RK1719508166 11.08.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 No i rozpoczęliśmy poszukiwania okien i jest to temat zupełnie mi obcy:bash::bash: Macie jakieś rozeznanie, na co zwracac uwagę... kogo pytac buuuu no ładnie pną się mury ... co do okien zależy jakiego standardu szukasz jeśli czegoś w przystępnej cenie to polecam zwykłe okna w pakietem 3-szybowym + tzn ciepły montaż ja stawiam na okna z górnej półki profil Schuco Si 82 + zawsze też możesz powstawiać do domu same fixy - okna nie otwierane (ościeżnica + szyba ) są zdecydowanie cieplejsze (mniejsze straty ciepła) i znacznie tańsze - u mnie różnica na małym oknie 120x60 to ok 500 zł a na oknie tradycyjnym 150x150 to 1000 zł - dlatego kilka takich FIXow wstawiam u siebie !!! więcej na forum: Szukamy dobrych okien nie ma sensu czytać 900 stron - wystarczy ok 40 ostatnich - historia najnowsza trzymajcie kciuki za pogodę- jutro zalewamy fundamenty...byle nie wodą, byle nie wodą, byle nie wodą, byle nie wodą... trzymamy trzymamy - na razie pogoda dopisuje ... więc nie ściemniaj , nie lej wody tylko bierz się do pracy a ja prawomocne PnB będę miał 23 sierpnia na 25 mam mieć projekt płyty fundamentowej na 23-24 mamy już wypisane zgłoszenie do Nadzoru Budowlanego o rozpoczęciu prac wchodzi geodeta i tyczy , ściągamy humus i ostro bierzemy się do pracy na ok 10 września umawiam murarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 11.08.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 gosja, deszczu na bank NIE będzie... więc lej:wiggle: Dom coś mi się widzi, że też niezle tempo narzucisz skoro już 10 wkraczają murarze Co do wrzuconego linka to już go wczoraj przegryzłam... widziałam, że się tam udzielasz więc liczyłam na twoją podpowiedź na razie 'bałam się' zadac pytanie bo wiedza i doświadczenie jareko w zderzeniu z moją zielenią mogłoby byc druzgocące Na razie chciałam się podszkolic, rozeznac i wtedy może odważe się zadac pytanie o profile i inne bzdety okołooknienne no ładnie pną się mury ... co do okien zależy jakiego standardu szukasz jeśli czegoś w przystępnej cenie to polecam zwykłe okna w pakietem 3-szybowym + tzn ciepły montaż ja stawiam na okna z górnej półki profil Schuco Si 82 + zawsze też możesz powstawiać do domu same fixy - okna nie otwierane (ościeżnica + szyba ) są zdecydowanie cieplejsze (mniejsze straty ciepła) i znacznie tańsze - u mnie różnica na małym oknie 120x60 to ok 500 zł a na oknie tradycyjnym 150x150 to 1000 zł - dlatego kilka takich FIXow wstawiam u siebie !!! Fixów będziemy miec 3 sztuki... reszta otwierana/uchylana/przesuwana - w sumie 22 sztuk okien... pierwsza wycena powaliła mnie na kolana i jeszcze dogniotła pośladem 65k ................. No i dzisiaj nasz kierbud zabił mnie pytaniem o rolety zewnętrzne bo leją już nadproża i nie wie czy chcemy chowane w nadprożach (integro) czy jakieś inne... bosz ja tu jestem cały czas na SSO a oni mnie już o rolety zewn. pytają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 11.08.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Hot chocolate- ale się tych okien u was nazbierało...., no i wycena... szokująca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 11.08.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 a u kogo robiłaś ta wycenę ? jakie okna? firma , profil, szyba? Jareko jest szpecem od okien - sprzedaje te najlepsze - u niego będę zamawiał najprawdopodobniej - jeśli się co do ceny porozumiemy jak płytę wyleją mi na koniec sierpnia to po tygodniu ma 80% wytrzymałości i można zaczynać stawiać mury - po kolejnych 2 tyg ma ok 90% wytrzymałości - wtedy już będę miał strop i panowie będą kończyć murować , na październik przewidziałem dach, okna i ocieplenie na zimę ma być SSZ ocieplony, a całą zimę - 3 m-ce daje ekipie na wykończenie - zamknę ich i niech siedzą i dłubią aż skończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 12.08.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 a u kogo robiłaś ta wycenę ? jakie okna? firma , profil, szyba? Jareko jest szpecem od okien - sprzedaje te najlepsze - u niego będę zamawiał najprawdopodobniej - jeśli się co do ceny porozumiemy jak płytę wyleją mi na koniec sierpnia to po tygodniu ma 80% wytrzymałości i można zaczynać stawiać mury - po kolejnych 2 tyg ma ok 90% wytrzymałości - wtedy już będę miał strop i panowie będą kończyć murować , na październik przewidziałem dach, okna i ocieplenie na zimę ma być SSZ ocieplony, a całą zimę - 3 m-ce daje ekipie na wykończenie - zamknę ich i niech siedzą i dłubią aż skończą oby Ci ten plan wyszedł...ja już nie planuję tak z zegarkiem i kalendarzem w ręku, ostatnie pogodowe wypadki potwierdziły, że nie na wszystko mam wpływ u nas plan był taki- do zimy SSZ a od wiosny wykończeniówka, by najpóźniej po wakacjach 2012 się wprowadzić...niby nadal jest to możliwe, ale teraz już spokojniej do tego podchodzimy- jak się uda, będzie git, jak nie- uda się tylko nieco później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 12.08.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=69836&d=1313175582 Ach, żeby już była ta dachówka...... W przyszłym tygodniu może coś już będzie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 14.08.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Fixów będziemy miec 3 sztuki... reszta otwierana/uchylana/przesuwana - w sumie 22 sztuk okien... pierwsza wycena powaliła mnie na kolana i jeszcze dogniotła pośladem 65k w weekend bylem w Warszawie - miedzy innymi spotkałem sie z Jareko - do Twojego domu jeśli chcesz coś dobrego ale w miarę dobrej cenie - Schuco CT70 CAVA - myślę ze możesz mu wysłać listę do wyceny - dla porównania .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaja_s20 16.08.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 16.08.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Dzięki Pasywny za pamięc i zaangażowanie, Wysłałam do jareko prośbę o wycenę i zaczynam odliczanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bielina 16.08.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam,sszczesliwi ktorzy zaczeli zgodnie z planem, ja chcialem na wiosne a zaczne w jesieni. Moze ktos polecic DOBRYCH wykonwacow. Mam duzo zelbetu i potrzebuje sprawdzone firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bielina 16.08.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 CZeść Pracy!!) I Dobromiłochnie!!))Bomba!!! No, widzę, że każdy zawalony robotą!!I tak trzymać!!!tylko ta zasrana pogoda, ja juz rzygam deszczem... Pasywny tylko dalej czeka....no, ale jak pzowolonko bedzie - wycałować karteczkę i czekac na uprrawomocnienie..) kto Wam buduje, ew. czy macie inna firme budujaca w tym systemie - chodzi mi o P+W i cienkowarstwowe spoiny, bo ja chce z DRYFIX-u budowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 17.08.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Wczoraj wracając z budowy i korzystając z ładnej pogody wstąpiłam nad zalew , który jest ok. 1 km za naszym domkiem i stamtąd robiłam fotki http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=70535&d=1313574969 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 17.08.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 no pięknie .. tylko jeszcze ładna dachówka i tynki i domek jak marzenie a ja dziś otrzymałem projekt płyty - niestety z błędem ... do poprawki ... wniosek na kredyt złożony - na piątek mam dowieść - ciekawe jak szybko go rozpatrzą jutro kończę kopać dołek za mostkiem i wykładam go dużymi kawałkami gruzu - jest głęboki na ok 45-50 cm w piątek ma być skończony zakres prac w tym zakresie w sobotę ze szwagrem kopiemy rów wzdłuż 1 granicy działki - sąsiad ma bardzo wysoki płot i ziemię ok 0,5 wyżej niż ja zakopiemy tam rurę - drenaż odwadniający - zasypane wszystko drobnym żwirem tak by woda od niego nie wpływała do nas na działkę tylko była rurą odprowadzana do rowu na wtorek umówiony geodeta - na rano popołudniu ściągnięcie humusu i jeśli się da kopanie przyłącza wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
templer77 20.08.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 hej ja właśnie będę startował z budową w Rzeszowie i tutaj pytanie:buduje parterowy dom bez piwnicy i bez poddasza. jest praktycznie płaski. powierzchnia to 150 metrów użytkowej ale płyta (stropodach) ma prawie 300 m2. wsparta jest na 16 kolumnach. Jest to projekt gotowy szkwał z mtm. Ekipa wyceniła mi ten dom na 165 000 zł - koszt materiałów i robocizny do stanu surowego otwartego lecz bez izolacji stropu (dachu). Co o tym sadzicie? czy to aby nie za drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 21.08.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 1100 zł za 1m2 SSO - nie tak źle dla wszystkich z ok Rzeszowa pogoda na najbliższe 4 dni: niedz. -- pon. -- wt. -- śr.http://ssl.gstatic.com/onebox/weather/35/partly_cloudy.png http://ssl.gstatic.com/onebox/weather/35/tstorms.png http://ssl.gstatic.com/onebox/weather/35/partly_cloudy.png http://ssl.gstatic.com/onebox/weather/35/partly_cloudy.png24° -- 29° -- 27° -- 32° Hot chocolate - masz już te wyceny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
templer77 21.08.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 1100 może nie źle ale jak policzyłem materiał to max 80 tyś to znaczy że robocizna to drugie 80 tys?jak to ma się do ekip o których słyszę na forum ze biorą za robotę domów z poddaszem 30-40 tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 21.08.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Hot chocolate - masz już te wyceny ?? Mam... dzięki za polecenie p.Jarka Bardzo fajny facet... i pomocny Niestety z racji odległości (no i oczywiście jakości ) jego wycena jest zbliżona do poprzedniej... ale mocniej wczytałam się w forum o oknach i poza perturbacjami z dostawą pod koniec zeszłego roku to Jezierski też ma bardzo dobre okna, no i robi na tych samych profilach co heka, parametry też te same... a wycenę mam o 15k niższą więc teraz sprawdzam opinie o tutejszych montażystach i generalnie niucham i porównuję oferty U nas mury zakończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 22.08.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Hot chocolate - no to super, a fotki kiedy??? My dziś odbieramy transporty z dachówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 22.08.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Ależ proszę bardzo Niestety nie mam całej budowy w jednym kawałku bo moje dziecię jest zbyt szalone żeby utrzymac je w ryzach, więc nie moglam spuścic go z oczu a że sami byliśmy na wycieczce... to już chyba rozumiecie Korytarz po lewej, sypialnie z prawej... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=71222&d=1314021447 Sypialnie http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=71221&d=1314021445 Przyszły garaż (rozważamy czy nie zmniejszyc okna bo coś duże wyszło:rolleyes:) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=71220&d=1314021443 ............... Teraz Panowie skręcają zbrojenie, w poniedziałek rozpoczynają szalowanie/stemplowanie a w pt leją beton ............... Temat okien mnie przeraża... im więcej czytam tym mniej wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.08.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Mam... dzięki za polecenie p.Jarka Bardzo fajny facet... i pomocny Niestety z racji odległości (no i oczywiście jakości ) jego wycena jest zbliżona do poprzedniej... ale mocniej wczytałam się w forum o oknach i poza perturbacjami z dostawą pod koniec zeszłego roku to Jezierski też ma bardzo dobre okna, no i robi na tych samych profilach co heka, parametry też te same... a wycenę mam o 15k niższą więc teraz sprawdzam opinie o tutejszych montażystach i generalnie niucham i porównuję oferty U nas mury zakończone Gratuluje murów - u nas może jutro wiedzie koparka - dziś sam wytyczyłem zakres pracy dla pana koparkowego - jak ściągnie humus wpuszczę dopiero geodetę co do Jareko - on już z Jezierskim nie współpracuje - ale faktycznie loklanie w Salamandrze bodaj że mają Heke i ofertę znacznie "lżejszą" tylko oni właśnie na www maja że współpracują z Jezierskim - jest jeszcze fabryka w Przeworsku - tez mają Heke ... ja bardzo możliwe że na Jareko się zdecyduję - przynajmniej facet wie co sprzedaje i jak to później zamontować - ja na pomyłki i niedociągnięcia nie mogę sobie pozwolić no i wybrałem już generalnego wykonawcę na SSO - jutro rozmowa w 4 oczy i ustalenie szczegółów - jutro też uprawomocnia się PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts