KDariuszK 01.12.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Witam. Do tych ktorzy ciagle szukaja i zastanawiaja sie z czego beda budowac...Szukalem po hurtowniach osobiscie cegiel no i znalazlem Lewkowo LPW w cenie 5.5zl oraz Porotherm 25 profi w cenie 6.5zl- czyli bardzo korzystna cena jak na porotherm (ja osobiscie jestem ciagle ta cegla zainteresowany). Ceny zmieniaja sie z miesiaca na miesiac i cena Porothermu byla promocyjna na listopad. Tak ze polecam dowiadywac sie co miesiac w hurtowniach jakie maja ceny na dany miesiac. Niestety nie zgadzaja sie na przechowywanie materialu na terenie hurtowni. To taki post informacyjnie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwams 05.12.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Witam Wszystkich My też planujemy rozpocząć budowę, najlepiej by było na wiosnę, w okolicach Sobolewa, i chętnie przyłączymy się do grupy przy zakupie materiałów budowlanych. Jeżeli chodzi o materiały do budowy, to czytałam, że bloczki betonowe o gęściejszej masie termicznej, że cięższy i długo trzyma ciepło, dłużej od zwykłych betonowych bloczków...myślimy też o prefabrykowanej płycie podłogowej betonowej, a na próbę w budynku gospodarczym w części mieszkalnej podłogą będzie beton polerowany...może ktoś ma/miał taką? i dach jednospadowy....A tymczasem potrzebny nam jest geodeta, możecie jakiegoś polecić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDariuszK 19.12.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Witaj Sylwams Gogi25 w prywatnych wiadomościach ma namiary na geodetę, z którego ja korzystam, ale podkreślam że nie wiem czy jest on dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 26.12.2011 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 A tymczasem potrzebny nam jest geodeta, możecie jakiegoś polecić? Sylwams, jeśli pytanie jeszcze aktualne, to mogę polecić naszego geodetę, z którym współpracujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwams 27.12.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Dziękuję za odpowiedzi, no ale już znaleźliśmy Pana goedetę, nawet tanio, a czy dobry? dam znać jak zakończymy interesy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwams 10.01.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Dzustaa, to ja poproszę jednak o namiary, bo ten nasz tak mnie wczoraj zjeżył! że hej...szanowny Pan Geodeta...***8&8(*90)^No nie wiem, może śladem "Porannego" wystosować też taką listę "fachowców" co cudzy czas marnują....nieodpowiedzialni... Pozdrawiam wszystkich cierpliwych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 11.01.2012 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Sylwams, poszło na priv Czy orientowaliście się już w cenach stali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDariuszK 17.01.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Sylwams, poszło na priv Czy orientowaliście się już w cenach stali? Ja jeszcze nie...,ale to dobry pomysł, chyba podjadę do sklepu w tym tygodniu i się dowiem. Ja będę chyba kupować wszystko w Benma..., bo najbliżej i ceny przynajmniej interesujących mnie cegieł mieli najkorzystniejsze...ale jak macie lepsze hurtownie do zaproponowania to czekam na informacje. I jeszcze raz proponuję abyśmy nawet się spotkali w hurtowni i wynegocjowali razem niższe ceny na wspólne materiały budowlane... Pozdrwwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDariuszK 23.02.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Witam, Pewne elementy domu chce wymurować z ręcznie formowanej tradycyjnej cegły. Namierzyłem na necie cegielnię Hoffmanowska (http://hoffmanowska.pl/index.php?id=6). Słyszeliście może o tej cegielni macie jakieś opinie o ich wyrobach?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDariuszK 05.04.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Witam. Kto oprócz mnie, zaczyna na wiosnę budowę domu? Co myślicie o hurtowniach? Imbud, Bestpol, ICMB, Amaro? Bedę wdzięczny za opinie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milegracz 25.01.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Witam wszystkich,Z zoną również planujemy budowe i plan jest by w tym roku coś już stawiać. Narazie architekt pracuje nad projektem gotowym. Zastanawiam się kiedy uda mi się zacząć.Budoowa w Osowiczach.Ściany chyba lewkowo. Wentylacja mechaniczna. Dach dwuspadkowy prosty. Nie mam jeszcze ekipy ale chyba zacznę szukac jak juz PnB będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ianb 10.02.2013 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 KDariuszK. Skończyłem budowe.Szczęśliwie mieszkam. Odnośnie hurtowni. Budując kilka lat w ok.Ełku zawarłem umowę z firmą Murbet na mat.budowlane z określonymi rabatami na poszczególne pozycje. Świetne rozwiązanie. Szukałem podobnego trzy lata temu w B-stoku. Niestety nie znalazlem lub oferowane rabaty były niskie. Zresztą i tak przy każdym zakupie sugerowałem się ceną jednostkową.Budowa w Kleosinie. Blisko Bestpol. Sporo rzeczy kupiłem u nich- ale tylko z uwagi na cenę.Beton komórkowy-mieli najtaniej, cement.... Solidni jeśli chodzi o terminy dostaw, z reguły wszystkie drobiazgi mają na stanie.Robiłem wyceny w Amaro- lepsze ceny dostałem na ten sam towar w Dach Servis na Ciołkowskiego -krycie dachu.Generalnie, raczej sugerowałem się ceną, a nie przywiązaniem do jednej hurtowni. Trochę mat. kupiłem z polecenia firm wykonawczych, mają dobre układy i ceny /oczywiście sprawdzałem / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ianb 10.02.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Sorry, KDariuszK. Data postu wskazuje, że stan surowy masz dawno skończony. /?/Ale może przyda się komuś kto zaczyna w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiakmala 04.03.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 hej hej, czy jest tu kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwams 03.09.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 halo, halo ja jestem. Mamy stan surowy, jeszcze bez dachu, ekipa ok., geodeta też. Jeżeli ktoś jest zainteresowany numerem telefonu, to proszę o info na maila. Właśnie szukamy blachodachówki. Nasi budowlańcy, odradzili nam Amaro, mamy omijać szerokim łukiem, bo podobno kaskę biorą za materiał, a blachy ni ma...trzeba czekać długo, niektórzy nawet rok, i sprawę w sądzie przez to mają. Lepiej nie ryzykować, tym bardziej, że oferta nie była konkurencyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 06.11.2013 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Proponuję Patkar ja biorę na swoje budowy i zawsze na czas jest towar i z ceną nie szaleją . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwams 24.04.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam, u nas na dachu będzie blacha, a słyszał ktoś, albo może ma, o Eurofala Cembrit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 12.08.2014 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Crazy, KDariuszK, Jak się spisały ekipy, bo wyceny mieliście moim zdaniem dobre? Może ktoś jeszcze może polecić swoją sprawdzoną? Budować będę z silikatów na klej - jeśli to istotne. Okolice Białegostoku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts