RK1719508166 08.03.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Dom... ja uważam, że i tak nawet szybko dostaniesz WZ... zwłaszcza, że akurat na ten dokument nie ma żadnych odgórnych norm czasowych:bash: Co do targów to nigdy na nie nie chodzę bo z góry zakładam, że tam nic nie ma ciekawego:lol2: wniosek złożony w połowie grudnia - 3 miesiące zmarnowane - wiec w tym kontekście się wkurzam dziś zaliczyłem już powiatowe biuro geodezyjne - kolejna mapka -44,50 w plecy - i zaniesiona do Pani Urbanistki która .... może weźmie się do pracy a może nie .... WZ to tylko teoria co można wybudować a czego nie ... wniosek o WZ złożyłem jako osoba 3 - nie będąca właścicielem działki ... a tu na dodatek już się szykują problemy z sąsiadami ... bo już 2 łaziło do UM - pewnie będą odwołania/ protesty etc .... a co będzie przy Pnb?? a targi .... za te 5 zł warto było mimo wszystko dotknąć kilu rzeczy w 1 miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi1972 08.03.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Fajna była ta pani na stoisku z projektami wnętrz haha.a tak poważnie to juz trzeci rok z rzędu tam jestem i nie specjalnie widać nowości w branży.obawiam sie że na pozwolenie troszeczke możecie poczekać.wiem po sobie.non stop jakieś braki ...to podpisu to daty.chyba tylko u nas na podkarpaciu tak jest.mimo wszystko zaczynam początkiem kwietnia ...pozdrawiam naszą miła brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 08.03.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Jak to mówią 'nadzieja matką...' nam niestety za to doczepili się na ZUD-ie i jeszcze raz geodeta musiał zmieniać/zwiększyć zakres mapy do celów projektowych:mad: Dom... ja uważam, że i tak nawet szybko dostaniesz WZ... zwłaszcza, że akurat na ten dokument nie ma żadnych odgórnych norm czasowych:bash: Co do targów to nigdy na nie nie chodzę bo z góry zakładam, że tam nic nie ma ciekawego:lol2: Ze złych wiadomości: mojemu dziecku wykluwa się ząbek i biedactwo miał przed 2 dni 40 stopni gorączki:( Sytuacja już opanowana:yes: Z dobrych: mamy już wszystkie zgody na przyłącz prądowy:wave:... w piątek ma przyjechać do nas projektant z ZE i 'wpiąć' się tam gdzie nam pasuje:D\ I właściwie tyle:p widzę, że dzieje się u Ciebie, dzieje! Ząbkowania nie zazdroszczę...choć moje dziewczę ma niemal 9 lat doskonale pamiętam wykluwanie się ząbeczków....to były ciężkie wieczory, noce.. prąd powiadasz mieć będziesz? a długie było oczekiwanie od podpisania umowy do owego wpięcia? aha- a tą mapkę to mieliście powiększaną...za dodatkową opłatą? jeśli tak- jak wysoką? moja mapka do celów projektowych- 850 zł więc jestem pełna obaw....gdyby okazała się za mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 08.03.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Fajna była ta pani na stoisku z projektami wnętrz haha.a tak poważnie to juz trzeci rok z rzędu tam jestem i nie specjalnie widać nowości w branży.obawiam sie że na pozwolenie troszeczkę możecie poczekać.wiem po sobie.non stop jakieś braki ...to podpisu to daty.chyba tylko u nas na Podkarpaciu tak jest.mimo wszystko zaczynam początkiem kwietnia ...pozdrawiam naszą miła brać. Witamy Tomi na naszym forum co do targow nie mam porownania - d;la mnie wszytsko niemal jest nowoscia - pewnie za rok juz nie pojde... chyba ze Warszawa lub krakow pzdr Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 09.03.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 wniosek złożony w połowie grudnia - 3 miesiące zmarnowane - wiec w tym kontekście się wkurzam Też bym się wkurzała w takiej sytuacji:p a tu na dodatek już się szykują problemy z sąsiadami ... bo już 2 łaziło do UM - pewnie będą odwołania/ protesty etc .... a co będzie przy Pnb?? A wiadomo co im się nie podoba? Sam fakt budowy czy mają jakieś podstawy (i możliwości np. udostępnienie mediów) żeby utrudnić ci uzyskanie PnB:confused: prąd powiadasz mieć będziesz? a długie było oczekiwanie od podpisania umowy do owego wpięcia? Haha, nie tak szybko:p Na razie mamy podpisaną umowę z ZE (chyba podpisywaliśmy na początku lutego), elektryk z ZE robi projekt przyłącza i ja załatwiałam zgody od naszych 3 sąsiadów na wejście na ich teren i możliwość podpięcia... w ten pt elektryk ma do nas przyjechać i ostatecznie uzgodnić w którym miejscu chcemy mieć 'wpięcie' kabla na naszej działce:yes: Czyli jeszcze długa droga do 'naszego prądu' Prąd na budowę mamy mieć od sąsiada (przynajmniej tak wstępnie mamy uzgodnione) aha- a tą mapkę to mieliście powiększaną...za dodatkową opłatą? jeśli tak- jak wysoką? moja mapka do celów projektowych- 850 zł więc jestem pełna obaw....gdyby okazała się za mała Za dodatkową... robił nam ten sam geodeta, który wykonywał pierwszą mapę... dodatkowa opłata wynosiła około 200zł czyli praktycznie koszty ZUD-u:( W sumie z poprawkami zapłaciliśmy za mapę 1020zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 09.03.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Też bym się wkurzała w takiej sytuacji:p A wiadomo co im się nie podoba? Sam fakt budowy czy mają jakieś podstawy (i możliwości np. udostępnienie mediów) żeby utrudnić ci uzyskanie PnB:confused: Haha, nie tak szybko:p Na razie mamy podpisaną umowę z ZE (chyba podpisywaliśmy na początku lutego), elektryk z ZE robi projekt przyłącza i ja załatwiałam zgody od naszych 3 sąsiadów na wejście na ich teren i możliwość podpięcia... w ten pt elektryk ma do nas przyjechać i ostatecznie uzgodnić w którym miejscu chcemy mieć 'wpięcie' kabla na naszej działce:yes: Czyli jeszcze długa droga do 'naszego prądu' Prąd na budowę mamy mieć od sąsiada (przynajmniej tak wstępnie mamy uzgodnione) nam też sąsiad pozwolił korzystać ze swojego prądu do budowy, mam nadzieję, że nie zmieni zdania......... projekt przyłącza w trakcie działania elektryka, wczoraj dzwonił, że działa ostro Za dodatkową... robił nam ten sam geodeta, który wykonywał pierwszą mapę... dodatkowa opłata wynosiła około 200zł czyli praktycznie koszty ZUD-u:( W sumie z poprawkami zapłaciliśmy za mapę 1020zł... ooo, to podobny koszt jak u mojego geodety- może mamy tego samego? mam nadzieję, że w ZUDzie nie przyczepią się do tych odległości.....ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 09.03.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Też bym się wkurzała w takiej sytuacji:p A wiadomo co im się nie podoba? Sam fakt budowy czy mają jakieś podstawy (i możliwości np. udostępnienie mediów) żeby utrudnić ci uzyskanie PnB:confused: Haha, nie tak szybko:p Na razie mamy podpisaną umowę z ZE (chyba podpisywaliśmy na początku lutego), elektryk z ZE robi projekt przyłącza i ja załatwiałam zgody od naszych 3 sąsiadów na wejście na ich teren i możliwość podpięcia... w ten pt elektryk ma do nas przyjechać i ostatecznie uzgodnić w którym miejscu chcemy mieć 'wpięcie' kabla na naszej działce:yes: Czyli jeszcze długa droga do 'naszego prądu' Prąd na budowę mamy mieć od sąsiada (przynajmniej tak wstępnie mamy uzgodnione) Za dodatkową... robił nam ten sam geodeta, który wykonywał pierwszą mapę... dodatkowa opłata wynosiła około 200zł czyli praktycznie koszty ZUD-u:( W sumie z poprawkami zapłaciliśmy za mapę 1020zł... nam też sąsiad pozwolił korzystać ze swojego prądu do budowy, mam nadzieję, że nie zmieni zdania......... projekt przyłącza w trakcie działania elektryka, wczoraj dzwonił, że działa ostro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 09.03.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Uważajcie na korzystanie z prądu sąsiada, bo u nas były takie sytuacje,że Energetyka przyjeżdżała na kontrol ( po życzliwym zawiadomieniu osób trzecich) i wlepiała kary , zarówno inwestorowi , jak i sąsiadowi......No, bo niby na budowie ma być prąd budowlany...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 09.03.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Uważajcie na korzystanie z prądu sąsiada, bo u nas były takie sytuacje,że Energetyka przyjeżdżała na kontrol ( po życzliwym zawiadomieniu osób trzecich) i wlepiała kary , zarówno inwestorowi , jak i sąsiadowi......No, bo niby na budowie ma być prąd budowlany...... :o:o:o:o:mad::mad: w głowie się nie mieści........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomax27 11.03.2011 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 witam pozdrawiamy wszystkich budujących my z żoną również od wiosny zabieramy się za budowę konkretnie od maja w okolicy przemyśla, projekt zoja lux grota, dom na planie prostokąta jeden wykusz garaż w bryle budynku dom podpiwniczony, dach dwuspadowy jedna lukarnamamy kupione materiały na ściany fundamentowe, zewnętrzne i działowe, kupiliśmy też blachodachówkę i drewno na więźbęumówiona ekipa murarzy od piwnicy bez dachu chcę 28600 złblacharz za więźbę i położenie blachodachówki chce 7500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathy15 14.03.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Dziś przyszło pozwolenie na budowę !!!! ( składaliśmy 18 lutego). Teraz 2 tygodnie uprawomocnienie i mam nadzieję przystąpić do dzieła!!!:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 14.03.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Dziś przyszło pozwolenie na budowę !!!! ( składaliśmy 18 lutego). Teraz 2 tygodnie uprawomocnienie i mam nadzieję przystąpić do dzieła!!!:D:D GRATULACJE!!!! a wiecie co? przez kilka dni nie miałam możliwości pisania w naszym wątku- jakieś błędy i brak uprawnień dobrze, że dzisiaj już ok Kathy- pięknie i szybko załatwiona sprawa!!! cieszę się, że już choć TO macie z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 14.03.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 witam pozdrawiamy wszystkich budujących my z żoną również od wiosny zabieramy się za budowę konkretnie od maja w okolicy przemyśla, projekt zoja lux grota, dom na planie prostokąta jeden wykusz garaż w bryle budynku dom podpiwniczony, dach dwuspadowy jedna lukarna mamy kupione materiały na ściany fundamentowe, zewnętrzne i działowe, kupiliśmy też blachodachówkę i drewno na więźbę umówiona ekipa murarzy od piwnicy bez dachu chcę 28600 zł blacharz za więźbę i położenie blachodachówki chce 7500 zł witamy Tomax!! a jaki projekt wybraliście- katalogowy czy indywidualny? moi fachowcy wycenili mi podobnie murarkę- po dach ok 25 000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 15.03.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Dziś przyszło pozwolenie na budowę !!!! ( składaliśmy 18 lutego). Teraz 2 tygodnie uprawomocnienie i mam nadzieję przystąpić do dzieła!!!:D:D Super Kathy :lol: Gratulacje i działaj:yes: ......................................... U nas był wczoraj elektryk... uzgodniliśmy gdzie na płocie chcemy mieć wpięcie 'prundu' I przy okazji okazało się, że nie musimy mieć projektu i uzgodnienia ZUDu do połączenia instalacji elektrycznej wewnętrznej z zewnętrzną bo prąd nie będzie szedł w ziemi tylko po murze;) Teraz szukamy wykonawcę/tani materiał na drogę dojazdową, żeby nam się sprzęty nie potopiły w błocku Może wiecie skąd można wziąć tani gruz na podbudowę drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 15.03.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Super Kathy :lol: Gratulacje i działaj:yes: ......................................... U nas był wczoraj elektryk... uzgodniliśmy gdzie na płocie chcemy mieć wpięcie 'prundu' I przy okazji okazało się, że nie musimy mieć projektu i uzgodnienia ZUDu do połączenia instalacji elektrycznej wewnętrznej z zewnętrzną bo prąd nie będzie szedł w ziemi tylko po murze;) Teraz szukamy wykonawcę/tani materiał na drogę dojazdową, żeby nam się sprzęty nie potopiły w błocku Może wiecie skąd można wziąć tani gruz na podbudowę drogi a jak to ten prąd będzie szedł Wam po murze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.03.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 no w końcu .... coś ruszyło Miejscowość ... dnia 15.03.2011r. Zawiadamia się że zgodnie z art 10 KpA dla: MNIE został opracowany projekt decyzji o warunkach zabudowy dla inwestycji pod nazwą "Budynek mieszkalny jednorodzinny ......" kopie projektu mam już w ręce mam nadzieje ze żaden sąsiad nie wniesie zastrzeżeń lub wniosków ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 16.03.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 no w końcu .... coś ruszyło Miejscowość ... dnia 15.03.2011r. Zawiadamia się że zgodnie z art 10 KpA dla: MNIE został opracowany projekt decyzji o warunkach zabudowy dla inwestycji pod nazwą "Budynek mieszkalny jednorodzinny ......" kopie projektu mam już w ręce mam nadzieje ze żaden sąsiad nie wniesie zastrzeżeń lub wniosków ..... no proszę, no proszę super!!! pamiętam, hmm jakiś rok temu jak dostałam WZ też była taka radość nie sądziłam jednak, że prawdziwa papierologia to się dopiero później zaczęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 16.03.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Fiu, fiu Dom... to dzisiaj opijamy twoją WZ-kę a jak to ten prąd będzie szedł Wam po murze? Bo: mamy zaprojektowane ogrodzenie, które częściowo połączone jest z domem więc rurka z kablami będzie szła właśnie tym elementem łączącym a nie w ziemi Jak nauczę się wrzucać zdjęcia to pokażę wizualizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 16.03.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Fiu, fiu Dom... to dzisiaj opijamy twoją WZ-kę Bo: mamy zaprojektowane ogrodzenie, które częściowo połączone jest z domem więc rurka z kablami będzie szła właśnie tym elementem łączącym a nie w ziemi Jak nauczę się wrzucać zdjęcia to pokażę wizualizację aaaa, teraz rozumiem- sprytne rozwiązanie!!! super! ja też doktoryzuję się właśnie we wrzucaniu zdjęć, bo bym choć działkę chciała pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acg31 16.03.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Witam,my tez zaczynamy mam nadzieje na wiosne, bo cały czas załatwiamy papiery.Widze,ze wiekszosc z Was to Podkarpacie,Rzeszów itp. To ja dla urozmaicenia jestem z najdalszego zakatka od południowego-wschodu,po najdłuzszej przekatnej,a mianowicie ze Świnoujscia.Ja z męzem i synkiem(13l) i córcia(7l) zamierzamy postawic parterówke.Działeczke juz mamy 1543m2, walczymy tez z przyłączami-najbardziej z woda i kanaliza.Niestety u nas koszty nie sa tek lajtowe jak inni z Was pisza, 30/m2 wody i 50/m2 kanalizy.My musimy ok.50 mb ciagnac od studzienki rury do wody i kanalizy.policzyli ze całosc materiału wraz z robocizna bedzie kosztowac 300zł z mb czyli jakies 15.000zł. Poszli nam niby na rekeze my zrobimy jedynie orojekt i zakupimy materiała,a KWiK robocizne.Ale jeszcze podobno studzienki musimy zakupic, to ka zmiescimy sie w 10.000zl to bedę szczesliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts