gosja 08.11.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 a u mnie wygląda to teraz tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 08.11.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 tak myślałam, że uda Wam się wprowadzić na koniec roku...szkoda, szkoda ale za to dłużej na forum z nami posiedzisz i pogadamy jeszcze trochę o budowie i życiu Tak, czy tak posiedzę i popatrzę jak wszystkim idą te budowy............... No i jeszcze wnętrza- to też ileś potrwa. Widzę,że drzewo wywiązaliście na tej samej zasadzie co my- będzie więc chyba panelowa podbitka drewniana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 08.11.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Tak, czy tak posiedzę i popatrzę jak wszystkim idą te budowy............... No i jeszcze wnętrza- to też ileś potrwa. Widzę,że drzewo wywiązaliście na tej samej zasadzie co my- będzie więc chyba panelowa podbitka drewniana? tak właśnie będzie w sobotę i niedzielę ją malowaliśmy, było strrrasznie dużo roboty, ale jest idealnie, jak chcieliśmy mahoń amerykański z Vidaronu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnik009 09.11.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Hot chocolate - dobrze zgadłaś, w salonie mamy antresolę, niestety nie będzie ona do końca wyglądać tak jak chciałam bo mąż stwierdził, że jednak strop trzeba spiąć ze ścianą (tą na której jest to przeszklenie ) dwoma belkami :/ No ale może jakoś to nie będzie bardzo tragicznie wyglądać.Co do prądu to właśnie dziś walczyłam z Energetyką 1,5 h na telefonie, żeby dowiedzieć się na jakim etapie znajduje się sprawa mojego przyłącza. Na szczęście w końcu udało mi się dowiedzieć, że prawdopodobnie 23 zostanie uruchomiona procedura przetargowa na realizację. Pomijam fakt, że firma która wygrała przetarg na projekt zaczęła go robić w lutym 2010. Niestety też mieliśmy "przyjemności" z sąsiadami, którzy nie zgodzili się na pociągnięcie od nich prądu. Na szczęście są też tacy sąsiedzi, którzy nam tego prądu użyczają i jak coś robimy to ciągniemy od nich kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 09.11.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 u mnie jest już strophttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=84196&d=1320868767 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=84116&d=1320826064 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=84114&d=1320826060 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maldarec 10.11.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Witam,Dołączam sie do grupy z podkarpacia chociaz jestem już na ostatnim etapie budowy (a może juz nie budowy), tzn. umeblowuje dom, to chętnie sie przyłączę i podyskutuje o budowaniu, bo to taki wciągający temat (i budujący:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 11.11.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Witam, Dołączam sie do grupy z podkarpacia chociaz jestem już na ostatnim etapie budowy (a może juz nie budowy), tzn. umeblowuje dom, to chętnie sie przyłączę i podyskutuje o budowaniu, bo to taki wciągający temat (i budujący:-). No witaj ! Obejrzałam całą Twoją galerię- bardzo ładny domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 14.11.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 u mnie jest już strop http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=84196&d=1320868767 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=84116&d=1320826064 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=84114&d=1320826060 jakie ładne zbrojenie a schody- cud- miód! bardzo mi się podobają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 14.11.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Witam, Dołączam sie do grupy z podkarpacia chociaz jestem już na ostatnim etapie budowy (a może juz nie budowy), tzn. umeblowuje dom, to chętnie sie przyłączę i podyskutuje o budowaniu, bo to taki wciągający temat (i budujący:-). a ja nie mogę znaleźć Twojego dziennika podaj linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 16.11.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Gosja- dopiero dziś przeczytałam Twój dziennik. Błyskawicznie poszła Wam ta budowa.Jaką będziecie mieć dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 17.11.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Gosja- dopiero dziś przeczytałam Twój dziennik. Błyskawicznie poszła Wam ta budowa.Jaką będziecie mieć dachówkę? no niby tak, jak już wyszliśmy z ziemi to rzeczywiście wszystko szło szybko, a my się martwimy, że nam się dach przeciąga a dachówka BRAAS cementowa z powłoką cisar, bałtycka w kolorze grafitowym, dla mnie bomba, dla mojego męża chyba za ciemna, ale zobaczymy na dachu co wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 17.11.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 ale się porobiło ... ja wiedziałem że mój dom jest jakiś inny i niektóre rzeczy robimy inaczej lub w innej kolejności ale .... jak przyszedł w sierpniu do mnie hydraulik i kazałem mu kopać rury kanalizacyjne w pisaku - to pytał się gdzie fundament i gdzie mury ... bo nie wiedział gdzie co ma być ... było fajnie - jego komentarz - panie dom od d... strony budujesz ... tak jakbyś chciał zaczynać od dachu ... dziś szef ekipy poinformował mnie że do dachu przyjdą nie jutro jak zapowiadał 2 dni temu lecz w środę ... a myślałem ze od piątku do wtorku zrobią dach i założą folię a od środy elewacja bo pogoda jeszcze OK .... następnie dopiero po elewacji położą dachówkę wiec nie będę czekał na nich aż skończą dach tylko elewację robię sam.. tzn z lokalna ekipa znajomych - będzie szybciej i taniej !! więc kolejność na najbliższe dni środa: dostawa na budowę 1. drzewa na dach 2. dachówki 3. styropianu ekipa stała robi dach ekipa znajomych sklei styropian i zaciąga siatką i klejem , gruntuje i maluje - tynk na wiosnę do montażu okien potrzebuję mieć już styropian na ścianach - czyli na 10 grudnia musi już być a żeby położyć dobrze styropian zastanawiam się już nad roletami i ich układem ... więc bardzo możliwe że razem ze styropianem położone zostaną już kasety do rolet dziś spotkanie wieczorem z elektrykiem - już dawno temu miałem mu przesłać projekt instalacji do wglądu i chce poznać papiery z PGE w poniedziałek rano o 8 spotkanie z hydraulikiem w sprawie rozprowadzenia wody w budynku (ten sam co robił kanalizacje ) Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 18.11.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 zmieniłem nick R&K = Renata i Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 18.11.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 zmieniłem nick R&K = Renata i Konrad teraz tak bardziej personalnie wygąda aaa, zauważyłam też, że na naszej grupie pojawiają się odnośniki do dzienników budowy, wcześniej tylko na forum ogólnym były widoczne, przynajmniej u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 18.11.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 ooo już zniknęły te odnośniki do Dzienników budowy dziwna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 18.11.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 a ja wpisałem i miejscowość i kod pocztowy i mnie na mapce nie ma a tak wogóle to jeszcze chwila i ktoś nam konkurencje zrobi wątkiem wiosna 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.11.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 ale cisza ... Panie poległy na polu budowy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 22.11.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 o nie! ja ostro działam- dzieje się dużo, dwie ekipy jednocześnie, czas pędzi, ciężko pracujemy by wykonać plan przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 24.11.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 to ja dziś miałem 3 ekipy a "4" z dużą dostawą na budowie styropianu na elewację ekipa 1: zaczęliśmy dziś robić dach ekipa 2: skończyliśmy izolację płyty fundamentowej - wykonana opaska wysadzeniowa i płyta obłożona folią bombelkową ekipa 3: kładziemy płytki w pomieszczeniu technicznym ekipa 2 od jutra rozpoczyna robienie elewacji - na początek kładzenie styropianu na ściany domu ekipy 1 i 3 kontynuują swoje prace w sobotę wchodzi ekipa nr 4 - w pomieszczeniu technicznym instalujemy GGWC ponadto ekipa 5 w środę - dzięki życzliwości sąsiada wykonała tymczasowy przyłącz prądu na budowę - do tej pory jechaliśmy na agregacie ekipa 6 - zrobiła rozeznanie z rozprowadzeniem wody w domu ekipy 5 i 6 wchodzą za ok tydzień lub dwa gdy panowie skończą dach , będzie można rozszalować strop bo teraz jest mocno obciążony paletami z dachówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 26.11.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 ... w sobotę wchodzi ekipa nr 4 - w pomieszczeniu technicznym instalujemy GGWC ... całość prezentuje się tak : http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=87148&d=1322335360 dla przypomnienia: - dom 140 m2 pow. użytkowej - 2 pętle po ok 85m w tym jedna pod płytą fundamentową z pozdrowieniami dla wszystkich czytających Konrad i Paweł vel. Piczman - WM + GGWC = Będzie Pan zadowolony PS. na razie jestem BARDZO zadowolony .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts