księstwo72 26.12.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Witam wszystkich serdecznie,wymyśliliśmy sobie z żoną,że wybudujemy sobie domek,jesteśmy tu nowi i szukamy godnych polecenia fachowców od murowania ścian i wszelkich prac związanych z rozpoczęciem budowy.Bardzo prosimy o sprawdzone i solidne ekipy oraz o uwagi na co zwracać uwagę przy ich wyborze.Szukamy tez kierownika budowy oraz kompetentnego i cierpliwego inspektora nadzoru.Dziękujemy za pomoc i kontakty.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 26.12.2011 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Witajcie, jak widzę droga przed Wami jeszcze długa, pełna zakrętów, ale na końcu będzie baaardzo fajnie Warto zacząć od ustalenia warunków zabudowy. Jeśli już je macie, to będzie dużo prościej Potem pod te warunki wybieracie projekt gotowy lub indywidualny. Ze swoimi wszystkimi pomysłami idziecie do architekta, a potem on już Was dobrze pokieruje Macie o tyle dobrze, że ekipy możecie wybierać praktycznie z całego powiatu: Aleksandrów, Ozorków, Zgierz, Poddębice. Ja osobiście nikogo nie mogę polecić, bo korzystałem z pracy rodziny, znajomych itd, ale zaraz inni napiszą Wam co i jak Pozdrowienia i powodzenia w budowaniu! P.S. Warto założyć swój dziennik, będzie dużo łatwiej się komunikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mabak79 11.01.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Witam,Dołączam się do prośby księstwo72, my też ruszamy z budową w 2012 roku. Puki co mamy mapkę projektową, architekta i projekt. Teraz szukamy kierownika i ekipę budowlaną, a przed nami dłuuuga procedura załatwiania pozwolenia na budowę. Czy ktoś może mi napisać jak długo (z waszego doświadczenia) trwa załatwianie pozwolenia w Łodzi?Serdecznie dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwulek12 15.02.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Nam to zajęło bardzo ale to bardzo długo... nie mieliśmy na działce nic wynajęliśmy panią architekt, która wzięła i załatwiała za nas całą papierkową robotę 12 .02 .2012 złożyliśmy w końcu wniosek o pozwolenie na budowę, a cała papierologia do złożenia wniosku zajęła nam 11 miesięcy Przyłącze wody prądu przydomowa oczyszczalnia ścieków oraz drobne poprawki przy gotowym projekcie nie wspominając o tym że geodeta spie.....ył mapę i musieliśmy ją robić jeszcze raz co zajęło 1.5 miesiąca, ale mamy nadzieję , że teraz to już z górki z papierami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księstwo72 18.02.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 dziękujemy za pożyteczne informacje,mamy już cala papierologię załatwioną.Czekamy na wiosnę i analizujemy oferty.Swoja drogą nie wiedzieliśmy ,że jest to tak czasochłonne zadanie-choć przyjemne.Okazuje się,że im więcej wiemy na temat budowy tym większe mamy wątpliwości czy wybraliśmy właściwe materiały.Ile trzeba się naszukać ,żeby nie przepłacić!!! Ale to jest właśnie cały urok budowy.Byle do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montemax 26.02.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Halo Witam. W 2009 rozpoczelismy budowę w Księstwie pod numerem 6 Gdybyscie mieli pytania to zapraszam. Od 2010 mieszamy i nie wrócili byśmy już do bloków. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księstwo72 07.12.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Halo Witam. W 2009 rozpoczelismy budowę w Księstwie pod numerem 6 Gdybyscie mieli pytania to zapraszam. Od 2010 mieszamy i nie wrócili byśmy już do bloków. Pozdrawiam. Witam po dłuuuuuuuugiej przerwie,czy mówimy o tej samej miejscowosci tj Księstwo kAleksandrowa Łódzkiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księstwo72 07.12.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Ciężka praca ta budowa domu,przygód pełno !ale w końcu chałupka stanęła.Tylu fachowców ile się przewinęło przez budowę ,a ilu pseudo majstrom się podziękowało! Jakby ktoś szukał solidnego,rzeczowego i cierpliwego(na moje ciągłe pytania) murarza ,takiego z inwencją ,bez parcia na szkło ,umiejącego coś sensownego doradzić,nie będącego wszechwiedzącym i najmądrzejszym na świecie to mogę polecić Łukasza Matuszczyka 509373870.Ściany równie,wszyscy chwalą.Generalnie jakby ktoś szukał fachowców innych specjalności to proszę pisać o kogo chodzi, jak będzie godny polecenia na pewno dam namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kati555 03.01.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Ciężka praca ta budowa domu,przygód pełno !ale w końcu chałupka stanęła.Tylu fachowców ile się przewinęło przez budowę ,a ilu pseudo majstrom się podziękowało! Jakby ktoś szukał solidnego,rzeczowego i cierpliwego(na moje ciągłe pytania) murarza ,takiego z inwencją ,bez parcia na szkło ,umiejącego coś sensownego doradzić,nie będącego wszechwiedzącym i najmądrzejszym na świecie to mogę polecić Łukasza Matuszczyka 509373870.Ściany równie,wszyscy chwalą.Generalnie jakby ktoś szukał fachowców innych specjalności to proszę pisać o kogo chodzi, jak będzie godny polecenia na pewno dam namiar. Może ktoś poleci solidnego architekta i kierownika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księstwo72 06.01.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Może ktoś poleci solidnego architekta i kierownika budowy. Kierownik budowy to oczywiscie Jerzy Frączek 609406004-przemily czlowiek z duzym doswiadczeniem i pomyslami,bezkonfilktowy,potrafiacy znalezc rozwiazanie trudnych spraw,cenowo bardzo rozsadnie,polecam,powolaj sie na Piotra z Księstwa. architekt do wnetrz czy do budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kati555 12.01.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Kierownik budowy to oczywiscie Jerzy Frączek 609406004-przemily czlowiek z duzym doswiadczeniem i pomyslami,bezkonfilktowy,potrafiacy znalezc rozwiazanie trudnych spraw,cenowo bardzo rozsadnie,polecam,powolaj sie na Piotra z Księstwa. architekt do wnetrz czy do budynku? Chodzi mi o architekta budynku, ja mam zamiar dopiero zacząć budowę. A może ktoś poleci mi jeszcze solidnego geodete ( wykonanie mapki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luckier 28.04.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Chodzi mi o architekta budynku, ja mam zamiar dopiero zacząć budowę. A może ktoś poleci mi jeszcze solidnego geodete ( wykonanie mapki). Geodeta: Michał Dubla 601384795 Architekt: KIVI Agnieszka Fałek: 602328100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gołaczyński 22.06.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Również będę chciał zacząć budowę wymarzonego domu dlatego szukam pomocy. Jak uważacie od czego najlepiej zacząć czy od zajęcia się nasadą czy też na razie to sobie darować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 22.06.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 do budowy domu polecę dwie firmy każda dobra nie powstydzę się ich numery 693420235 i druga 604975865 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 22.06.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 polecam też hurtownie materiałów budowlanych z andrespolu Fiksa tel 607812039 bardzo dobre ceny i dobra obsługa klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 22.06.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 do posadzek maszynowych polecam siebie PosGlanc 723338141 http://www.posglanc.pl zapraszam do obejrzenia filmu jak wykonuje się posadzki maszynowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Architekt z łódzkieg 22.01.2014 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Jestem Architektem z Łodzi i jeżeli będą Państwo zainteresowani chętnie podejmę się tematu - mój numer tel. 793616371. Jeżeli nie nie szkodzi:) Co do tematu wstępnych prac to należy się zorientować czy działka jest objęta Miejscowym Planem Zagospodarowania Terenu, dopiero jeżeli nie, występujemy o decyzje o warunkach zabudowy. Dopiero na podstawie jednego z tych dokumentów wybieramy projekt gotowy ew. zlecamy projekt indywidualny. Warto tutaj się od razu zastanowić nad projektem wykonawczym lub chociaż budowlano - wykonawczym. Taki projekt pozwoli na uniknięcie wielu problemów z późniejszymi wykonawcami. Co do ew. wyboru domu katalogowego nie polecam kupowania wersji termo i dopłacania za charakterystykę energetyczną. Wersja termo jest droższa a często różni się jedynie grubością izolacji termiczne. Ewentualnie zakupiona charakterystyka i tak w 90% będzie do zmiany, ponieważ jest ona zależna od lokalizacji budynku na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts