r 09.09.2002 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2002 Właśnie takie pytanie. Według wiadomości ze stron firmy Newexpol nie potrzebne jest, niestety u mnie w gminie żądają pozwolenia i nie interesują ich ustawy. Co o tym sądzicie jak z tego wybrnąć - pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 09.09.2002 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2002 Żeby zbudować przydomowę oczyszczalnię ścieków trzeba mieć pozwolenie z gminy,chyba że masz na taką budowę pozwolenie w warunkach zabudowania terenu. U mnie było napisane: szczelne szambo i od razu powiedziano mi, że na oczyszczalnię pozwolenia niekomu nie dadzą.Boją się przekrętów, a buduję się w strefie krajobrazu chronionego. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: PANTHER dnia 2002-09-09 20:50 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 09.09.2002 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2002 Jest potrzebne pozwolenie na budowę, jeżeli pozwolenie na dom nie zawierało oczyszczalni. Od tego roku nie jest już potrzebne tzw pozwolenie wodno-prawne i o tym może pisali na tej stronie. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 10.09.2002 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2002 Jeżeli w pozwoleniu na budowę miałeś szambo, to zbudowanie oczyszczalni wymaga zmiany pozwolenia na budowę, potwierdzonego odrębną decyzją wraz z zatwierdzeniem projektu (jest to tzw. istotna zmiana). W innym przypadku wymagane jest jedynie zgłoszenie zamiaru rozpoczęcia prac. W odpowiedzi na zgłoszenie urząd wezwie do przedstawienia projektu i badań geologicznych. Pozwolenie wodno-prawne do 5m3/doba nie jest wymagane. W moim mieście dopuszczone są tylko oczyszczalnie legitymujące się aktualnymi atestami/aprobatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts