Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bążur i bądziorno łelkam

Qni

Recommended Posts

cześć wszystkim którzy już budują lub zamierzają rozpocząć budowę w Imielinie lub okolicach

my rozpoczynamy prace jak tylko się ociepli, a ekipa budowlańców wchodzi w lipcu

działka 889 m w Imielinie, projekt to Dom w Tamaryszkach 2N z Archonu - projekt po przeróbkach

aktualnie czekamy na pozwolenie na budowę

pozdrawiam i zachęcam do rozmów

• 2 weeks później...

Witam.

Też będziemy budować w Imielinie na wiosnę, kilka dni temu złożyliśmy wniosek o pozwolenie na budowę. Aktualnie jesteśmy na etapie negocjacji kresytu z bankami. Chętnie będziemy się wynieniać wszelkimi informacjami, np. na temat cen materiałów budowlanych w hurtowniach itp. Mamy projekt indywidualny, dom z poddaszem użytkowym, garażem na 2 sam. i piwnicą. Pozdrawiamy.

• 2 weeks później...

cześć,

wniosek o pozwolenie na budowę będę składał jeszcze w tym tygodniu jak tylko odbiorę uzgodnienie zjazdu z drogi na działkę

podobno nie powinno to zająć urzędnikom więcej niż 3 tygodnie

tak więc w sprawach kredytu to będziemy się interesować za 2- 3 tygodnie, ale może ty masz już jakieś pierwsze wnioski którymi mógłbyś się podzielić

w razie czego zapraszam - pytlos(at)gmail.com

Myślę, że w tym tygodniu lub następnym będziemy mieli decyzję. Potem załatwienie kierownika budowy, geodeta, głębok i wykop i budowlańcy wkraczają do akcji - myślę, że już na początku kwietnia. W tym roku planuję SSZ. Jeśli chodzi o kredyty, o mniej więcej sprawdza się to co jest na stronie http://www.comperia.pl. Jak dla mnie to najlepsza oferta jest w CHF w banku Nordea, na 2. miejscu BPH. Nordea daje marżę 2,3% i prowizję 2%. W Expanderze i Openfinance zaproponowali Nordeę z upustem jeszcze 0,2 na marży, z tym że jak rozmawiałem z gościem z Nordei, to on też może dać tyle (a może lepiej), więc chyba wolałbym załatwiać bezpośrednio w banku, a nie u pośrednika.Jakbyś był zainteresowany, to podaję maila: [email protected]. Jeszcze nie wiem gdzie zaopatrywać się w materiały, ale myślę, że to niedługo opanuję. Jak będę miał jakieś przemyślenia odnośnie hurtowni, to dam znać. Pozdrawiam, Przemek.

no ty jesteś trochę szybciej ode mnie

jeśli chodzi o materiały to w pracy kolega poleca http://www.tamir.com.pl/ w Pszczynie, więc niedaleko, a doświadczenie i research innych budujących wśród moich znajomych też wskazuje na Tamir

ja sam research'u nie robiłem więc jeszcze nie wiem gdzie będę kupował materiały, a więc podaję ci to co wiem na teraz

jeśli chodzi o tartak - to polecany jest ten w Imielinie właśnie

pozdr

• 7 months później...
  • 1 month później...
  • 3 months później...

Sprzedam:

-garaż budowlany 3,5x2m solidny ciężki, zamykanie na 2 kłódki, w kilku miejscach widoczne ślady korazji, ale przeżyje jeszcze nie jedną budowę cena 500zł

-betoniarkę 250L (duża, nie mieszalnik pasz z marketu) zasilanie 3 fazowe cena 500zł

dźwig -maszyna wyciągowa bez słupa i bez silnika gratisowo dla kupującego komplet

Zainteresowanym prześlę zdjęcia

Budowa w Bojszowach

• 3 weeks później...
  • 2 months później...
  • 6 months później...
  • 5 months później...