Hot chocolate 11.02.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Przyszłam sobie pokrzyczeć:mad: Wykańcza mnie nasz 'sąsiad'... rozumiem, że można sobie dorobić za wydanie zgody na przyłącze (święte prawo własności), ale wczoraj dowiedziałam się, że koleś chce nas jeszcze raz skasować za tą samą usługę Pomijam fakt, że mamy już jego zgodę na wejście w teren na piśmie... oczywiście na 'niewłaściwym', czytaj niezakładowym (po co oni tak często zmieniają te świstki ) formularzu... ale szanowny pan Sąsiad uznał, że to doskonały pretekst żeby jeszcze sobie uszczknąć co nieco... Jak się mocno zdenerwuję... a brakuje mi niedużo:P to podkabluje go do skarbówki i podam do sądu za niedotrzymanie warunków umowy... aczkolwiek najpierw dzisiaj go ładnie uświadomię co myślę o jego zachowaniu:( Mam nadzieję, że nie będę posuwała się do takich rozwiązań... ale kasy mu już na pewno nie dam:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 11.02.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Przyszłam sobie pokrzyczeć:mad: Wykańcza mnie nasz 'sąsiad'... rozumiem, że można sobie dorobić za wydanie zgody na przyłącze (święte prawo własności), ale wczoraj dowiedziałam się, że koleś chce nas jeszcze raz skasować za tą samą usługę Pomijam fakt, że mamy już jego zgodę na wejście w teren na piśmie... oczywiście na 'niewłaściwym', czytaj niezakładowym (po co oni tak często zmieniają te świstki ) formularzu... ale szanowny pan Sąsiad uznał, że to doskonały pretekst żeby jeszcze sobie uszczknąć co nieco... Jak się mocno zdenerwuję... a brakuje mi niedużo:P to podkabluje go do skarbówki i podam do sądu za niedotrzymanie warunków umowy... aczkolwiek najpierw dzisiaj go ładnie uświadomię co myślę o jego zachowaniu:( Mam nadzieję, że nie będę posuwała się do takich rozwiązań... ale kasy mu już na pewno nie dam:mad: o widzę, że nie tylko u nas stosunki sąsiedzkie niezbyt poprawne.....niedobrze się człowiekowi robi... mieszkać później koło takiego, i co- nie wstyd mu będzie dzień dobry mówić mając w pamięci takie numery???!!!! pewnie nie będzie, tacy ludzie...... i jak tu się nie wnerwić i jak tu potem koło takiego żyć.... ręce opadają... a ja dzisiaj dostałam warunki przyłączy energii i gazu z projektami umów i nadal jesteśmy w zawieszeniu z tą wodą... nigdy nie jest tak, żeby wszystko szło dobrze i zgodnie z planem...osłabiają mnie takie dodatkowe "atrakcje".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 11.02.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 wycen ciąg dalszy poprosiłem kilka firm o wycenę okien w różnych wariantach energetycznych najważniejsze jest dla mnie to jak będą okna montowane - tradycyjny montaż w murze na piance ODPADA!!!! jedna z firm do wyceny dołączyła adnotacje "Wszystkie ceny zawierają usługę montażu okien w stanie surowym bez obróbek szpalet w wysokości 8346,0 zł z naszymi materiałami " fajna cena za montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 12.02.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 wycen ciąg dalszy poprosiłem kilka firm o wycenę okien w różnych wariantach energetycznych najważniejsze jest dla mnie to jak będą okna montowane - tradycyjny montaż w murze na piance ODPADA!!!! jedna z firm do wyceny dołączyła adnotacje "Wszystkie ceny zawierają usługę montażu okien w stanie surowym bez obróbek szpalet w wysokości 8346,0 zł z naszymi materiałami " fajna cena za montaż przegięcie!!! ręce opadają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 15.02.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Mam wstępną (telefoniczną) wycenę na sieć wod-kan... firma 'współpracująca', więc znana 30zł/mb z materiałem za wodociąg 50zł/mb z materiałem za kanalizację Dobre ceny czy szukać dalej:confused: Jutro mam spotkanie więc dowiem się więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 15.02.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Mam wstępną (telefoniczną) wycenę na sieć wod-kan... firma 'współpracująca', więc znana 30zł/mb z materiałem za wodociąg 50zł/mb z materiałem za kanalizację Dobre ceny czy szukać dalej:confused: Jutro mam spotkanie więc dowiem się więcej... ja też mam wycenę 30 zł/mb za wodociąg z materiałem i robocizną....ale nadal mam zgrzyt jak to wszystko przeprowadzić...nawet już o studni myślimy...ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 17.02.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Dziś sprawa z projektem została zakończona. Projektant obiecał,że na połowie lutego skończy nad nim pracę i słowa dotrzymał. Dostarczyłam wszystkie potrzebne dokumenty do złożenia wniosku o PnB , no i wybuliłam kasę. Jutro papiery "pójdą" do Starostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 17.02.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Dziś sprawa z projektem została zakończona. Projektant obiecał,że na połowie lutego skończy nad nim pracę i słowa dotrzymał. Dostarczyłam wszystkie potrzebne dokumenty do złożenia wniosku o PnB , no i wybuliłam kasę. Jutro papiery "pójdą" do Starostwa. ile płaciłaś za adaptacje projektu-łącznie z projektami przyłączy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 18.02.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 ile płaciłaś za adaptacje projektu-łącznie z projektami przyłączy? Też jestem ciekawa:p Na początku wydawało mi się, że projekt indywidualny jest hmmm drogi, ale po przeanalizowaniu cen i uwzględnieniu kosztów adaptacji, projektów wod, kan. sanitarnej i deszczówki, gazowych, instalacji elektrycznych wydaje mi się, że różnice nie są aż tak duże jak mogłoby się wydawać na początku... gosja, i co z tą waszą wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 18.02.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Też jestem ciekawa:p Na początku wydawało mi się, że projekt indywidualny jest hmmm drogi, ale po przeanalizowaniu cen i uwzględnieniu kosztów adaptacji, projektów wod, kan. sanitarnej i deszczówki, gazowych, instalacji elektrycznych wydaje mi się, że różnice nie są aż tak duże jak mogłoby się wydawać na początku... gosja, i co z tą waszą wodą? studnia....sąsiad użyczy nam swojej, bezpłatnie, mamy ją wyczyścić i podciągnąć rurę do nas z założeniem pompy i filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 18.02.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Więc tak : wyszukaliśmy projekt w internecie, facet sobie wydrukował , nanieśliśmy swoje zmiany, no i rysował. Wziął 2500 zł, z tym że wcześniej już za sam projekt zjazdu z drogi powiatowej na działkę wziął 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 24.02.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Więc tak : wyszukaliśmy projekt w internecie, facet sobie wydrukował , nanieśliśmy swoje zmiany, no i rysował. Wziął 2500 zł, z tym że wcześniej już za sam projekt zjazdu z drogi powiatowej na działkę wziął 500 zł. To Twój projekt jest indywidualny, czy katalogowy ale ze zmianami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasmina1983 24.02.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam Wszystkich budujących 2011, dołączamy do Grupy:) my tez budujemy pod Rzeszowem i rownież poszukujemy ekipy budowlanej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 24.02.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam Wszystkich budujących 2011, dołączamy do Grupy:) my tez budujemy pod Rzeszowem i rownież poszukujemy ekipy budowlanej:) cześć Jasmina a jaki domek budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasmina1983 24.02.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 cześć Jasmina a jaki domek budujecie? Budujemy Manuelę z bloczków solbet 36cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 24.02.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witaj yasmina ......................... U nas z nowości to: 1. projektant od przyłącza energetycznego znowu ma problem, tym razem z następnym sąsiadem i muszę osobiście jechać i wyciągnąć zgodę od sąsiada:bash: Do załatwienia: weekend:( Najbardziej wkurza mnie to, że w ZE powiedzieli nam, że sami załatwiają wszystkie zgody na wejście w teren :mad: a że wpięcie i przejście obejmowało 3 sąsiadów a ja do tej pory załatwiłam zgody już 2 sąsiadów i czeka mnie kolejne starcie to teraz zagadka: 'ile zgód załatwił ZE???' 2. czekamy na jeszcze jedną wycenę do SSO:confused: 3. czekamy na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 24.02.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 I jeszcze jedno pytanie: orientujecie się ile kosztuje wykonanie (mb:confused:) drogi dojazdowej tymczasowej - tłuczeń? Mamy tego ze 150m i żeby sprzęt nam się nie zapadł to chyba trzeba ją nieco 'utwardzić' Nie robimy na razie docelowej bo w drodze będzie szedł prąd i gaz i wszystko rozdupczą podczas prac:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 24.02.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 I jeszcze jedno pytanie: orientujecie się ile kosztuje wykonanie (mb:confused:) drogi dojazdowej tymczasowej - tłuczeń? Mamy tego ze 150m i żeby sprzęt nam się nie zapadł to chyba trzeba ją nieco 'utwardzić' Nie robimy na razie docelowej bo w drodze będzie szedł prąd i gaz i wszystko rozdupczą podczas prac:( a my znów wróciliśmy do kwestii wody...właśnie rozmawiałam z kierownikiem i wymyśliliśmy dwie opcje- albo działanie Gminy ale finansowane przez nas (chodzi o załatwienie formalności z sąsiadami- Gmina jako papierowy inwestor inaczej załatwia sprawę wymiany wodociągu z sąsiadami niż ja jako prywatny inwestor...zadeklarowaliśmy, że sami pokryjemy koszt inwestycji, byleby Gmina załatwiła sprawę sąsiadów..Druga opcja- nowy rurociąg tylko dla mnie ale idący z głównej magistrali przez działki dwóch sąsiadów- jeden na pewno się zgodzi, drugi do zapytania...) w poniedziałek wracamy do rozmów. przez weekend piszę pismo do burmistrza w temacie opcji pierwszej... w kwestii Energetyka- też mam informację, że do nich należy temat podłączenia i załatwienia ewentualnych sąsiadów- u nas słup w drodze, ale droga własnością prywatną, więc już drżę na myśl opcji zgody sąsiedzkiej...(ten sąsiad akurat iście antysąsiedzki)..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 24.02.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Budujemy Manuelę z bloczków solbet 36cm bardzo ładny domek, nieco skomplikowany ale śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 24.02.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 gosja, jak na mój gust to w kwestii wody nieco optymizmem powiało;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts