Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na każdym zebraniu jest taka sytuacja, że ktoś musi zacząć pierwszy :p

Welura

Recommended Posts

• Odpowiedzi 566
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam hibernację zaawansowaną... :p

Oczywiście nadal walczę z oknami i roletami :rolleyes::rolleyes::rolleyes: i już mam dośc:bash:

Konrad, może ty mi możesz coś podpowiedziec bo wydaje mi się, że 'przelazłeś' na wyższy stopień wtajemniczenia :p

1. 6 komorowe Schuco Si 82 (82 mm) - nie będę wypisywała parametrów bo znasz :lol2: Cena: 41k brutto + montaż

2. 6-komorowe VETREX ALPHALINE 90 (90mm), okucia ROTO NT, profil Veka, ciepłochronna stalowa ramka, uszczelka czarna alphaline, szklenie 4/18/4/18/4, U=0,5 (szyba), okna w zależności od wielkości i typu do max 0,89. Cena: 31k brutto +montaż

Jak dla mnie oferta 2-ga jest bezkonkurencyjna (spore zniżki i profesjonalna ekipa montująca), profile i okucia z podobnej półki, parametry takie same... no ale może ja czegoś nie jestem w stanie wyczytac między wierszami:confused:

Help me :D

Ale postępy widzę!!!

Szczeka mi opadła!!!

Tylko u mnie sie tak przeciągało w nieskonczonosc..

Kurde-mielismyy robic tynki w pazdzierniku, po czym facet nas olał, potem stwierdzilismy, ze nie bedziemy ryzykowac mrozami, coby ładnie se schlo-zrobimy na wiosne...

A tu trzeba bylo robic!!!Pogodę mamy wysmienitą i wszyscy, ktorzy sie zdecydowali ryzykowac wygrali!!

No i teraz zimę bedziemy mieli do czerwca, to se poczekam!! ;))

Paaa, powodzenia dla wszystkich "działających"

no miło ekipę widzieć w komplecie ;) - reszta jakoś się nie przyznaje że budowałą coś w tym roku :D

Kathy15 - czekamy na relacje i fotki

Hot - info na PRV

Mania18 - jak to mówią - kto nie ryzykuje ten nie jedzie ;)

Gosja piękne schody ... a dachówkę jaką kładziesz?

u mnie wszytsko jest w DB - ale jeśli ktoś nie zagląda to 2 fotki

więźba skończona

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=88239&d=1322825157

dziś robią deski przyrynnowe i zaczynają kryc dach folią i przybijać kontrłaty i łaty

a ekipa Andrzeja zaciągnełą mi już 2 ściany i wstawiła moskitiery w okna :D

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=88245&d=1322825168

no zobaczcie - czyż nie piękny jest ten "Marsz Farmera" niczym w StrongMan

Tak, jak wczoraj obiecałam , dziś wstawiam zdjęcia z kotłowni:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=88265&d=1322847093

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=88266&d=1322847160

Niestety , nie podejmuję się opisu tego co widać na fotkach................

Kathy- ale maszyneria!!! super!

Nie pytam o szczegóły, to trudny temat ;-)

A ja dzisiaj odbieram dach, wczoraj już byłam ze swoim ekspertem, a jakże, doczepił się do jednej rzeczy, dziś ma być poprawka i koniec męki z dekarzami :lol2:

dachówkę mam cementową BRASSa z powłoką Cisar w kolorze grafitowym, obróbki z blachy, bez dachówek skrajnych, jedynie górne gąsiory jak na zdjęciach w Dzienniku Budowy :)

to moze ja Panią wytłumaczę

piec na paliwo wszelakie , ogrzewa dom i zbiornik z woda, całość wspomagana 2 pompkami i najprawdopodobniej pojemnik wzbiorczy to odpowietrzania układu choć z tym ostatnim nie mam pewności

Gosja - kozy masz w DB zajefajne ... ;) gratujuje SSO

ja w zasadzie też już mam SSO bo membrana połozona - od jutra wchodzą dekarze ;)

i jak zadowolona ???

mamy inne dachy więc porównać się nie da nic - poza kształtem dachówki i ułożeniem dużych płaskich powierzchni :D

u mnie ekipa to chyba naciągała dachówkę - myślałem że będę musiał dokupywać - tak wychodziło z wyliczeń - a tu się okazuje że na 90% jeszcze trochę zostanie

z tego samego założenia my wyszliśmy - chcieliśmy dachówkę - i mamy - zła na pewno nie jest - inne może i nieco lepsze jakościowo, czy ładniejsze ale i droższe ..

ta z pewnością mnie przeżyje , a po dość krótkim czasie nawet nie będę na nią spoglądał

• 2 weeks później...
Ja mam hibernację zaawansowaną... :p

Oczywiście nadal walczę z oknami i roletami :rolleyes::rolleyes::rolleyes: i już mam dośc:bash:

Konrad, może ty mi możesz coś podpowiedziec bo wydaje mi się, że 'przelazłeś' na wyższy stopień wtajemniczenia :p

1. 6 komorowe Schuco Si 82 (82 mm) - nie będę wypisywała parametrów bo znasz :lol2: Cena: 41k brutto + montaż

2. 6-komorowe VETREX ALPHALINE 90 (90mm), okucia ROTO NT, profil Veka, ciepłochronna stalowa ramka, uszczelka czarna alphaline, szklenie 4/18/4/18/4, U=0,5 (szyba), okna w zależności od wielkości i typu do max 0,89. Cena: 31k brutto +montaż

Jak dla mnie oferta 2-ga jest bezkonkurencyjna (spore zniżki i profesjonalna ekipa montująca), profile i okucia z podobnej półki, parametry takie same... no ale może ja czegoś nie jestem w stanie wyczytac między wierszami:confused:

Help me :D

Ciekawa jestem drugiej firmy tzn czy jest to Easy Door? Bo oni faktycznie ekipę montującą mają bez zarzutu ale reszta... Powiem tak, osoby pracujące w biurze i przy sprzedaży to jest materiał do szkoleń i to na cały rok 2012. Ciekawa jetem kiedy i jak zakończy się moja sprawa z oknami. Nie wiem czy jak jestem jakaś pechowa ale co rusz to jakaś wtopa nam się trafia, albo koleś źle zamówi blachę na dach albo okna. Aż strach pomyśleć co będzie dalej.