Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na każdym zebraniu jest taka sytuacja, że ktoś musi zacząć pierwszy :p

Welura

Recommended Posts

Hot chocolate nie chodziło mi o zniechęcenie Cię do tej firmy, bo tak jak powiedziałam ekipa montująca była naprawdę bardzo dobra. Wszystko szło sprawnie i jest dobrze zamontowane, chodzi mi tylko o dział sprzedaży. Mi osobiście nie podoba się kilka rzeczy - sprzedawca nie za wiele wiedział o oknach, które sprzedaje i my po kilku dniach rozeznania mieliśmy większą wiedzę techniczną niż on (trochę zachowywał się jakby chciał sprzedać auto używając argumentu, że jest w ładnym kolorze). Dwa - nie dotrzymali terminu dostawy, mimo że przy podpisywaniu umowy sama prosiłam, żeby sam zdeklarował termin ,bo nie chcę później słuchać wykrętów (daliśmy im prawie 2 miesiące na dostarczenie okien ale i tak się nie wyrobili w tym czasie). Trzy i największa wtopa - źle zamówili u producenta okno, które jest w przeróbce i będzie (według najnowszych zapewnień zamontowane 1,5 miesiąca po umówionym terminie :/

Co do plusów - okna dobrej jakości. Jako nielicznym widać, że zależy im na sprzedaży i angażują się w to i są na każde "zawołanie" Są jako zespół mało zgrani ale starają się zadowolić klienta i to widać.

Niesmak jest spowodowany tym, że jeszcze raz przekonaliśmy się z mężem, że trzeba mieć bardzo ograniczone zaufanie do firm i ludzi, którym zleca się coś do zrobienia, bo większość wychodzi z założenia, że jak nie zauważysz i się nie odzywasz to problemu nie ma.

• Odpowiedzi 566
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Święta, święta i codziennośc :rolleyes:

agnik, nie zniechęciłaś mnie absolutnie :) Pan, z którym rozmawiałam w easy doorze wg mnie zna się na rzeczy... albo miałam ściśle sprecyzowane wymagania więc w temacie 'informacyjnym' nie narzekam...

Nie zdecydowałam się jeszcze na konkretnego dostawcę, aczkolwiek zawężyłam poszukiwania do 3 dostawców;) teraz czekam aż bank zdecyduje się na mnie...

dla tych co nie czytaja mojego dziennika jako ciekawostkę wrzucę 2 fotki

przywieźli mi wełnę na ocieplenie poddasza

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=92096&d=1325166042

tak to wyglądało po rozładowaniu auta

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=92094&d=1325166034

Pzdr,

Konrad

Nie no....super Konrad..(mam na mysli postepy, no i dostawę wełny oczywiście), zamawiałes u producenta bezpośrednio, czy jak??Ze Ci takie fachowe auto dali?! ;)

Czyli 40 cm wszedzie??jak duży dach?

Mogę zapytac gdzie zamawiałes i ile płaciłeś za 1 m2 z dostawą?

tez zamierzamy dac 40 cm w skosach... nad salonem bez stropu.., przy reszcie, czyli na stropie drewnianym 25-30...

Pozdrawiam

dach 200m2 od wewnątrz - poddasze użytkowe - wiec idzie 2x20 cm na skosy

zamawiałem w firmie z Mielca - tej samej co styropian na elewacje - maja naprawdę dobre ceny

transport prosto od producenta do mnie - dlatego takie autko

info nt zamówienia na PRV wysłałem

• 2 weeks później...
Zapomniałam donieść,że w przedostatnim dniu starego roku w końcu Energa raczyła podłączyć nam licznik,a w tym tygodniu elektryk podłączył nam prąd! Koniec więc z rozwijaniem setki metrów przewodów. Teraz czekamy na ekipę od C .O . , aby podłączyli nam piec. Jak będzie ogrzewanie, to wtedy może działać ekipa od ocieplenia poddasza. Zobaczymy...

• 2 weeks później...
:D widzę, że nie tylko my zamawiamy w tej firmie :) bardzo profesjonalne podejście do klienta

a skąd wiesz w której ja zamawiałem ?? w Mielcu jest kilka dobrych i tanich punktów ;)

Właśnie czeka nas zakup styropianu i wełny, może podrzućcie namiary :) Pozdrawiam

podrzucę Ci wieczorem na PRV

U nas dziś ekipa odpaliła piec CO. Ale była jazda - calutki dzień. Rozpoczęliśmy też ocieplanie poddasza, na początek garaż. Zamówiliśmy też projekty łazienek. W ubiegłym tygodniu"przyjechały " schody, ale na razie zamontowany jest tylko trzon i zafoliowany, coby ekipa od kartongipsów nie zabrudziła.

Nadal u nas zimy nie ma i oby tak było dalej..............

Widzę, że mimo zimy prace dalej trwają :)

U nas zamontowali w końcu brakujące okno ale oczywiście nie bez wpadki (uszczerbili kawałek szyby) ale mamy już tego tematu tak dość, że przy dodatkowym rabacie zostawimy to okno.

Zaczęliśmy też robić instalacje elektryczną, więc jak dobrze pójdzie to w połowie lutego w końcu będziemy mieć swój prąd i skończy się ciągnięcie kabli od sąsiada, co przy aktualnej pogodzie dla męża chyba nie jest przyjemnością.

A póki co to od początku roku powiększyła się nam rodzinka więc mąż nabrał jeszcze większej motywacji do pracy

rowniez przyłanczam sie do gratulacji

a u mnie w poniedziałek bedzie już koniec z wełną - dziś chłopaki zrobili sobie wolne

zostanie mi jej trochę ... więcej niż bym przypuszczał bo po 1 warstwie poszło 250 z 400 m2

a na 2 warstwę pojdzie jakieś 170 ... ciekawe .... z 10 rolek zostanie

Widzę, że mimo zimy prace dalej trwają :)

U nas zamontowali w końcu brakujące okno ale oczywiście nie bez wpadki (uszczerbili kawałek szyby) ale mamy już tego tematu tak dość, że przy dodatkowym rabacie zostawimy to okno.

Zaczęliśmy też robić instalacje elektryczną, więc jak dobrze pójdzie to w połowie lutego w końcu będziemy mieć swój prąd i skończy się ciągnięcie kabli od sąsiada, co przy aktualnej pogodzie dla męża chyba nie jest przyjemnością.

A póki co to od początku roku powiększyła się nam rodzinka więc mąż nabrał jeszcze większej motywacji do pracy

WIELKIE GRATULACJE!!!! :wave::wave::wave: