Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na każdym zebraniu jest taka sytuacja, że ktoś musi zacząć pierwszy :p

Welura

Recommended Posts

gosja - no pięknie, pięknie, cieszysz się , co?????;)) Fajny ten etap, jak sie z ziemi wychodzi...

Kathy-no widzisz, jak nie było, to nie było, jak jest-to z nadmiarem, tylko sie cieszyć!

Pasywny - tak obserwuję Towje postępy w Dzienniku..założenia fajne technologicznie..Czy juz krtos tak budował?Bazujesz na czyims doswiadczeniu w tej materii?Chcodzi mi o tą płytę, styropian...?

Co do moich "wysokosci" ;))-tak, nie bede miala stropu w salonie!!Bedzie ponad 5 m--hurrra!!Te wszystkie okna bedą doswietlac mi salon, kuchnię...mam nadzieję, ze osiągnę zamierzony efekt?!

Wszystkim dziękującym mi za Inwest Profil-nie ma za co - mogę, pomagam! ;))Firma u nas - tzn. lokalnie chwalona!

Robią na Brugmanie i Rehau, ale Rehau o niebo lepszy materiałowo - podobno?!

O wycenę zawsze warto poprosić.., a nuż bedzie ok?

No i mowię, na plus-ze sa na miejscu- w razie W...

Oby pogoda była z nami!!!

A tak sie zpaowiada podobno do konca wrzesnia, co najmniej!

• Odpowiedzi 566
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

z ta firma Inwest Profil to ciekawa sprawa

zadzonilem do siedziby na tel powiedzialem co chce - Pan wyliczyl i na koniec tak fajnie sie zapytal - "zeby nie bylo niejasnosci - wie Pan ze wyszlo TYLE ..."

mnie ta kwota nie zdziwila i poprosilem o przeslanie do biura w rzeszowie - bo tu ewentualnie bede zamawial - to bylo 2 dni temu

i czlowiek z rzeszowskiego biura do teraz sie nie odezwal!!!! chyba mu nie zalezy - ma za duzo zamowien ...

co do płyty fundamentowej - wiele osób w Polsce tak buduje - wiekszosc domow szkieletowych jest tak posadowiona

natomiast malo domow murowanych

na FM jest oddzielny watek dla osób budujących na płycie

jest tez watek dla osob grzejacych prądem

w skali kraju na FM jest kolo 50 osob, w całej polsce jak sadze max 10x tyle

domow takich jak moj - nie wiecej niz 1-2 na "stare" województwo

z ta firma Inwest Profil to ciekawa sprawa

zadzonilem do siedziby na tel powiedzialem co chce - Pan wyliczyl i na koniec tak fajnie sie zapytal - "zeby nie bylo niejasnosci - wie Pan ze wyszlo TYLE ..."

mnie ta kwota nie zdziwila i poprosilem o przeslanie do biura w rzeszowie - bo tu ewentualnie bede zamawial - to bylo 2 dni temu

i czlowiek z rzeszowskiego biura do teraz sie nie odezwal!!!! chyba mu nie zalezy - ma za duzo zamowien ...

co do płyty fundamentowej - wiele osób w Polsce tak buduje - wiekszosc domow szkieletowych jest tak posadowiona

natomiast malo domow murowanych

na FM jest oddzielny watek dla osób budujących na płycie

jest tez watek dla osob grzejacych prądem

w skali kraju na FM jest kolo 50 osob, w całej polsce jak sadze max 10x tyle

domow takich jak moj - nie wiecej niz 1-2 na "stare" województwo

O!To faktycznie nieładnie z e strony pana od Inwest...A mnie wkurzają tacy "pseudo przedstawiciele"danej firmy!Niby na kzdym rogu oknoland, powinni wlaczyc o klienta, a jak prosisz o wycenę, to odpowida ci 3 na 5, to samo z dachem...wkurza mnie to strasznie..mialam etap, ze nawet dzownilam do siedziby firmy i pytalam zlosiliwie, czy u nich w firmie wycena okien, pokrycia trwa miesiac???W siedzibie oczywiscie-ze to niemozliwe, ze pewnie panu sie gdzies zapodziało moje zmowienie, bo z reguly to sie wycenia na bieżąco, zeby zadzownila, moze sie wyjasni.....i takie tam smutki....ja mialam zasadę-nie chcesz sprzedac, nie wycenisz-spadaj, twoja strata, pojde do innego.

No to mozna powiedziec, ze jestes jednym z pionierów w naszym kraju takiej metody!!! ;))

Gratuluję stanu zero!

Kathy-wypoczywaj i naładuj akumulatorki na dalsze etapy!!!Miłego!

A u mnie sie wreszcie "zamembranowało" dach i ołaciło! ;))

Czekamy znow na panow, az laskawie cos skonczą gdzies i przyjdą kryc...chyba sie wykonczę nerwowo z tymi dachowcami!

ja okna zamawiam w firmie którą od początku obstawiałem - ale już bramę garażowa i rolety gdzie indziej, a drzwi wejściowe jeszcze gdzie indziej - wszytskie 3 firmy będą montować niemal w 1 czasie - już czuje że będzie ubaw :D

teraz walczę z wycenami pokrycia dachowego

a zakopane .... SUPER

PS> czy Panie maja dzieci? w jakim wieku ??

ja okna zamawiam w firmie którą od początku obstawiałem - ale już bramę garażowa i rolety gdzie indziej, a drzwi wejściowe jeszcze gdzie indziej - wszytskie 3 firmy będą montować niemal w 1 czasie - już czuje że będzie ubaw :D

teraz walczę z wycenami pokrycia dachowego

a zakopane .... SUPER

PS> czy Panie maja dzieci? w jakim wieku ??

Zakopane- czad! Uwielbiam góry, ale niestety chyba dłuuugo ich nie zobaczę- budowa, budowa, budowa....

U mnie drewienko na więźbę się struga, my podlewamy strop, wczoraj się tak zmachałam, że aż opuszki palców bolą! :)

W zimie odpoczniemy nieco, tymczasem liczymy jeszcze na ładną pogodę i działamy na maksa!!!

a a propos dzieci- u mnie córka- 9 lat :)

Ja również pozdrawiam Was powakacyjnie :cry::cry::cry:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=78517&d=1318159091

Gratuluję wszystkim postepów w pracach... u nas na razie stagnacja bo skończyła się kasa:bash:

W tym roku planujemy jeszcze skończyc posadzkę i jak się uda to dach... jak nie to tylko zabezpieczymy strop i zamontujemy prowizoryczne rynny... także pewnie nie będę was tu zanudzała historiami w stylu 'bosz kiedy ta wiosna bo jajo zniosę' ;)

Za to wirtualnie mogę pourządzac sobie dom i tym was będę dręczyc przez zimę :lol2:

....................

Co do dzieci to na stanie jeden mężczyzna w wieku okrągłych 22 miesięcy :-)