Kathy15 04.02.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Już mam dosyć tych mrozów, no ale niby ma być już cieplej... W tym tygodniu ostatecznie skończył się temat waty i foliowania. Po niedzieli ekipa zaczyna kartongipsy. Zrobiliśmy zakupy do łazienek : wanna, prysznic, baterie, płytki do dolnej łazienki. Mieliśmy też dwie ekipy od mebli kuchennych, ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy. Teraz potrzebna byłaby waliza kasy, a tu niestety kredyt stopniał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 10.02.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 mimo mrozu ekipa wczoraj zamontowała nam bramę garażowąna poniedziałek zaplanowany montaż okien ...zobaczymy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 10.02.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 mimo mrozu ekipa wczoraj zamontowała nam bramę garażową na poniedziałek zaplanowany montaż okien ... zobaczymy ... jaką kupiłeś bramę? a okna skąd? u nas to temat na tapecie- okna już wybrane, ale brama...hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 11.02.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Hormann 4 profilowa ta grubsza , bez czujek bez dodatkowych pilotow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 11.02.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 a cena z montażem? ile Cię kosztowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 12.02.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 4,1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 14.02.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Intensywne prace wykończeniowe trwają. Sprawa kartongipsów na poddaszu praktycznie zakończona. W dolnej łazience płytki założone, także w kuchni i częściowo na korytarzu ( na podłogach). Jeszcze w tym tygodniu będzie rozpoczęta praca w górnej łazience ( mam taką nadzieję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.02.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 to co ? na świeta przeprwadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 16.02.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Chciałabym, ale raczej nie damy rady. Wszystko rozbija sie o wjazd na działkę. Jak jest sucho albo mróz to pasuje, bo można swobodnie wjeżdzać, a tak to jest takie błoto, glina,że tego nie da sie opisać. Trzeba nawieść czarnej ziemi, wybrukować choć kawałek wjazdu, no i zrobić mostek wg projektu, bo na razie mamy taki prowizoryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 17.02.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Fragment łazienki dolnej: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=100915&d=1329245105 i górnej : http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=101587&d=1329510518 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.02.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 ładnie ... płytki tuż przede mną dziś kończymy prace elektryczne i wodno-kanalizacyjne + odkurzaczw weekend Paweł vel Piczman zainstalował WM tak wiec temat instalacji mam z głowy od jutra sprzątanie, gruntowanie podłogi i wylewka razem z kablami grzewczymi w posadzce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 29.02.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 kurcze ale pędzicie!!! ja czekam na okna- zamówione, zaliczkowane, oczekiwane.. ale przede wszystkim czekam na pogodę, zdałoby się już coś porobić i na działce i w domu.. lada chwila podłączą mi ze słupa prąd, zbieram wyceny na wykończeniówkę, drzwi wejściowe wybrane, wahamy się cały czas nad bramą garażową...mamy jeszcze chwilę czasu.. i krążąca w głowie myśl, żeby się w tym roku wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 29.02.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Fragment łazienki dolnej: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=100915&d=1329245105 i górnej : http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=101587&d=1329510518 Kathy, ale ślicznie!! chciałabym już być na tym etapie na razie oglądam płytki po sklepach i w głowie układam już projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 29.02.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 ja już połowę parteru zrobiłem - tj wylałem posadzkę a w niej kable grzewcze dziś ułożyliśmy kable grzewcze w salonie i kuchni - jutro zalewany pozostaje korytarz i WC (najprawdopodobniej w sobotę) ,oraz ganek - ale ten będzie wylewany razem z posadzkami na pietrze - najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu bo chłopaki ocieplili ścianę kolankową i układają styropian na podłogach od jutra zaczynamy montować sufity z KG i kleić płyty na ściany w pierwszych 4 pomieszczeniach - w których już posadzka wyschła zamówione już są umywalki, misy, panel prysznicowy i wanna - ta ostatnia będzie za 3 tygodnie ale idzie na piętro więc nie ma problemu - zaczniemy od WC i łazienki na dole czkamy na ładniejsza pogodę by obrobić wstawione okna i drzwi oraz by uszczelnić bramę garażową - z tym ostatnim mam czas teoretycznie do przyszłej zimy do zamówienia pozostały parapety wewnętrzne i zewnętrzne - będą jakieś zwykłe - żadnych kamieni - nic drogiego no i płytki ... ale sam nie wiem jeszcze jakie ... żona w chwili obecnej została uziemiona i ma ok 6 miesięcy leżenia w łóżeczku aż do rozwiązania malowaniem sam się zajmę , lampki, ledy etc - elektryk nad wszystkim czuwa rolety zamówione - montaż za ok 2 tygodnie do zrobienia podbitka - montaż we własnym zakresie - nie mamy schizy że ma być drewniana - będzie tania wycena kuchni ma być dziś lub jutro - wykonawca i projekt ustalony - potwierdzimy cenę i zaczynają produkować - ma być w kwietniu po świętach potwierdzone też zamówienie na przydomową oczyszczalnię ścieków z niezałatwionych spraw zostaje nam - sprzęt AGD - część będzie z odzysku z obecnego mieszkania - schody w domu - taras - wejście do domu (schody) i podjazd do garażu - brama wjazdowa z furtką i miejscem na kosz na śmieci - ogród , nawiezienie ziemi i urządzenie czy o czymś zapomniałem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 12.03.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 HALO ...... NIE SPAĆ..... budzić się za snu zimowego i meldować jak sytuacja na froncie budowlanym i jakie plany wiosna ... ah .. to TY ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 12.03.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Nie ma mowy o spaniu.................. u nas malowanie w toku : http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=105931&d=1331578430 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 13.03.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 HALO ...... NIE SPAĆ..... budzić się za snu zimowego i meldować jak sytuacja na froncie budowlanym i jakie plany wiosna ... ah .. to TY ..... my czujemy się jak na starcie do biegu przygotowani, forma odpowiednia, zaplecze też, tylko pogody nam trzeba z temperaturą dodatnią..może w tym tygodniu jeszcze uda nam się z wykopami pod przyłącza. a żeby nie było, że zupełnie nic- pewnego dnia jeżdżąc po marketach budowlanych i oglądając a to wełnę, a to styropian, wyszliśmy z dwoma kibelkami do łazienek ale okazja!! niniejszym ogłaszam, że sprawy wucetowe mamy już załatwione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 19.03.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 ciakawe gdzie jest reszta ... czekolada przepadła ... inni też ja też już mam kupione 2 z 3 kibelków (3 czeka na wannę i razem ma przyjść) a w przyszłym tygodniu jak dobrze pójdzie 1 malowanie parteru co by wychwycić jeszcze jakieś nierówności - 1-2 dni poprawek i można malować na gotowo roboczy termin przeprowadzki wyznaczyłem sam sobie na ok 15-18 czerwca bo synek ma urodziny 22 .. ale żona w ciązy wieć finalnie przeprowadzimy się w ostatnim tygodniu czerwca jak przyjedzie szwagierka na wakacje (nauczycielka - od 23 czerwca wolne ma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 19.03.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 W tym roku szkoła chodzi do 29 czerwca!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.03.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 znów żona mi coś nagadała nie sprawdzając - nie potwierdzając , to było jej gdybanie nt przeprowadzki ... jak wydać błędne -i jeśli taki wariant przyjać - to przerowadzka 1 tydzien wakacji ... ale ja tam tak nie chce ... coś czuję że znacznie wcześniej wszytsko będzie gotowe , żona w ciązy więc sam najwyżej będę nas przeprowadzal ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts