowie budowlańcy nudzą się bo nie mają co robić, więc pewnie też pójdą do domu... Dalsze prace odłożone na poniedziałek (chyba)... Ale co tam, już prawie weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 05.08.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 U nas cały czas ekipa robi tynki maszynowe wewnątrz. Góra jest prawie skończona, został tylko korytarz, a na dole są już zrobione sufity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 05.08.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 U nas cały czas ekipa robi tynki maszynowe wewnątrz. Góra jest prawie skończona, został tylko korytarz, a na dole są już zrobione sufity. Kathy jak ja Ci zazdroszczę!!! Hot Chocolade- współczuję, ręce opadają- wypocznijcie przed poniedziałkiem i trzymajcie kciuki za pogodę- jeśli się utrzyma na takim poziomie jak dzisiaj, to w poniedziałek lejemy fundamenty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 06.08.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 drogie Panie a ile za 1t piachu ? czy tez za wywrotkę (ile to ton)? jak liczą? ile płaciłyście? nie martw się czekoladka... mnie też czeka nawiezienie podobnej ilości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 07.08.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 My za piach na zasypanie fundamentów daliśmy 4 tys., co nas kompletnie powaliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 08.08.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 trzymajcie kciuki za pogodę Chyba kiepsko trzymaliśmy kciuki bo znowu pada drogie Panie a ile za 1t piachu ? czy tez za wywrotkę (ile to ton)? jak liczą? ile płaciłyście? nie martw się czekoladka... mnie też czeka nawiezienie podobnej ilości ... Im grubsza frakcja tym lepiej... nam się super udało bo mamy pospółkę za darmo, cena na rynku ok. 60zł/m3 przy 200m3 poleglibyśmy Czytałam też, że dobry jest piasek płukany (wypłukany z tej drobnej frakcji cena ok. 20zł/m3 na Lipiu) Płacimy za transport 5zł/km... Ciężarówka ma 16 m3, ale zabiera ok. 12m3 My za piach na zasypanie fundamentów daliśmy 4 tys., co nas kompletnie powaliło. No my właśnie tyle płacimy za transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 08.08.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Chyba kiepsko trzymaliśmy kciuki bo znowu pada pogoda nas nie rozpieszcza ... jutro słońce ale co z tego jak znów mokro wszędzie , i w środę ponownie deszcz Im grubsza frakcja tym lepiej... chodzi o grubość ziarna? to jakie jest dobre? żeby już w żwir się nie pchać nam się super udało bo mamy pospółkę za darmo, cena na rynku ok. 60zł/m3 przy 200m3 poleglibyśmy Czytałam też, że dobry jest piasek płukany (wypłukany z tej drobnej frakcji cena ok. 20zł/m3 na Lipiu) Płacimy za transport 5zł/km... Ciężarówka ma 16 m3, ale zabiera ok. 12m3 szczęściara - gdzie to tak za free rozdają ?? ja pod płytę potrzebuję ok 100m3 czyli 8 wywrotek po 12 m3 , piach z Niwisk mam za 15 zł za 1 tonę z transportem - tylko ile to 1 tona ?? już mi wujek Google powiedział Gęstość nasypowa piasku to około 1,65 tony na 1 m3. czyli 25 zł za 1m3 z transportem 100m3 * 1,65 * 15 * 1,23 = 3050 zł brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 09.08.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Drugi tydzień "dzieją się' tynki wewnętrzne. Pewnie pod koniec tygodnia będzie koniec i trzeba szykować grubszą kasę.......http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=68899&d=1312744630 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 10.08.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 szczęściara - gdzie to tak za free rozdają ?? No nie tak znowu za free tylko za flaszeczkę dobrego winiacza ......................... Dziura zasypana i zagęszczona Na razie panowie odpuścili temat stanu zero... stwierdzili, że lepiej będzie jak jeszcze grunt dodatkowo sam naturalnie się 'ubije'... także będziemy kłaśc kanalizację i lac chudy beton prawdopodobnie za jakieś 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 10.08.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 No i rozpoczęliśmy poszukiwania okien i jest to temat zupełnie mi obcy:bash::bash: Macie jakieś rozeznanie, na co zwracac uwagę... kogo pytac buuuu ...................... No i zapraszam do mego tworzącego się saloOnu oczywiście przez drzwi wejściowe jakbyście przez przypadek nie poznali http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=69521&d=1313004550 No i gwiazda wieczoru - jakiś taki mikroskopijny salonik... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=69519&d=1313004550 I do sypialni Tyle musimy podnieśc działkę http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=69520&d=1313004550 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 11.08.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 No i rozpoczęliśmy poszukiwania okien i jest to temat zupełnie mi obcy:bash::bash: Macie jakieś rozeznanie, na co zwracac uwagę... kogo pytac buuuu ...................... No i zapraszam do mego tworzącego się saloOnu oczywiście przez drzwi wejściowe jakbyście przez przypadek nie poznali http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=69521&d=1313004550 No i gwiazda wieczoru - jakiś taki mikroskopijny salonik... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=69519&d=1313004550 I do sypialni Tyle musimy podnieśc działkę http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=69520&d=1313004550 Łe łe łe- nabiera wyglądu ten Twój plan życiowy- fajnie oko nacieszyć trzymajcie kciuki za pogodę- jutro zalewamy fundamenty...byle nie wodą, byle nie wodą, byle nie wodą, byle nie wodą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 11.08.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Drugi tydzień "dzieją się' tynki wewnętrzne. Pewnie pod koniec tygodnia będzie koniec i trzeba szykować grubszą kasę....... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=68899&d=1312744630 Kathy- Szybki Lopez z Ciebie!!! Szok-prace przebiegają błyskawicznie!!! Niesamowite jak szybko dom urósł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts