lootek 30.11.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Witam, myślę, że może rozpoczniemy jakimś wątkiem - żeby ta grupa się rozrosła jak inne w łódzkiem zacznę od pytania - czy jeszcze budujecie czy może już skończyliście ? również buduję w Bełchatowie - dokładnie na Binkowie - chociaż w zasadzie w chwili obecnej jest przerwa zimowa .... pozdrawiam lootek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek_bolo 30.11.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Witaj, Ja już mam stan surowy zamknięty, więc mogę działać w środku przez okres zimowy też.Miejsce budowy: gmina Kleszczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 01.12.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 ja mam na razie SSO z zabitymi dechami oknami, pewnie na wiosnę będę szukał okien, elektryka i hydraulika.stąd kilka pytań:1. jakie okienka brałeś?2. masz może dobrych i polecanych przez Ciebie elektryka i hydraulika ?3. robisz sam czy raczej zlecasz ? ja mam domek M74a a Ty jaki budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 12.12.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 czy ktoś czyta to forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek. 30.01.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam ja tez zaczynam budowę w Kleszczowie a na chwile obecna nie mam ekipy murarskiej ma ktoż może namiar na dobrych fachowców ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 01.02.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 wiesz co, ja miałem takich niby poleceonych przez kumpla, ale nie do końca chłopaki pracowali jak nie było nadzoru. Jeżeli nie znajdziesz innych to mogę Ci podac namiary na moich, są ze Skarżyska więc przyjeżdzają i mieszkają na terenie budowy - musisz mieć prąd i wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek. 02.02.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 A czy z okolic Kleszczowa możesz kogoś polecić ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 03.02.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 no niestety nie udało mi się znaleźć jakiś polecanych. Myślę, że jak zrobi się cieplej to zapraszam na Bików w Bełchatowie - w tamtym roku baaaardzo dużo się osób pobudowało więc możesz popatrzeć na wyniki prac murarskich oraz możesz podpytać o namiary. w moim przypadku umówiony murarz zmarł na atak serca na miesiąc przed rozpoczęciem robót budowlanych więc brałem co mi kumpel podpowiedział i nie szukałem po okolicy bo to był luty ubiegłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aropin 17.02.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Witajcie Ja zamierzam budować przed wakacjami, jeśli chodzi o budowlańców to mogę podaćPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 20.02.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 @aropin witamy serdecznie.a gdzie kolega zamierza budować ? i jakich budowlańców masz na myśli? murarzy czy też pozostałe ekipy do prac wykończeniowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karusek 10.03.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Witam, ja też buduję w Bełchatowie. Mamy stan surowy otwarty. Jeśli chodzi o murarzy, to także mieliśmy zaklepanego wykonawcę, który zmarł (czyli pewnie ten sam co u Lootka). Nasz projekt przejął jeden z jego majstrów. Architekt wnętrz, jak mierzył pomieszczenia, pochwalił, że zrobili równo, ale mają też niestety kilka gaf na koncie. Generalnie ten gość ma kilku dobrych murarzy, naprawdę porządnych, którzy robią bardzo dokładnie, ale widać, że w sezonie bierze do pomocy gości, czasem z przypadku. A może macie dobrych tynkarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 11.03.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 @Karusek a gdzie budujesz w Bełchatowie? masz już elektrykę i hydraulikę? ja włąśnie się zabieram za poszukiwania i casting .......... okna już prawie zamówione - czekanie będzie długie - bo realizacja nie wcześniej niż na koniec kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karusek 11.03.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 @Karusek a gdzie budujesz w Bełchatowie? masz już elektrykę i hydraulikę? ja włąśnie się zabieram za poszukiwania i casting .......... okna już prawie zamówione - czekanie będzie długie - bo realizacja nie wcześniej niż na koniec kwietnia Hej, buduję na os. Słonecznym, osiedle przy rzece. Elektrykę będzie nam robił Andrzej Sadziński (widzieliśmy jego realizacje), a do hydrauliki wstępnie umówiliśmy się z panem Książczykiem, też z polecenia znajomych, choć do najtańszych nie należy. A okna gdzie zamówiłeś? Rzeczywiście na okna trzeba sobie dać około 1,5 miesiąca zapasu. My natomiast nie możemy znaleźć dobrych tynkarzy, masz już kogoś do tynków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 12.03.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 ja zamówiłem z Oknoplastu - z firmy Karmex na ul. Piłsudskiego - na przeciwko Urzędu Skarbowego. Jeśli chodzi o tynki to nie mam nikogo jeszcze umówionego. Moi murarze mieli kogoś znajomego ale nie do końca go polecali, poza tym firma ta robiła tynki u mojego kumpla i też "niekoniecznie" ich polecał Może dasz namiary na Twoich wykonawców (elektryki i hydrauliki) - mam nadzieję, że nie będę dla Ciebie konkurencją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobro 20.03.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Witajcie,zamierzam startować z budową mojego wymarzonego domku w Zelowie tuż po Wielkanocy, ale nie mogę znaleźć kierownika budowy. Może ktoś z forumowiczów mógłby mi polecić kogoś z dobrym podejściem do inwestora:yes:. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 21.03.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 nie wiem czy są KierBudy z dobrym podejściem do inwestora. Ja takiego nie mam chociaż mam po znajomości. wydawało mi się, że będzie ok, ale życie pokazało, że się myliłem . jest wątek z łódzkiego - przeszukaj może tam znajdziesz http://forum.muratordom.pl/group.php?discussionid=2666&pp=20&page=58&do=discuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_787 28.03.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Witam wszystkich;Może się komuś przyda. Zainteresowanym polecam architekta u którego robiłem projekt indywidualny i do którego pośrednio też trafiłem przez forum z grupy łódzkiej. Pan jest z Bełchatowa. Ponadto Pan jest typowym praktykiem i widać, że na budowach zjadł zęby oraz jest solidny i punktualny. Potrafi rzeczowo doradzić i jak trzeba odradzić niektóre na pozór fajne pomysły, które w trakcie budowy mogą dać we znaki po kieszeni oraz praktycznie wytłumaczyć jak się nie zgubić w gąszczu papierów i prcedur przy staraniu się o pozwolenie na budowę. Dodatkowo zrobił mi zgrubne zestawienie materiałów dla orientacji co i ile czego oraz pomógł przy kosztorysie do kredytu. Po dobrej współpracy przy projekcie również wziąłem go jako kierownika budowy. Pan Henryk Jagielski tel. 510743147. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 09.01.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 patrząc na domy w Bełchatowie, które są w trakcie budowy jest dla mnie nieprawdopodobne, że nikt z budujących te domy nie czyta FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnywalker 12.02.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Witam wszystkich, jeśli ktoś jeszcze tu zagląda. Szkoda że tak mało osób tutaj siedzi bo przydała by mi się pomoc w poszukiwaniu murarza Orientuje się ktoś może w cenach murarzy ? Dobrze mieć jakieś porównanie jak będą mi coś proponować. Buduję się w okolicach Bełchatowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 15.02.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 witaj @johnywalker chciałbym aby tu więcej osób zaglądało, niestety okazuje się że w Bełchatowie dużo się buduje, ale mało osób korzysta z feorum odnośnie murarza to wyceny jakie Ci podam dotycząc mojego domku i IV kwartału 2011 roku: SSO: opcja I - 36 000 PLN opcja II - 40 0000 PLN, opcja III - 42 000 PLN dotyczy to niestety tylko robocizny, do tego dochodzą materiały. Oczywiście całe wyceny odnoszą się do mojego domu - M74a - pewnie w Twoim przypadku ceny te będą inne - mniejsze/większe w zależności od projektu jaki chcesz budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts