Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt Dk ROBINSON

Recommended Posts

• 6 months później...
Gość Paulina NT
Witam,

Szukam ludzi którzy budują dom według projeku DK ROBINSON.

Witam! bingo nareszcie znalazłam kogoś kto buduje Robinsona! U mnie plan na ten rok- fundamenty.Czekam na pozwolenie na budowę.Pozdrawiam i licze na wymianę doświadczeń.Paulina ps.wylewaliście ławy w szalunkach czy na folii??? :)

• 2 months później...
Witam, przepraszam, że dopiero teraz odpisuję ale nie liczyłam na jakąkolwiek odpowiedź :) :) :) Nasz Robinson już stoi w stanie surowym od sierpnia :) Ławy były wylewane w szalunkach. Mogę odpowiedzieć na wiele więcej pytań a na priva mogę przesłać zdjęcia. Dom jest zarąbisty, projek spełnił nasze oczekiwania i jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru właśnie tego projektu :). Pozdrawiam

• 3 weeks później...

Witam, ja też się cieszę że ktoś już postawił taki dom, bardzo podoba mi się ten projekt i jeśli starostwo się zgodzi to będziemy taki budować,

dasz radę podesłać zdjęcia stanu surowego na mail ? oraz jakieś uwagi z procesu budowy, jak ekipa, czy były jakieś problemy ? Ciekaw też jestem jakie masz ściany ( z jakiego materiału) i jak docieplone. Oraz jakie ogrzewanie zastosowano ?

Pozdrawiam

Jakub

• 4 weeks później...
Witam, przepraszam, że dopiero teraz odpisuję ale nie liczyłam na jakąkolwiek odpowiedź :) :) :) Nasz Robinson już stoi w stanie surowym od sierpnia :) Ławy były wylewane w szalunkach. Mogę odpowiedzieć na wiele więcej pytań a na priva mogę przesłać zdjęcia. Dom jest zarąbisty, projek spełnił nasze oczekiwania i jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru właśnie tego projektu :). Pozdrawiam

Witam serdecznie,

Ja z żoną planujemy ruszyć z budową wiosną 2013. Projekt jest bardzo funkcjonalny, a sam dom nowoczesny, stylowy i elegancki.

Prosimy o przesłanie kilku zdjęć na adres mailowy [email protected]

Jesteśmy bardzo ciekawi końcowego efektu :)

Mamy kilka pytań:

- Czy w domu jest schowek pod schodami ?

- Czy wykorzystaliście garderobę na piętrze w inny sposób np.pralnia ?

- Czy zostawiliście drzwi do garażu bezpośrednio z domu ?

pozdrawiam,

Mateusz

Witam, dam radę zdjęcia powysyłać, Jakub podaj maila albo wogóle napisz do mnie na [email protected]. Ściany są z porothermu, docieplone płytami grafitowymi 15 cm, dokonaliśmy drobnych zmian w projekcie: zmniejszenie drzwi balkonowych/tarasowych, zmniejszone okno na piętrze nad tarasem, rozbudowaliśmy kotłownię - jest poszerzona ( nie mamy tego słupa ), zmieniliśmy strop nad parterem na terivę. Ekipa spisała się u nas na medal, naprawdę godni polecenia ( na maila podam namiary ) nie było żadnych problemów podczas budowy. Ogrzewanie będzie na paliwa stałe, na parterze podłogówka, na piętrze kaloryfery. Jesteśmy zadowoleni z wybranego projektu. Dom jest piękny i robi niezłe wrażenie w naszej okolicy. Mamy piękny grafitowy dach, elewacja będzie w jasnym kolorze :) Pozdrawiam

• 7 months później...

Witam Forumowiczów,

Czy ma ktoś może pomysł jak można sensownie w Robinsonie zorganizować spiżarnie? Przyznam, że brakuje mi tego pomieszczenia w projekcie. Ponadto, czy osoby już użytkujące Robinsony zauważyły na etapie eksploatacji jakieś potrzeby zmian w projekcie? Czy daszek, który jest nad wyjściem z salonu na ogród jest na tyle duży, że można pod nim zmieścić stół z krzesłami ogrodowymi.

Pozdrawiam.

Witam :) małą spiżarkę można sobie zorganizować pod schodami. Daszek nad tarasem jest mały, więc dużego stołu na tarasie tylko pod daszkiem nie postawimy, ale sam taras ( bez daszku ) można sobie wydłużyć. My mamy taras taki jak w projekcie, nie zmienialiśmy świadomie - tak nam odpowiada. Póki co, nic mi w domu nie przeszkadza i nie wiem co bym zmieniła. Jest OK - nigdy w żadnym domu nie będzie idealnie! Pozdrawiam

Witam :) małą spiżarkę można sobie zorganizować pod schodami. Daszek nad tarasem jest mały, więc dużego stołu na tarasie tylko pod daszkiem nie postawimy, ale sam taras ( bez daszku ) można sobie wydłużyć. My mamy taras taki jak w projekcie, nie zmienialiśmy świadomie - tak nam odpowiada. Póki co, nic mi w domu nie przeszkadza i nie wiem co bym zmieniła. Jest OK - nigdy w żadnym domu nie będzie idealnie! Pozdrawiam

Dzięki za informacje.

Pozdrawiam.

• 8 months później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...

witam,

jestesmy w trakcie budowy robinsona i jestesmy na etapie wyboru okien, czy macie może fotki ze zdjeciami waszych domów, jakie macie kolory okien? czy okno w sypialnia zostawiliscie owalne? czy ktoś może zrobił sobie okienko w sypialni prostokątne?

będę wdzięcza za jakieś fotki i ewentualne rady :)