Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ściany z Maxa

Recommended Posts

Witam serdecznie.

rozpoczynamy na wiosnę budowę domu projekt fiołek. Zdecydowaliśmy sie na ściany z Maxa. wstępnie zaobserwowałem że większość "inwestorów" buduje z Maxa 29cm Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie? Ja zastanawiam się nad wymiarem 25cm. i oczywiście zastosowaniem odpowiednio grubego styropianu do ocieplenia budynku. Czy wybieranie grubszych bloczków ma jakieś uzasadnienie poza sprawami obciążeń?

Będę wdzięczny za podpowiedzi w tym temacie.

Pozdrawiam Wszystkich

foltek

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 10 months później...
Witam.

Max z Kozłowic zakupiony na szerokość 29cm jest praktycznie w tej samej cenie co 25cm, więc jak to mówią "od przybytku głowa nie boli" a i

betonity zamówione:bye:

witam prowadzę małą firmę budowlana i..... zgadzam się że co do ceny nie ma dużej różnicy ale przeliczyć 5tysięcy max-ów że wyjdzie drożej o 10 groszy robi to sumke nie zapominajmy ze do max-ów potrzeba jeszcze dokupić kilka palet tych połówek które są w tej samej cenie i koszt wzrasta do tego zaprawy na porotherm idzie mniej wiec kolejne grosze, również z wykonawcą można o cenie rozmawiać z metra bo z porothermu szybciej wiec niech 1zł będzie taniej wiec to robi cene na całości. Można za to na wakacje polecieć...ja jestem za porothermem pozdrawiam.