Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna do GULIWERA.

Recommended Posts

Cześć wszystkim w tym nowym sezonie budowlanym. Jesteśmy na aktualnie na etapie wybierania okien do naszego domu.

Jaki profil polecacie?

Jak w waszym przypadku kształtują się wyceny stolarki okiennej?

Jaki profil i w jakie firmie zamawiacie stolarkę?

Ilu komorowe zamawiacie (zamówiliście) okna.

Jak rozwiązane są okna narożne (pytanie dla tych co nie mają murowanego słupka)?

Wszelki odpowiedzi na powyższe pytania mile widziane.

POZDRAWIAM

W naszym przypadku na chwilę obecną kształtuje się to następująco:

PROFIL: REHAU EURO86 lub VEKA (nie wiem jaki).

Rozpietość cenowa ofert wstępnych od 7800 do 16500.

Firmy na Sląsku (głownie nasza okolica) IZOTERM Pszczyna, PARTNER OKNO, ADEX, KONSEK Rybnik A-plus NET.

Rozwiązanie narożnika otrzymałem od IZOTERMU (REHAU) i z firmy PARTNER OKNO (profil ???).

Jak będę miał chwilę to wrzucę pliki z narożnikami.

Witam wszystkich. Założyliśmy plastikowe białe okna z OKNOPLASTU strona z tymi oknami - http://www.oknoplast.com.pl/okna/rodzaje-okien/platinium. Łącznie 17 okien, koszt całkowity z montażem ( tzn faktura z 8% Vatem, montaż gratis) to równiutkie 15 tysięcy złotych. W cenie klamki z "przyciskami" i zamkami na klucz, profile do okien narożnych. Drzwi balkonowe bez poprzeczek, z ruchomym słupkiem. Mieliśmy jeszcze wycenę z firmy EKO-OKNA kwota 10 tysięcy złotych, ale nie dają gwarancji na drzwi balkonowe bez poprzeczki powyżej pewnej wysokości, a to już byłoby ryzykowne. Na razie jesteśmy zadowoleni, czas pokaże co będzie dalej. Pozdrawiam.

• 2 weeks później...

witam!

My sezon też rozpoczeliśmy od okien.

Zamówiliśmy okna z firmy DAKO. Są to okna pcv. Kolor dwustronny. Okna balkonowe bez poprzeczek z ruchomym słupkiem. Oczywiscie profile do okien narożnych. Klamki na łożyskach. Dodatkowo wewnątrz okien nakladka ocieplajaca (nie wiem jak to się fachowo nazywa). Do tego drzwi wejściowe firmy KMT oraz brama segmentowa do garażu Wiśniowski. Cena wszystkiego co wymieniłam razem z montażem (fakt. 8%) to 15490 zł. Same okna wyszły 10700 zł