sweetgeneration 22.08.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam jestem nową forumowiczką, obecnie zmagam się z projektem wjazdu na działkę. Wjazd będzie od drogi powiatowej Lublin - Bychawa, dokładnie gm. Jabłonna. Czy znacie może kogoś kto w miare szybko i sprawnie nam to zrobi???I oczywiście dobrze. Bedziemy musieli ściąć trochę skarpy na której znajduje się działka i wkopac przepust w rów melioracyjny.To wiem na pewno , więcej dowiem się jak otrzymam gotowy projekt. prosze równiez o informację co potem, gdzie mam się udac żeby rozpocząc budowę tego wjazdu i jak długo trwają formalności. Narazie mamy warunki od Zarządcy drogi i zgodę na wjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agf067581 27.08.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Witam jestem nową forumowiczką, obecnie zmagam się z projektem wjazdu na działkę. Wjazd będzie od drogi powiatowej Lublin - Bychawa, dokładnie gm. Jabłonna. Czy znacie może kogoś kto w miare szybko i sprawnie nam to zrobi???I oczywiście dobrze. Bedziemy musieli ściąć trochę skarpy na której znajduje się działka i wkopac przepust w rów melioracyjny.To wiem na pewno , więcej dowiem się jak otrzymam gotowy projekt. prosze równiez o informację co potem, gdzie mam się udac żeby rozpocząc budowę tego wjazdu i jak długo trwają formalności. Narazie mamy warunki od Zarządcy drogi i zgodę na wjazd. Witaj, czy orientujesz się jakie są koszty? Ja jestem na etapie wytyczenia drogi - w niedługim okresie również będę starał się o pozwolenie na zrobienie wjazdu na posesję tylko z tą różnicą, iż mam działkę przy drodze na Biłgoraj a słyszałem iż są to duże pieniądze! Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sweetgeneration 30.08.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 U nas na działkę na chwilę obecną nie ma żadnego dostepu poza działką sąsiada, planujemy zrobic wjazd od drogi powiatowej w dodatku ze skarpy. Potrzebna do tego jest mapka do celów projektowych- koszt samej mapki od 300 do 600 zł w okolicach Lublina.Natomaist sam projekt wjazdu u architekta kosztuje nas 550 zł, plus 100 zł za projekt ogranizacji ruchem, który równiez musi być obligatoryjnie. Myślę że i tak największe koszty pochłonie sama budowa wjazdu. Acha i proojekt na wjazd możesz mniec jedynie po uzyskaniu pozwolenia na wjazd od Zarządcy drogi, który określi konkretne warunki do wjazdu indywidualnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71jarek 24.01.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 U nas na działkę na chwilę obecną nie ma żadnego dostepu poza działką sąsiada, planujemy zrobic wjazd od drogi powiatowej w dodatku ze skarpy. Potrzebna do tego jest mapka do celów projektowych- koszt samej mapki od 300 do 600 zł w okolicach Lublina.Natomaist sam projekt wjazdu u architekta kosztuje nas 550 zł, plus 100 zł za projekt ogranizacji ruchem, który równiez musi być obligatoryjnie. Myślę że i tak największe koszty pochłonie sama budowa wjazdu. Acha i proojekt na wjazd możesz mniec jedynie po uzyskaniu pozwolenia na wjazd od Zarządcy drogi, który określi konkretne warunki do wjazdu indywidualnego. Witam Sam stoję przed wykonaniem zjazdu z drogi powiatowej również w gminie Jabłonna, na szczęście projekt już mam, poszukuję wykonawcy takiego zjazdu + kierownik +inspektor. Może masz już jakieś namiary. Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sweetgeneration 28.02.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Witam Sam stoję przed wykonaniem zjazdu z drogi powiatowej również w gminie Jabłonna, na szczęście projekt już mam, poszukuję wykonawcy takiego zjazdu + kierownik +inspektor. Może masz już jakieś namiary. Jarek Inspektora będziemy brać z Bychawy, to ta sama pani która wypożycza znaki drogowe do zajęcia pasa. nie pamiętam jak ma na nazwisko. natomiast tez szukamy wykonawcy, z jednym mamy kontakt ale ma czas dopiero w czerwcu a dla nas to troche za późno. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71jarek 19.03.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Inspektora będziemy brać z Bychawy, to ta sama pani która wypożycza znaki drogowe do zajęcia pasa. nie pamiętam jak ma na nazwisko. natomiast tez szukamy wykonawcy, z jednym mamy kontakt ale ma czas dopiero w czerwcu a dla nas to troche za późno. pozdr. A macie może jakiś kontakt do niej, potrzeba jeszcze kierownika do budowy zjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzela2930 10.12.2012 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 U nas na działkę na chwilę obecną nie ma żadnego dostepu poza działką sąsiada, planujemy zrobic wjazd od drogi powiatowej w dodatku ze skarpy. Potrzebna do tego jest mapka do celów projektowych- koszt samej mapki od 300 do 600 zł w okolicach Lublina.Natomaist sam projekt wjazdu u architekta kosztuje nas 550 zł, plus 100 zł za projekt ogranizacji ruchem, który równiez musi być obligatoryjnie. Myślę że i tak największe koszty pochłonie sama budowa wjazdu. Acha i proojekt na wjazd możesz mniec jedynie po uzyskaniu pozwolenia na wjazd od Zarządcy drogi, który określi konkretne warunki do wjazdu indywidualnego. Witam, kto zrobił Ci projekt zjazdu i za ile? poszukuję osoby, która zaprojektuje nam zjazd z drogi wojewódzkiej na działkę. Mamy już decyzję o warunkach budowy zjazdu, szukamy ale krzyczą duże pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts