Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kupno materiałów budowlanych - hurtownie

Recommended Posts

Witam,

Pewnie temat był już poruszany w wątku ogólnym, ale przekopać się przez 1001 stron nie jest łatwo...:)

Możecie polecić hurtownie z materiałami - gdzie dają dobre upusty, gdzie w porządku obsługa.

Będziemy się budować w Różynach.

Czekam na wasze opinie.

Karolina

• 5 months później...

Witam :)

myślę, że mogę Wam polecić hurtownie Twój Dom z Lublewa, my w zasadzie wszystko od nich braliśmy i było ok :) nigdy żadnego problemu, bardzo uprzejmi, dostaliśmy też do nich namiar z polecenia. Korzystaliśmy też chwilowo z hurtowni Krupier w Straszynie jednak odradzam, jak dla mnie buraki i nigdy nie mają kasy na miejscu, żeby oddać jak coś ci wiszą, np odwieźliśmy im palety po bloczkach to trzeba było się z nimi umawiać żeby odzyskac 400zł bo nie mieli pieniędzy :/ jak dla mnie to śmieszne żeby hurtownia budowlana nie miala takich groszy do wydania od ręki, bo uważam, że w przypadku hurtowni budowlanej taką kwotę można nazwać groszami przy tym jakie ilości materiałów się tam kupuje. Poza tym kaucję za palety policzyli nam 16zł/ szt. a jak przyszło do oddania pieniędzy to wmawiali, że było liczone po 15zł/ szt. ale twierdzą ogólnie, że są bardzo uczciwi i zależy im na klientach ;) Ja osobiście na prawdę odradzam, poza tym ogólna ich postawa i zachowanie w stosunku do klienta nieciekawa.

Pozdrawiam

• 5 months później...

Witam,

taniej wychodzi jeśli weźmiesz wykonawców z materiałem ja tak robiłam. Dokładnie wyglądało to w ten sposób że obleciałam hurtownie zobaczyłem co ile kosztuje, mówiłam o tym wykonawcom a oni i tak zorganizował to taniej lub w tej samej cenie?

przynajmniej nie miałam problemu z paletami:no:

Pozdrawiam

• 4 months później...

Witam,

Z hurtowni w trójmieście mogę polecić:

Bat z pruszcza - duży wybór, dobre doradztwo ( szczególnie pan od kominów i pan od dachów ) jednak ceny niezbyt niskie- można się trochę potargować

POLBET Piotr Połomski - producent bloczków; oprócz bloczków sprzedają też pustaki, cement, papę, styropian itp. Ceny mieli zawsze dużo lepsze niż w Prestolu. - żałuję że nie współpracowałem z nimi od początku budowy.

Prestol - niespecjalnie polecam

Broker straszyn - ceny wysokie

• 7 months później...
  • 2 months później...

Jak przegladam rózne fora to mam wrazenie że w Trójmiescie nikt nie buduje, a jak budują to po cichu a materiały kupują i biora firmy wykonawcze ze Śląska lub z Wrocławia. Nikt się nie wypowiada i nie pomaga innym, ludzie !!!!! bądzcie bardziej życzliwi. :yes:

Podzielcie sie informacjami gdzie kupujecie i z jaką hurtownią się mozna dogadać. A bez tych wiadomości dom wTrójmieście buduje sie o 10-20% wiecej niż na południu, Czyżby u nas buduja sami bogacze. !!!:bash:

Jak przegladam rózne fora to mam wrazenie że w Trójmiescie nikt nie buduje, a jak budują to po cichu a materiały kupują i biora firmy wykonawcze ze Śląska lub z Wrocławia. Nikt się nie wypowiada i nie pomaga innym, ludzie !!!!! bądzcie bardziej życzliwi. :yes:

Podzielcie sie informacjami gdzie kupujecie i z jaką hurtownią się mozna dogadać. A bez tych wiadomości dom wTrójmieście buduje sie o 10-20% wiecej niż na południu, Czyżby u nas buduja sami bogacze. !!!:bash:

Być może teraz większa grupa inwestorów podpisuje umowy ryczałtowe. Ja do tej pory korzystałam z 5 różnych firm na poszczególne etapy i zawsze to po stronie firmy był zakup i dowóz materiałów. Teraz jestem na etapie ocieplenia poddasza. Po negocjacjach ceny na wełnę w hurtowniach i tak firma podwykonawcza zaproponowała mi niższą cenę :) :) :)

• 8 months później...
  • 4 months później...
Witam

Ponieważ lada chwila zaczynam budowę temat dotyczący zakupu materiałów budowlanych bardzo mnie interesuje.

Proszę o osoby które kupowały materiały w tym roku z okolic Gdyni o informacje.

Z góry dziękuję

Nie wszystko - ale termoizolacje, hydroizolacje i elewacje z wykonaniem - zapraszam :) Znajdziesz mnie na forum ogolnym razem z opiniami.