panantek 25.01.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witam Wszystkich którzy tu kiedyś zajrzą Przeglądałem różne fora i nie znalazłem nic lokalnego. Planuję rozpocząć budowę na wiosnę 2011. Myślę że znajdzie się przynajmniej kilka osób które też budują i poszukuję porad, opinii, etc. Mam też nadzieję, że takie lokalne forum pomoże nam wszystkim ustalić ceny możliwe do zapłacenia, określić fachowców którzy są godni polecenia oraz przestrzec przed tymi co partaczą swoją robotę. Zapraszam Wszystkich z Ostrowca i okolic do dzielenia się uwagami, zadawania pytań i pomagania sobie nawzajem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deze 26.01.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witaj ja też zaczynam na wiosnę Jestem już po zakupach większości materiałów na SSO.Szukam teraz okien,ale te ceny w naszym mieście trochę odstraszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panantek 27.01.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Hej. No ja materiałów jeszcze nie mam wcale. Za 2 miesiące będę miał pozwolenie na budowę, chociaż chyba trzeba będzie zacząć szukać wcześniej.Może to ignorancja z mojej strony ale co to takiego SSO? PS. Jakby co mam namiary na poleconych murarzy. Jutro zawożę im projekt domu do wyceny kosztów. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dam znać. PS2. Gdzie budujesz? Ja na Leśnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deze 27.01.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Stan Surowy Otwarty SSO.Murarzy ma już umówionych,ale nie zaszkodzi wiedzieć o innych dobrych ekipach.Po zimie panom może się coś odmienić i zostanę nie daj jeżu ,na lodzie: Zobacz profil "miejski" on też buduje w Ostrowcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deze 27.01.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Stan Surowy Otwarty SSO.Murarzy ma już umówionych,ale nie zaszkodzi wiedzieć o innych dobrych ekipach.Po zimie panom może się coś odmienić i zostanę nie daj jeżu ,na lodzie: Zobacz profil "miejski" on też buduje w Ostrowcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panantek 30.01.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 To w sumie jesteśmy na podobnym etapie w sensie że razem zaczynamy.Ja w tym tygodniu planuję odwiedzić 2-3 murarzy i poprosić o wyceny.W sumie każdy z nich jest z polecenia i budował już gdzieś wcześniej dla znajomych i wszyscy byli zadowoleni. Zobaczymy jaką kasę zawołają. To pewnie w sporym stopniu będzie miało decydujący wpływ. Będę informował na bieżąco. PS. Wiesz może gdzie kupić w Ostrowcu lub w okolicach tanio stemple budowlane? Potrzebuję na prowizoryczne ogrodzenie działki. Chodzi mi żeby było tanio. Takie około 2metry, w miarę proste i wystarczy. Nie muszą być fachowe stemple. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deze 02.02.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 W Castoramie 2 metrowe koszt 8zł sztuka,już impregnowane.Na ogrodzenie tymczasowe idealne:DMnie ekipa za domek 99m2 od fundamentów do więźby powiedziała 26tyś strop teriva,jeśli lany to 2 tyś więcej,a jak tam u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panantek 02.02.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 No o castoramie wiem, ale to strasznie drogo. Na poprzednią działkę kupowałem odpady z tartaku za 3pln/sztuka i stoją już trzeci rok Tylko niestety ten gość już nie ma takich odpadów... DEZE a za te 26tys. to dach ci też kładą? Mój dom ma około 120-130 metrów, parterówka. Dzisiaj odebrałem pierwszą wycenę: 45 000 PLN (pozostałe 2 w następnym tygodniu) I teraz co zawiera wycena: fundament+ ściany + strop + więźba + pokrycie dachu z orynnowaniem + właściciel firmy jest kierownikiem budowy więc może w tej cenie być kier.bud. u mnie. Twierdzą też że mają wszystkie narzędzia i sprzęty więc odpadają koszty ewentualnych wypożyczeń (nie wiem czy to nie zagrywka marketingowa bo teraz chyba wszyscy mają sprzęt) no i że mają dobre upusty po hurtowniach i załatwią wszystkie materiały taniej jeśli chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deze 03.02.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Pokrycie dachu 6400 z deskowaniem,bez deskowania 4400,w tym trzy kominy,5 okien,dach prosty dwuspadowy.więc cena porównywalna,Moja ekipa wszystkie narzędzia też posiada:D.Co do cen w hurtowniach,jak będziesz kupował na cały dom,też dostaniesz upusty,nawet niezłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panantek 07.02.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Dzisiaj dostałem kolejną wycenę i trochę zaczynam wymiękać :/ Szczegóły poniżej. Ekipa spod Nowego Sącza, ale robili trochę domów w okolicach Ostrowca i bardzo ich chwalą. 1. Ławy fundamentowe 5.000zł2. Ściany fundamentowe z bloczków betonowych 5,000zł3. Ocieplenie fundamentu i izolacja pionowa i pozioma 3,000zł4. Uzupełnienie i zagęszczenie piaskiem fundamentu, wykonanie kanalizacji, zbrojenie i wylanie wylewki 4,000zł5. Nośne ściany parteru 5,000zł6. Strop żelbetowy i filary 6,500zł 7. Więżba dachowa 8.000zł8, Montaż foli, kontrłat i łat 4,500zł9. Obróbki blacharskie i rynny 3,000zł10, Ułożenie dachówki 12,000zł11, Kominy 2,000zł12, Ścianki działowe 4,000zł Łączna wycena kosztów budowy domu 63,000zł No i nie widzę nigdzie tarasów na przykład... Drogawo coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 08.02.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Dzisiaj dostałem kolejną wycenę i trochę zaczynam wymiękać :/ Szczegóły poniżej. Ekipa spod Nowego Sącza, ale robili trochę domów w okolicach Ostrowca i bardzo ich chwalą. 1. Ławy fundamentowe 5.000zł 2. Ściany fundamentowe z bloczków betonowych 5,000zł 3. Ocieplenie fundamentu i izolacja pionowa i pozioma 3,000zł 4. Uzupełnienie i zagęszczenie piaskiem fundamentu, wykonanie kanalizacji, zbrojenie i wylanie wylewki 4,000zł 5. Nośne ściany parteru 5,000zł 6. Strop żelbetowy i filary 6,500zł 7. Więżba dachowa 8.000zł 8, Montaż foli, kontrłat i łat 4,500zł 9. Obróbki blacharskie i rynny 3,000zł 10, Ułożenie dachówki 12,000zł 11, Kominy 2,000zł 12, Ścianki działowe 4,000zł Łączna wycena kosztów budowy domu 63,000zł No i nie widzę nigdzie tarasów na przykład... Drogawo coś... panantek jeżeli dobrze roczytałem to jest SSO , tak? Mnie za stan pod klucz za dom 99m2 powiedzieli 48800zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deze 09.02.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 panantek jeżeli dobrze roczytałem to jest SSO , tak? Mnie za stan pod klucz za dom 99m2 powiedzieli 48800zł. Mnie wychodzi podobnie :yes:26000 za SSO i nie wydziwiał majster nad kominami schodami czy tarasami.Wziął projekt na dwa dni i dał swoją cenę,trochę targu i cena ustalona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panantek 18.02.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 chwilę mnie nie było ale taka praca, cóż poradzić... Jarek 50 000 za dom pod klucz???? Coś chyba pokręciłeś bo za tyle to M1 w bloku nie kupisz Ja dostałem wyceny od dwóch kolejnych majstrów jeszcze wyższe. Zostaję przy ekipie z Ożarowa. Surowy otwarty razem z dachem + kier bud w cenie za 45 000 Myślę że rozsądnie jakość do ceny bo ekipa bardzo polecana. A Wy kiedy zaczynacie? Deze? Jarek? Ja planuję koło maja / czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panantek 18.02.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Aha chyba nie dodałem jeszcze że jedna z ekip mi zawołała 51 000 PLN za stan surowy otwarty bez dachu.To już kosmos dla mnie był! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deze 19.02.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Ja zaczynam w marcu:D jak pogoda pozwoli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 20.04.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Zobacz profil "miejski" on też buduje w Ostrowcu. Witam wywołany do tablicy Budujemy (na odległość - bo na razie mieszkamy dość daleko od O-ca) w Denkówku. Obecnie SSZ z elekrtyką i hydrauliką, szykujemy się do tynków wewnątrz. Jakby były jakieś pytania, chętnie odpowiem. Wiesz może gdzie kupić w Ostrowcu lub w okolicach tanio stemple budowlane? Potrzebuję na prowizoryczne ogrodzenie działki. Chodzi mi żeby było tanio. Takie około 2metry, w miarę proste i wystarczy. Nie muszą być fachowe stemple. Jakby coś to mam jakieś 35 stempli 2,70m na zbyciu. Cena 3 zł/szt. Reszta poszła parę dni temu na ogrodzenie właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 11.07.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Witam, Widzę że dawno nikt tu nie pisał. Jest ktoś może budujący w tej chwili. Ja w tej chwili jestem w trakcie budowy, pogadam z kimś z okolicy z chęcią. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
draculaura 29.07.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Witam, Widzę że dawno nikt tu nie pisał. Jest ktoś może budujący w tej chwili. Ja w tej chwili jestem w trakcie budowy, pogadam z kimś z okolicy z chęcią. Pozdrawiam Witam serdecznie>po Twoim poście( i jego świeżości) postanowiłam dołączyć.Jesteśmy świeżo w temacie-zaczęliśmy budowę 2 tyg temu- fundamenty już są. Pewnie jak większość " świeżo budujących" mam wielką potrzebę gadania o tym co się dzieje, co dalej itp.Myślę ,że tu znaję zrozumienie.Pozdrawiam serdecznie i będę często zaglądać.d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 23.08.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Witajcie,Ja planuje zacząć budowę we wrześniu. Ekipa z Opatowa za fundamenty (bo tyle chcemy zrobić w tym roku) powiedziała 5-6 tyś za robotę, a jak bym się zgodził na całość murowania to postawią dom za 23-25 tyś. (tylko nie wiem czy ze stropem) Kierownik budowy tez z Opatowa chce 1200.Co myślicie o tych cenach?? Może jesteście w stanie kogoś polecić? Dodam jeszcze ze dom to parterówka 11,5 x 17 m - 142m2 z 21 metrowym garażem. Pozdrawiam Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 18.12.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Witam.Do ostrowca daleko nie mam, więc jak by coś było potrzeba to zapraszam do kontaktu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts