Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na każdym zebraniu jest taka sytuacja, że ktoś musi zacząć pierwszy :p

Welura

Recommended Posts

ciągnąc wątek papierologii zapytam jeszcze jak długo czekaliście na pozwolenie na budowę od momentu złożenia papierów?

Wrrrr... my oficjalnie czekaliśmy max ustawowy czas, a w rzeczywistości kilkanaście dni dłużej:mad::mad::mad: Mąż już nie chciał wojować :p

No po prostu nie spodobaliśmy się urzędasowi:sick:

DomPasywny... to widzę, że sprawy okołodomowe nabierają tempa;)

• Odpowiedzi 566
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam.ja rowniez z mężulkiem mozemy dołączyc do tego grona,bo my planujemy rozpoczac budowe w czerwcu.pozwolenie juz jest,dzialak jest rowniez uzbrojona,material zakupiony,ekipa rowniez zalatwiona.my narazie na emigracji,ale w polowie maja przyjezdzamy.wybralismy projekt"ATUT" z archetonu.budujemy z pustaka Maxa 220. ;-)

witam.ja rowniez z mężulkiem mozemy dołączyc do tego grona,bo my planujemy rozpoczac budowe w czerwcu.pozwolenie juz jest,dzialak jest rowniez uzbrojona,material zakupiony,ekipa rowniez zalatwiona.my narazie na emigracji,ale w polowie maja przyjezdzamy.wybralismy projekt"ATUT" z archetonu.budujemy z pustaka Maxa 220. ;-)

witamy, witamy! :)

widzę, że jesteście na idealnym etapie, mam nadzieję, że wkrótce będę mogła o naszej sytuacji z papierami powiedzieć podobnie :)

a gdzie będziecie się budować?

Witamy Witamy

projekt jak widzę bardziej w kierunku tradycyjnej zabudowy ?? i materiały tez

za to można pozazdrościć etapu przygotowawczego ...

a gdzie będziecie się budować?

to chyba gdzieś tu :D

http://maps.google.pl/maps?q=mostki&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wl

witam.a wiec budujemy sie na podkarpaciu,Mostki,2km od Jarocina,18km od Niska.moze nie jest to centrum miasta,ale za to mamy 33ary wiec nie mamy co narzekac,tym bardziej ,ze nam to nasz wujaszek podarowal ;-) .a jezeli chodzi o projekt to chcielismy prosty,funkcjonalny domek.a przede wszystkim wybieralismy taki projekt,zeby nie wprowadzac duzo zmian.pozdr

witam.a wiec budujemy sie na podkarpaciu,Mostki,2km od Jarocina,18km od Niska.moze nie jest to centrum miasta,ale za to mamy 33ary wiec nie mamy co narzekac,tym bardziej ,ze nam to nasz wujaszek podarowal ;-) .a jezeli chodzi o projekt to chcielismy prosty,funkcjonalny domek.a przede wszystkim wybieralismy taki projekt,zeby nie wprowadzac duzo zmian.pozdr

o szczęściarze :-) !!! :-) ziemia, papierologia- tylko pozazdrościć :)

projekt bardzo mi się podoba- jest prosty i funkcjonalny a przy tym niebanalny

swego czasu często przejeżdżałam przez Nisko, hmm może kiedyś wproszę się na Waszą budowę podpatrzyć coniebądź :-)

o szczęściarze :-) !!! :-) ziemia, papierologia- tylko pozazdrościć :)

projekt bardzo mi się podoba- jest prosty i funkcjonalny a przy tym niebanalny

swego czasu często przejeżdżałam przez Nisko, hmm może kiedyś wproszę się na Waszą budowę podpatrzyć coniebądź :-)

serdecznie zapraszamy ;-) ale trzeba poczekac do lata ;p

no no to już jakoś konkretnie wygląda!! super! fajny macie widoczek na las! zazdroszczę- u nas ciasna zabudowa, same domy wokół

zawsze tak jest na początku - za 5-10 lat i tak będzie dom na domku stał ...

a na marginesie

:mad::mad::mad::mad::mad::mad:

WZ będę miał do 28 kwietnia grrrrr NIE NAWIDZE URZĘDNIKÓW

zawsze tak jest na początku - za 5-10 lat i tak będzie dom na domku stał ...

a na marginesie

WZ będę miał do 28 kwietnia grrrrr NIE NAWIDZE URZĘDNIKÓW

rzeczywiście można się wkurzyć...a gdzie dalsza papierologia, a kiedy budowa? ręce opadają... :(

rzeczywiście można się wkurzyć...a gdzie dalsza papierologia, a kiedy budowa? ręce opadają... :(

status na dziś:

umowę Urząd Miasta rozwiązał z firma z Poznania za niekompetencje ... czyli kolejny miesiąc zmarnowany

sprawę przejęła lokalna Pani urbanistka i dziś dzwoni że mapka którą dołączyłem do wniosku (jakiś standard 1:10 000 kazali dołączyć to dołączyłem) jest za mała - bo opracowanie urbanistyczne ma pokazać analizę działki wraz z otoczeniem liczonym jako 3 krotność długości fasady frontowej - czyli jeśli działka ma 57 m długości i można wybudować teoretycznie budynek 49 metrowy - to analiza musi dotyczyć wszystkich budynków dookoła w promieniu 150 m i to ma być na mapce naniesione :mad::mad::mad::mad::mad: chyba ich porąbało :mad::mad::mad::mad: i na dodatek muszę 2x kupować mapkę , a jutro jak im ją zaniosę to mi powiedzą pewnie że teraz ustawowy czas zaczynają liczyć od nowa - bo dopiero teraz dostarczyłem komplet poprawnych dokumentów

:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::sick::mad::mad::mad::mad::mad:

:jawdrop::jawdrop:

:bash::bash::bash::bash:

a tak z innej beczki

był ktoś z Was na targach budowlanych na Podpromiu w Rzeszowie w ten weekend?

powiem że trochę mnie ta impreza rozczarowała - brakło kilku wystawców - nic się nie dowiedziałem np nt przydomowych oczyszczalni, centralnych odkurzaczy , oferta też na wentylacje z reku słabiutka, nie wspominając już o o oknach gdzie były firmy które nie wiedziały co to montaż w strefie ocieplenia

a tak z innej beczki

był ktoś z Was na targach budowlanych na Podpromiu w Rzeszowie w ten weekend?

powiem że trochę mnie ta impreza rozczarowała - brakło kilku wystawców - nic się nie dowiedziałem np nt przydomowych oczyszczalni, centralnych odkurzaczy , oferta też na wentylacje z reku słabiutka, nie wspominając już o o oknach gdzie były firmy które nie wiedziały co to montaż w strefie ocieplenia

ostatecznie nie byliśmy na Podpromiu- widzę, że z małą stratą :-)

status na dziś:

umowę Urząd Miasta rozwiązał z firma z Poznania za niekompetencje ... czyli kolejny miesiąc zmarnowany

sprawę przejęła lokalna Pani urbanistka i dziś dzwoni że mapka którą dołączyłem do wniosku (jakiś standard 1:10 000 kazali dołączyć to dołączyłem) jest za mała - bo opracowanie urbanistyczne ma pokazać analizę działki wraz z otoczeniem liczonym jako 3 krotność długości fasady frontowej - czyli jeśli działka ma 57 m długości i można wybudować teoretycznie budynek 49 metrowy - to analiza musi dotyczyć wszystkich budynków dookoła w promieniu 150 m i to ma być na mapce naniesione :mad::mad::mad::mad::mad: chyba ich porąbało :mad::mad::mad::mad: i na dodatek muszę 2x kupować mapkę , a jutro jak im ją zaniosę to mi powiedzą pewnie że teraz ustawowy czas zaczynają liczyć od nowa - bo dopiero teraz dostarczyłem komplet poprawnych dokumentów

:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::sick::mad::mad::mad::mad::mad:

:jawdrop::jawdrop:

:bash::bash::bash::bash:

kolejne kłody pod nogi :mad:

my jesteśmy na etapie oczekiwań na wyniki pracy pani architekt. nanosi dom na mapę, później papiery do ZUDu a w międzyczasie robią się projekty przyłączy..

istnieje mała obawa, że również ktoś może przyczepić się do naszej mapki, ponieważ jej zakres jest na granicy dopuszczalności w kwestii podłączenia wody od studni sąsiada...odległość od studni do granic mapki powinna wynosić 30 metrów- na tą chwilę jest mniej.......:o

wszyscy mamy nadzieję, że w ZUDzie się nie doczepią do tego i nie każą nam robić nowej mapy..

istnieje mała obawa, że również ktoś może przyczepić się do naszej mapki, ponieważ jej zakres jest na granicy dopuszczalności w kwestii podłączenia wody od studni sąsiada...odległość od studni do granic mapki powinna wynosić 30 metrów- na tą chwilę jest mniej.......:o

wszyscy mamy nadzieję, że w ZUDzie się nie doczepią do tego i nie każą nam robić nowej mapy..

Jak to mówią 'nadzieja matką...' :p nam niestety za to doczepili się na ZUD-ie i jeszcze raz geodeta musiał zmieniać/zwiększyć zakres mapy do celów projektowych:mad:

Dom... ja uważam, że i tak nawet szybko dostaniesz WZ... zwłaszcza, że akurat na ten dokument nie ma żadnych odgórnych norm czasowych:bash: Co do targów to nigdy na nie nie chodzę bo z góry zakładam, że tam nic nie ma ciekawego:lol2:

Ze złych wiadomości: mojemu dziecku wykluwa się ząbek i biedactwo miał przed 2 dni 40 stopni gorączki:( Sytuacja już opanowana:yes:

Z dobrych: mamy już wszystkie zgody na przyłącz prądowy:wave:... w piątek ma przyjechać do nas projektant z ZE i 'wpiąć' się tam gdzie nam pasuje:D\

I właściwie tyle:p