foltek 18.12.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Witam serdecznie.rozpoczynamy na wiosnę budowę domu projekt fiołek. Zdecydowaliśmy sie na ściany z Maxa. wstępnie zaobserwowałem że większość "inwestorów" buduje z Maxa 29cm Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie? Ja zastanawiam się nad wymiarem 25cm. i oczywiście zastosowaniem odpowiednio grubego styropianu do ocieplenia budynku. Czy wybieranie grubszych bloczków ma jakieś uzasadnienie poza sprawami obciążeń?Będę wdzięczny za podpowiedzi w tym temacie.Pozdrawiam Wszystkichfoltek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foltek 04.01.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Witam.Max z Kozłowic zakupiony na szerokość 29cm jest praktycznie w tej samej cenie co 25cm, więc jak to mówią "od przybytku głowa nie boli" a i betonity zamówione:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banc 05.02.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 max z Kozlowic to dobry wybro;) polecam. jezeli szukasz budowlancow to prosze o kontakt pod nr tel; 792908662 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SŁAWOMIRD 03.01.2013 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Witam. Max z Kozłowic zakupiony na szerokość 29cm jest praktycznie w tej samej cenie co 25cm, więc jak to mówią "od przybytku głowa nie boli" a i betonity zamówione:bye: witam prowadzę małą firmę budowlana i..... zgadzam się że co do ceny nie ma dużej różnicy ale przeliczyć 5tysięcy max-ów że wyjdzie drożej o 10 groszy robi to sumke nie zapominajmy ze do max-ów potrzeba jeszcze dokupić kilka palet tych połówek które są w tej samej cenie i koszt wzrasta do tego zaprawy na porotherm idzie mniej wiec kolejne grosze, również z wykonawcą można o cenie rozmawiać z metra bo z porothermu szybciej wiec niech 1zł będzie taniej wiec to robi cene na całości. Można za to na wakacje polecieć...ja jestem za porothermem pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts