angelisiak 18.01.2016 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Powiedzcie mi gdzie składa się wnioski na solary i na fotovoltanike czy w gminie? Kurcze nie wiem czy zalape się na dofinansowanie na piec bo mamy mieć ekogroszek. I czy zakładając te solary i fot..... musimy mieć już podłączony prąd. Prąd raczej potrzebny, tak na logikę Zresztą różne są ceny dla tych, co podłączeni są do PGE i do tych, którzy mają umowę w Energoserwisie, a we wniosku trzeba zaznaczyć odpowiednią firmę ("Budynek jest zasilany z sieci energetycznej obsługiwanej przez :*") Na piecach się nie znam, w regulaminie mowa o piecu na pelet. A więcej informacji uzyskasz w pokoju nr 29. Oni się tym zajmują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doti151 18.01.2016 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Dzięki za szybką odpowiedź no właśnie byłam się dziś dowiedzieć o prądzie i niestety nie będziemy mieć z energoserwis bo od nich mielibyśmy dopiero prąd na koniec roku albo w styczniu :-(czyli zostaje nam Kurnos kurcze nawet nie wiem gdzie mam tam jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjanu 18.01.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Dzięki za szybką odpowiedź no właśnie byłam się dziś dowiedzieć o prądzie i niestety nie będziemy mieć z energoserwis bo od nich mielibyśmy dopiero prąd na koniec roku albo w styczniu :-(czyli zostaje nam Kurnos kurcze nawet nie wiem gdzie mam tam jechać Formalności (czyli umowa/ warunki itp.) nie załatwisz chyba na Kurnosie, bo tam jest tylko dział techniczny. Trzeba przejechać się do Bełchatowa do Biura Obsługi Klienta na ul. Czyżewskiego 6 (Galeria Handlowa "Wenus"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 19.01.2016 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Dzięki za szybką odpowiedź no właśnie byłam się dziś dowiedzieć o prądzie i niestety nie będziemy mieć z energoserwis bo od nich mielibyśmy dopiero prąd na koniec roku albo w styczniu o kurcze, szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doti151 19.01.2016 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panelvis 08.02.2016 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Dzięki za szybką odpowiedź no właśnie byłam się dziś dowiedzieć o prądzie i niestety nie będziemy mieć z energoserwis bo od nich mielibyśmy dopiero prąd na koniec roku albo w styczniu :-(czyli zostaje nam Kurnos kurcze nawet nie wiem gdzie mam tam jechać Można zmienić dostawce prądu więc za rok czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panelvis 08.02.2016 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Jak ktoś ma namiar na rozsądną firmę/stolarza co robią meble kuchenne to przygarnę namiar nie muszą być najtańsi ale żeby nie zdzierali z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doti151 03.03.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Hej Potrzebuje namiary na dobrą firmę co robią tynki maszynowe? Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 27.04.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 polecam Gospar z Bełchatowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 27.04.2016 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Jak ktoś ma namiar na rozsądną firmę/stolarza co robią meble kuchenne to przygarnę namiar nie muszą być najtańsi ale żeby nie zdzierali z góry dzięki Meble Ozga z Białej Góry. facebook.com/MebleOzga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doti151 05.05.2016 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Mr A dzięki :') Znalazłam fachowców z Piotrkowa nawet fajnie zrobili.Tetaz hydraulika i ogrzewanie i zaś posadzki A wy na jakich etapach jesteście? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 10.05.2016 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Ja na etapie tynków W tamtym roku robiłem w garażu, teraz kończę elektrykę i tynki w domu. Wodę rozprowadzoną już mam, w tym tygodniu jeszcze odprowadzenie deszczówki z dachu. No i szukanie kogoś do wylewek... bo ogrzewanie będzie robione po tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzior 04.07.2016 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Witam, Poszukuję blaszaka na budowę - gmina kleszczów. Gdyby ktoś posiadał - prośba o kontakt.Czy ktoś realizował przyłącze z Energoserwis Kleszczów? Chciałbym uniknąć taryfy "budowlanej" i zrobić przyłącze do działki jako rekreacyjnej lub właśnie blaszaka - może ktoś ma jakieś doświadczenia? W granicy działki mam skrzynkę, więc może nie będzie trzeba sługo czekać. Będę szukał również sprawdzonych wykonawców do płyty fundamentowej z zatopioną podłogówką oraz ekipy do wymurowania domu z silikatów.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia___89 10.11.2016 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Witam, buduje ktoś może obecnie dom lub zamierza w najbliższym czasie? Interesuję mnie czy macie gotowe projekty czy indywidualne? Kto wam dokonywał adaptacji? Czy możecie polecić firmę od okien i drzwi? Czy ktoś zakładał wentylację mechaniczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 10.11.2016 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Witam, Poszukuję blaszaka na budowę - gmina kleszczów. Gdyby ktoś posiadał - prośba o kontakt. Czy ktoś realizował przyłącze z Energoserwis Kleszczów? Chciałbym uniknąć taryfy "budowlanej" i zrobić przyłącze do działki jako rekreacyjnej lub właśnie blaszaka - może ktoś ma jakieś doświadczenia? W granicy działki mam skrzynkę, więc może nie będzie trzeba sługo czekać. Będę szukał również sprawdzonych wykonawców do płyty fundamentowej z zatopioną podłogówką oraz ekipy do wymurowania domu z silikatów. Dzięki Z blaszakiem i ekipą nie pomogę. W kwestii przyłączy zapraszam na priv, to powiem, jak to wyglądało w naszym przypadku. My mamy taryfę C11ik (od 2017 r. C11k). Na stronie mają takie info: "W celu zmiany grupy taryfowej C11ik na właściwą dla gospodarstw domowych grup taryfowych G11 lub G12, należy złożyć wniosek o zmianę umowy. Do wniosku należy załączyć: - oświadczenie o zakończeniu budowy budynku mieszkalnego wraz z wykonaną instalacją elektryczną, - oświadczenie, iż energia elektryczna nie będzie udostępniana podmiotom komercyjnym i będzie zużywana do celów bytowych." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 10.11.2016 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Witam, buduje ktoś może obecnie dom lub zamierza w najbliższym czasie? Interesuję mnie czy macie gotowe projekty czy indywidualne? Kto wam dokonywał adaptacji? Czy możecie polecić firmę od okien i drzwi? Czy ktoś zakładał wentylację mechaniczną? Witaj My wciąż w budowie. Projekt gotowy, namiar na projektanta mogę podać na priv. W którym miejscu planujecie budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia___89 11.11.2016 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Będziemy budować się w Zawadach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 06.12.2016 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Witam, buduje ktoś może obecnie dom lub zamierza w najbliższym czasie? Interesuję mnie czy macie gotowe projekty czy indywidualne? Kto wam dokonywał adaptacji? Czy możecie polecić firmę od okien i drzwi? Czy ktoś zakładał wentylację mechaniczną? Ja cały czas w trakcie. Projekt indywidualny. Jakby co mogę polecić Arche+Techne w Bełchatowie. Okna i drzwi mam od Mielczarka ze Zduńskiej Woli i jak najbardziej polecam. Nie miałem żadnych problemów w czasie uzgadniania szczegółów jak i podczas i po montażu. Na czas budowy wstawili też bez problemu drzwi zastępcze. WM dopiero przed nami, w przyszłym roku raczej ocieplenie budynku i może coś dodatkowo, a reszta się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nygusy 14.06.2017 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Witam wszystkich Jesteśmy w trakcie budowy w gminie Bełchatów mamy już mury i jeszcze pewnie w tym roku jeszcze dach się uda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 04.06.2018 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Czy ktoś tu jeszcze zagląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts