Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stan surowy otwarty

Kyniek123

Recommended Posts

Witam.

Do tych ktorzy ciagle szukaja i zastanawiaja sie z czego beda budowac...Szukalem po hurtowniach osobiscie cegiel no i znalazlem Lewkowo LPW w cenie 5.5zl oraz Porotherm 25 profi w cenie 6.5zl- czyli bardzo korzystna cena jak na porotherm (ja osobiscie jestem ciagle ta cegla zainteresowany). Ceny zmieniaja sie z miesiaca na miesiac i cena Porothermu byla promocyjna na listopad. Tak ze polecam dowiadywac sie co miesiac w hurtowniach jakie maja ceny na dany miesiac. Niestety nie zgadzaja sie na przechowywanie materialu na terenie hurtowni. To taki post informacyjnie.

Pozdrawiam.

Witam Wszystkich

My też planujemy rozpocząć budowę, najlepiej by było na wiosnę:), w okolicach Sobolewa, i chętnie przyłączymy się do grupy przy zakupie materiałów budowlanych. Jeżeli chodzi o materiały do budowy, to czytałam, że bloczki betonowe o gęściejszej masie termicznej, że cięższy i długo trzyma ciepło, dłużej od zwykłych betonowych bloczków...myślimy też o prefabrykowanej płycie podłogowej betonowej, a na próbę w budynku gospodarczym w części mieszkalnej podłogą będzie beton polerowany...może ktoś ma/miał taką? i dach jednospadowy....A tymczasem potrzebny nam jest geodeta, możecie jakiegoś polecić?

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Sylwams, poszło na priv

Czy orientowaliście się już w cenach stali?

Ja jeszcze nie...,ale to dobry pomysł, chyba podjadę do sklepu w tym tygodniu i się dowiem. Ja będę chyba kupować wszystko w Benma..., bo najbliżej i ceny przynajmniej interesujących mnie cegieł mieli najkorzystniejsze...ale jak macie lepsze hurtownie do zaproponowania to czekam na informacje. I jeszcze raz proponuję abyśmy nawet się spotkali w hurtowni i wynegocjowali razem niższe ceny na wspólne materiały budowlane...

Pozdrwwiam.

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 9 months później...

Witam wszystkich,

Z zoną również planujemy budowe i plan jest by w tym roku coś już stawiać. Narazie architekt pracuje nad projektem gotowym. Zastanawiam się kiedy uda mi się zacząć.

Budoowa w Osowiczach.

Ściany chyba lewkowo. Wentylacja mechaniczna. Dach dwuspadkowy prosty. Nie mam jeszcze ekipy ale chyba zacznę szukac jak juz PnB będzie.

• 3 weeks później...

KDariuszK. Skończyłem budowe.Szczęśliwie mieszkam. Odnośnie hurtowni. Budując kilka lat w ok.Ełku zawarłem umowę z firmą Murbet na mat.budowlane z określonymi rabatami na poszczególne pozycje. Świetne rozwiązanie. Szukałem podobnego trzy lata temu w B-stoku. Niestety nie znalazlem lub oferowane rabaty były niskie. Zresztą i tak przy każdym zakupie sugerowałem się ceną jednostkową.

Budowa w Kleosinie. Blisko Bestpol. Sporo rzeczy kupiłem u nich- ale tylko z uwagi na cenę.Beton komórkowy-mieli najtaniej, cement.... Solidni jeśli chodzi o terminy dostaw, z reguły wszystkie drobiazgi mają na stanie.

Robiłem wyceny w Amaro- lepsze ceny dostałem na ten sam towar w Dach Servis na Ciołkowskiego -krycie dachu.

Generalnie, raczej sugerowałem się ceną, a nie przywiązaniem do jednej hurtowni. Trochę mat. kupiłem z polecenia firm wykonawczych, mają dobre układy i ceny /oczywiście sprawdzałem /

• 3 weeks później...
  • 5 months później...
halo, halo ja jestem. Mamy stan surowy, jeszcze bez dachu, ekipa ok., geodeta też. Jeżeli ktoś jest zainteresowany numerem telefonu, to proszę o info na maila. Właśnie szukamy blachodachówki. Nasi budowlańcy, odradzili nam Amaro, mamy omijać szerokim łukiem, bo podobno kaskę biorą za materiał, a blachy ni ma...trzeba czekać długo, niektórzy nawet rok, i sprawę w sądzie przez to mają. Lepiej nie ryzykować, tym bardziej, że oferta nie była konkurencyjna.

• 2 months później...
  • 5 months później...
  • 3 months później...