Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wgrupiekupie :) wełna do ocieplenia poddasza

Recommended Posts

Gość adiqq

Rozpoczynam nowy wątek - Maciek nie dziękuj :)

jesli ktoś jest chętny - proszę o dopisywanie się kto ile i jakiej wełny potrzebuje(i w jakim terminie) - będzie możliwośc wynegocjowania lepszych cen.

Rok temu kupowałem Unimate 15 za 12,60/m2 i Supermate 15 za 18,6/m2 w firmie z Wolbromia...oni wtedy mieli najtaniej, z transportem nie było problemów, nie było problemu ze spełnieniem tzw. minimum logistycznego w przypadku zamówienia bezpośrednio u producenta

A te minima to są różne - rok temu jedna firma mi odpisała że minimum logistyczne to 3 palety, czyli 72 rolki(ja zamawiałem 2x160m2 czyli 2 palety=48 rolek) Jak będzie nas więcej, to można powalczyć...

Z drugiej strony, firma z wolbromia o której pisze miała lepsze ceny niż firma co pisała o minimum logistycznym...

proszę także o propozycje gdzie mozna jeszcze uderzać....

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość adiqq

unimata 15 - w rolce jest 6,9m2

unimata 5 - w rolce jest 19,2m2

supermata 15 - w rolce jest 4,2m2

supermata 5 - w rolce jest 11,4m2

musisz przeliczyć i zdecydować ile zamówisz...:)

Co do terminów - zamówienie myślę można zrobić na całośc, a i tak w 1 transporcie się pewnie wszystko nie zmieści...jest pole do negocjacji...;)

zobaczymy co odpisze firma do której wysłałem zapytanie

reasumując

Maciek - 170m2 unimaty 15 i 170m2 supermaty 5 - luty/marzec

Mea - 200m2 unimaty 15 i 130m2 supermaty 5 - maj

Gość adiqq

wolę to rozbić na poszczególne "cele" zakupowe, bo poźniej będzie to ciężko ogarnąć...poza tym nie wszystkim będę zajmować się ja ;)

jak ktoś chce coś innego kupować w grupie, to najlepiej założyć dedykowany wątek...jak temat się zakończy, to zawsze te zbędne wątki można pozniej pokasować....

wolę to rozbić na poszczególne "cele" zakupowe, bo poźniej będzie to ciężko ogarnąć...poza tym nie wszystkim będę zajmować się ja ;)

jak ktoś chce coś innego kupować w grupie, to najlepiej założyć dedykowany wątek...jak temat się zakończy, to zawsze te zbędne wątki można pozniej pokasować....

slusznie

ja uwazam ze tu zamkniemy tematy welny stalezy i kartongipsow!!

czyli calosc potrzebna do zabudowy poddasza :)

a powiedzcie mi jaka folie trzeba na ta welne dac ??

Gość adiqq

jestem mile zaskoczony...dostałem już odpowiedz - to firma budmax Wolbrom, cytuje:

Witam.

unimata 5cm - 4,50 zł / m2

unimata 15cm 13,25 zł / m2

supermata 5cm 6,95 zł / m2

supermata 15cm 19,80 zł / m2

Ceny do wyczerpania zapasów, potem będą ok 10 % do góry.

Maciek, daj namiary na tę firmę o której piszesz, albo wyślij zapytanie ofertowe i wrzuć na forum

Mea - paroizolacyjną...

ja jak kładłem na sufit z poddasza, to dawałem paroizolacyjną, na to wełnę i na to z góry paroprzepuszczalną jeszcze - ale to szczegóny przypadek..

ale na skosy jest paroprzepuszzczalna na dachu ... pod to pojdzie welna miedzy krokwie 15 i teraz co czy stelaze i 5 a na to folia czy najpierw folia, potem stelaz i welna 5 a do stelaza plyty ???

jestem mile zaskoczony...dostałem już odpowiedz - to firma budmax Wolbrom, cytuje:

Witam.

unimata 5cm - 4,50 zł / m2

unimata 15cm 13,25 zł / m2

supermata 5cm 6,95 zł / m2

supermata 15cm 19,80 zł / m2

Ceny do wyczerpania zapasów, potem będą ok 10 % do góry.

Maciek, daj namiary na tę firmę o której piszesz, albo wyślij zapytanie ofertowe i wrzuć na forum

niestety juz sie ceny troche zmienily a gadalem z gosciem 3 dni temu;/

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13719585&order=p&change_view=1&p=1&p=0

Gość adiqq
ale na skosy jest paroprzepuszzczalna na dachu ... pod to pojdzie welna miedzy krokwie 15 i teraz co czy stelaze i 5 a na to folia czy najpierw folia, potem stelaz i welna 5 a do stelaza plyty ???

na skosy masz folie paroprzeszczulna(membrane) - na to dajesz welne miedzy krokwie, na to na stelażu drugą warstwę i na to folię paroizolacyjna i na to płyty

maciek ja mysle ze przesada w kazda strone jest szkodliwa ... uni 15 i super 5 ... uklad sprawdzony i pewny ... isover cenowo odpowiedni wiec NAD CZYM SIE ZASTANAWIAC !!

ja wolalabym dolozyc zeby mi plyty firma polozyla ... albo chociaz gladzie na plytach !! ale jak przyjdzie mi to robic samej to nie bedzi etak znowu zle!!

Gość adiqq

nie mów ze przesada jest szkodliwa...;)

ja uważam że 20cm wełny na dachu to za mało..mam teraz 15cm unimaty między krokwiami i 15cm supermaty na suficie z poddasza - bede dokladac te 15cm na ten sufit...ale jak już pisałem nie raz, ja jestem trochę zwichrowany jeśli chodzi o energooszczędność ;)