Jolcia 22.01.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Witam Mam poważne plany wybudowania domku. Chcę, aby był prosty i skromny. Oczywiście tani w budowie również . Co sądzicie o tym projekcie? http://www.mtmstyl.pl/projekt.asp?id=422 Na ile wyceniacie jego budowę? Bardzo proszę o rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 22.01.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Mnie sie nie podoba, ale to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 22.01.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Jolciu, taki post powinien się znaleźć w dziale "Projekty", więc nie zdziw się jak tutaj zniknie i zostanie przeniesiony A jeżeli chodzi o domek, to jest bardzo fajny. Pomieszczenia rozplanowane bardzo sensownie, jest wszystko co potrzebne, poza garażem, ale rozumiem, że tak miało być... Nie wypowiadam się na temat kosztów budowy, bo się nie znam, ale domek jest prosty, więc podany kosztorys nie powinien odbiegać od rzeczywistości. Dobry wybór, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danutka 22.01.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Mi też sie podoba. Zauważam tylko jeden minus - przy wyborze projektu bardzo ważne dla mnie było to aby z kuchni mieć widok na teren przed domem. Ale dla ciebie wcale nie musi mieć to znaczenia.Pozdrawiam, Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek Kra 26.01.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 byle by dzialka nie była za duża bo wtedy będzie wyglądał jak bardzo mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 26.01.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Ja osobiście nie lubię domów z dachem czterospadowym, bo traci się zbyt dużo miejsca na poddaszu. A tak poza tym, to wydaje się całkiem niezły... Też na początku chciałem budować domek z MTM, ale w końcu wybrałem projekt z Archonu - dom o zbliżonej powierzchni użytkowej (128m2+ garaż). Taka sama powierzchnia użytkowa przy czterospadowym dachu wymaga dużo większej powierzchni zabudowy, a to - przynajmniej moim zdaniem - przenosi się bezpośrednio na koszty budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 26.01.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Podzielam uwagi (obawy) pasco odnośnie strat miejsca na poddaszu. Przy dachu kopertowym i tym kącie jego nachylenia w pokojach na poddaszu dużo podłóg będzie pod skosami, czyli tak naprawdę pokoję będa mniejsze niz wygląda to na rzutach. (Dobrze byłoby mieć przekrój budynku, bo wtedy widziało by się to dokładnie.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 26.01.2005 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 wg mnie poddasze wtym domu to nieporozumienie, bo te pokoje nmaja podana pow licząc po podłodze co w rzeczywistości jest niewiele, poza tym jak na taki mały domek bardzo duzo połaciowych co tez pokazuje, że na tym poddaszu nie bedzie sporo miejsca, a konstrukcja dachu jeszcze zabiera te pow poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts