panelvis 12.06.2013 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 ja zaczynam budowę w Kleszczowie widzę że nas mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekplacek 18.06.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 No to cześć. Ja też będę zaczynał budowę za mam nadzieję maks 1 miesiąc w Kleszczowie. Czekam na pozw. budowlane. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 19.06.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 witam, ano mało nas i nie ma za bardzo chętnych do pisania na tym forum. Bełchatów i okolice buduje ale nie za bardzo chętnie dzieli się spostrzeżeniami z budowy na tym forum powodzenia w Waszych budowach - ja już jestem na skraju wykańczania się już mam etap zwany "byleby się wprowadzić i zapomnieć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciech1 25.05.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Witam. ODRADZAM KORZYSTANIA Z USŁUG FIRMY AQUAINVEST - MARCIN BUJAK Z OPATOWA, ZAJMUJĄCEJ SIĘ MIN. SPRZEDAŻĄ I UKŁADANIEM KOSTKI BRUKOWEJ, ODWODNIENIA, WYNAJEM SPRZĘTU BUDOWLANEGO. FIRMA PO SPARTACZENIU ROBOTY OCZYWIŚCIE UNIKA ODPOWIEDZIALNOŚCI I WYKONANIA POPRAWEK. WŁAŚCICIEL NIE ODBIERA TELEFONÓW I UNIKA KONTAKTU. Pozdrawiam forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witpro1 03.11.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Witam forumowiczów. Przymierzamy się do budowy domu Ariadna I w Osinie k/Kluk. Śledzę forum od jakiegoś czasu. Niestety utknęliśmy w papierach i dopiero teraz wszystko nabiera realnych kształtów. Mamy nadzieję na rozpoczęcie budowy wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 26.11.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Witam wszystkich! jarek_bolo, maniek., panelvis, jacekplacek - dołączam do grona budujących w Kleszczowie (os. Zacisze, przy Łuszczanowicach) Jesteśmy na etapie stanu zero. W tej chwili poszukujemy sprawdzonych wykonawców (dach, gipsy, wykończenia - bez elektryki i hydrauliki, bo to robimy we własnym zakresie). Chętnie dowiem się, gdzie w Bełchatowie kupić dobrej jakości okna w rozsądnej cenie. Szukam też drewna (więźba, stemple, deski) i materiałów budowlanych, by wiosną ruszyć z kolejnym etapem budowy. Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witpro1 15.12.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 angelisiak Najtaniej chyba na Lipowej. Znajomy kupował okno dachowe i tam wyszło mu najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 21.12.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 angelisiak Najtaniej chyba na Lipowej. Znajomy kupował okno dachowe i tam wyszło mu najlepiej. Dzięki, zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panelvis 22.01.2015 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 dawno tu nie zaglądałem angelisiak - pewnie gdzieś koło siebie budujemy jak jeszcze szukasz więźby/drewna to daj na priv wiadomość dam namiar ... ja przywoziłem drewno chyba 200km z transportem wyszło taniej niż w Kleszczowie Jak ktoś ma namiary na dobrego tynkarza i pana od wylewek przyjmę z miłą chęcią namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doti151 11.02.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Witam.Ja też jestem z okolic łuszczanowic i Kleszczowa, będe się budować za żłobnicy, ale niestety dopiero przede mną cała biurokracja. Myślałam że ominie mnie co nie co, bo miało wejść w życie inne prawo bodowlane ale podobno jeszcze to w zycie nie weszło. Na obecną chwile szukam dobrego architekta i oczywiści nie drogiego. Jeśli macie kogoś to proszę piście tutaj lub prywatnie. Chciałabym tez dokładniej wiedzieć skąd to drewno ściągnęliście taniej .Teraz chłonę wszystkie informacje Ale szczerze to się boję tego wszystkiego . Czekam na odpowiedzi ;-)Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panelvis 12.02.2015 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 No witamy doti Jesteś na początku całego bagna wiec nie zaprzątaj sobie głowy drewnem na więźbę ... zajmij się papierami bo dla mnie to był jeden z gorszych etapów mnie się w starostwie czepiali wszystkiego czego tylko mogli (nie będę publicznie pisał ). Jak już pozwolenie będzie w drodze wtedy szukaj wykonawców wcześniej nie ma sensu bo zmieniają się ceny wchodzą nowi najważniejsze nie brać pierwszego lepszego (nawet z polecenia) tylko analizuj nawet kilkanaście ofert ... zdrowa zasada żadnych zaliczek ... powodzenia już widzę te bluzgi i stracone nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 12.02.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Witaj doti Materiałami sobie szkoda głowy teraz zaprzątać, bo faktycznie papierologia troszkę wykańcza nerwowo. Choć załatwianie papierów w Kleszczowie to sama przyjemność. W porównaniu do innych gmin Ale jakby co, kontaktów parę mam sprawdzonych, przynajmniej tych niezbędnych do budowy fundamentów. I zgadzam się - trzeba mieć kilka ofert w garści, by nie pójść z torbami Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doti151 13.02.2015 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Hej!dzięki za odpowiedzi, wiem że najpierw papiery mnie czekają, i boję się tego najbardziej, bo czekanie już na przekształcenie z rolnej na budowlaną wykonczyło mnie totalnie, wiele razy po odpowiedzi że jeszcze nie zmienili planu bo coś tam, konczyło się u mnie coraz to śmielszymi myślami pójścia do bloków. Nie będe już mówic ile lat czekałam, ale wytrzymałam ,więc mam nadzieje że chociaż to pójdzie mi juz z górki. A powiedzcie mi ile czasu trwało załatwienie tych papierów do momentu wykopywania fundamentów? Ciesze się że będe miała do kogo się zwrócić z wszelkimi pytaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 13.02.2015 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Napiszę na priv, bo u nas nie było wielkiego ciśnienia, więc i wszystko w czasie się rozciągnęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panelvis 18.02.2015 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Jak pisałem ja miałem "przygody" ze starostwem ... u mnie samo pozwolenie na budowę pisało się ok 6 miechów ... plany domu i inne papiery to już zależy czy gotowca kupujesz czy architekt rysuje kreska po kresce ... mnie wyniosła taniej opcja nr 2 bo jak chciałem wykonać zmiany w gotowcu to liczą sobie nawet po 500zl za przesunięcie ściany dochodzi adaptacja projektu gotowego do działki kolejne 1500-2000tys a architekt rysuje wszystko ... tylko znajdź takiego który ma "uprawnienia" na wszystko czyli konstrukcja/prąd/woda/gaz(jak będziesz podłączał) wtedy wszystko załatwiasz jednym pozwoleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doti151 18.02.2015 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Dzięki za odpowiedzi. Teraz czekam do 23 i zaczynam całą papierologie . Trzymajcie kciuki! Będe się odzywać na bierząco;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doti151 26.02.2015 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Troszke do przodu już poszło ;-)geodeta załatwiony, czekam teraz tylko jeszcze z tydzien na wypis i wyrys z gminy. I wtedy śmigam do projektantki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doti151 01.04.2015 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 angelisiak Prosiłabym jakieś sprawdzone i godne polecenia kontakty do fachowców budowy fundamentów, dalej ścian i dachu Jutro już jedziemy obejrzeć nasz projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 09.04.2015 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 angelisiak Prosiłabym jakieś sprawdzone i godne polecenia kontakty do fachowców budowy fundamentów, dalej ścian i dachu Jutro już jedziemy obejrzeć nasz projekt doti151 na dzień dzisiejszy nie mogę polecić - sama wciąż szukam - zwłaszcza sprawdzonej ekipy od dachu, która zrobi robotę dobrze, ale z nas nie zedrze (bo jedna z wycen pewnej ekipy nas powaliła na kolana - i to właśnie z polecenia ). A ekipa murarzy wciąż u nas pracuje. Ale podpytam w sobotę, czy mają terminy... Jakby co, odezwę się już na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjanu 09.04.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Witam wszystkich na forum (wszak to mój pierwszy wpis). Też się buduję pod Bełchatowem. Na razie mam wylane fundamenty, niedługo ruszamy dalej. Z ekipy (odpukać) jestem na razie mega zadowolony. I cenowo i solidnością, i szybkością. Nie są stąd (pewnie dlatego nie są tak zmanierowani jak fachowcy w Bełchatowie), ale już znajomi nam ich "podebrali" na moment. I następni też wzięli namiar. PS. Kontakt jak coś to na priv. PS 2. angelisiak też szukam namiary na speców od dachów. Która ekipa tak Cię zszokowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts