robertos1 09.07.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 S/E od zewnętrznej. Pomysłu na ogród nie mam, trudno mi zwizualizować perspektywę i proporcje jak jeszcze nie ma ogrodzenia, dróg i chodników. Ogólny plan jest taki, żeby zerwać z narodow-cmentarnym standardem iglaków na trawniku. Liściaste drzewo/drzewa tworzące sezonowy parawan zacieniający budynek, rośliny nie wymagające nawożenia i podlewania ( np. żywopłot z karagany syberyjskiej), kamienie, bluszcze, może krzewy owocowe. Fajny ogrodowy pomysł U mnie jest S/E od wewnętrznej strony osiedla. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntomasz 21.07.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Witam wszystkich forumowiczów LG II.W zeszlym tygodniu przejeżdzałem przez północą cześć Poznania i zaciekawila mnie inwestycja firmy trust w Lubczykowej...stąd też pojawienie się na forum...Czy ktos z Państwa jest wstanie coś od siebie napisac na temat tej lokalizacji...jestem na etapie szukania mieszkania dlatego przydatne byłyby jakiekolwiek informacje..Czy są na forum osoby ktore zakupily już nieruchomowść na LG, gdyż chciałbym dowiedziec się cos na temat terminow, cenach domkow, postepach prac...moze innych problemach. Bede wdzieczny za pomoc.PozdrawiamT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 30.07.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Witam wszystkich forumowiczów LG II. W zeszlym tygodniu przejeżdzałem przez północą cześć Poznania i zaciekawila mnie inwestycja firmy trust w Lubczykowej...stąd też pojawienie się na forum... Czy ktos z Państwa jest wstanie coś od siebie napisac na temat tej lokalizacji... jestem na etapie szukania mieszkania dlatego przydatne byłyby jakiekolwiek informacje.. Czy są na forum osoby ktore zakupily już nieruchomowść na LG, gdyż chciałbym dowiedziec się cos na temat terminow, cenach domkow, postepach prac...moze innych problemach. Bede wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam T Witaj, mój domek się buduje, planowany termin oddania to koniec 2012. Wiem, że pierwszy etap ma około 3 miesiące spóźnienia w stosunku do zakładanego terminu oddania, ale na razie mój etap - drugi - podobno idzie bez spóźnień. Ceny są uzależnione od stron świata, najdroższe są segmenty płd-zach., najtańsze płn.-wschód, ceny można i trzeba negocjować - dają upusty. Moim zdaniem lokalizacja jest bardzo dobra, ja lubię tę część Poznania i dlatego nie szukałem w innych rejonach - tu aż do Radojewa jeździ autobus 67. Pytaj szczegółowiej to coś więcej napiszę. Pozdrawiam R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntomasz 11.08.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Witaj,dziękuje za odpowiedź.W tym ukladzie będę musiał sprawdzić te terminy.A co do upustow, jest szansa zakupienia poniżej 0,5mln?Czy cos slyszaleś na temat samego dewelopera? Jak wyglada ich sytuacja finansowa? Dużo się teraz zlego dzieje na rynku?! Jestes juz wlascicielem?Pzdr T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 12.08.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Witaj, dziękuje za odpowiedź. W tym ukladzie będę musiał sprawdzić te terminy. A co do upustow, jest szansa zakupienia poniżej 0,5mln? Czy cos slyszaleś na temat samego dewelopera? Jak wyglada ich sytuacja finansowa? Dużo się teraz zlego dzieje na rynku?! Jestes juz wlascicielem? Pzdr T Segment o lokalizacji północ/wschód jesteś w stanie na pewno kupić poniżej 0,5 mln, trzeba ich tylko umiejętnie przycisnąć... Jeśli chodzi o sytuację finansową dewelopera to wiem, że na budowę Lubczykowej Góry II Trusy wyemitował obligacje, w które zainwestowały banki. Poza tym deweloper planuje wejście na GPW, prospekt emisyjny jest gotowy, czekaja tylko na lepsze giełdowe czasy. Te informacje mam z sieci, poszperałem i znalazłem wywiady z Prezesem. Na razie nie jestem właścicielem, mój segment planowo będzie oddany na koniec 12.2012, ale kredyt już uruchomiłem na wpłatę części ceny zakupu. Pozdrawiam i pytaj dalej R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 15.08.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Otóż mój termin to marzec 2012 dlatego pytałem o cierpliwość A co z tymi schodami? Mam podejrzenia, że będzie ciasno, ale chyba architekt wiedział co robi i jakaś konstrukcja oprócz drabiny tam się zmieści? Zapytam jeszcze o rolety - czy oprócz okien, gdzie są w standardzie planowane rolety myślisz też o założeniu rolet w oknach na 1 piętrze (tych prostokątnych)? Czy masz pomysł na małe okienka pod dachem ? Da się tam też wstawić roletę? Ten temat ostatnio trochę mi ciąży, bo jeśli ma być sterowanie automatyczne roletami to trzeba - przynajmniej tak myślę - już teraz wszystko rozplanować... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 25.08.2012 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Czołem Panowie, My też pozostajemy przy schodach drewnianych i tak jak Ty robimy je bez zakrętu na dole "prostując" i prawdopodobnie wydłużając w stronę kuchni. W ogóle to będzie dość nietypowe rozwiązanie bo pod schodami będzie szafa na 3/4 szerokości stopnia, która będzie stanowiła konstrukcję nośną schodów. Lubczykowa Góra IILubczykowa Góra 2Trust Lubczykowa Góra opinie trust deweloper opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 25.08.2012 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 MARZEC 2012 ? O kurcze, ale mnie zaskoczyłeś... Ja co jakiś czas pytam Trusta czy mają jakieś obsunięcia terminowe i na razie mówią mi, że nie, ale widzę, że trochę mijają się z prawdą... No chyba że u mnie nie będzie spóźnienia... A na kiedy faktycznie Trust planuje ci udostępnienie domu do wykańczania ? W sumie mają już ponad 3 miesiące opóźnienia... Ja byłbym przy takim opóźnieniu bardzo niecierpliwy, a odbiór domu trwałby dzień jak nie dużej wszystko skrupulatnie i po mału sprawdzając. Co do schodów to na rysunkach zaplanowanych jest 17 stopni o wysokości 19 cm i głębokości/posuwie (miejsce na stopę ) 22 cm. Byłem kilka razy na chwilę chyba w domu nr 5, gdzie jeden z właścicieli chciał mieć wylane schody i muszę powiedzieć, że te 22 cm na stopę to stanowczo za mało. Przy takich wymiarach schody są mało bezpieczne - to samo powiedziała pani architekt z którą się konsultuję. Dlatego ja próbuję wydłużyc schody trochę w kierunku kuchni zakrecając je lekko. Trzeba to dobrze przemyśleć, żeby osoba wchodząca nie waliła głową w podciąg na suficie. Poza tym nie wiem czy wiesz, ale Trust zorientował się, że coś jest nie halo z pierwotnymi wymiarami wnęki schodowej i teraz w budowanych domach chcą obniżyć o 10 cm wysokość parteru. Też słyszałem to tym obniżeniu parteru w nowych domach i chyba mówił mi to sam Armand. Czy myślicie że walenie w podciąg będzie realne? My z uwagi na trochę nieprzemyślaną koncepcję trusta w zakresie schodów zrezygnowaliśmy z dywanowych na rzecz ażurowych żeby chociaż wchodzenie było wygodniejsze i bezpieczniejsze. W sumie jak przy 16 schodach wydłużysz każdy o 2-3 cm to cała konstrukacja powiększa Ci się o +/- 40 cm więc jeśli nie boisz się o głowę to nie jest źle i można "iść" z nimi w stronę kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachary1 04.09.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Co do rolet zewnętrznych w oknach na piętrze to szczerze powiem nie dumałem. Pozostaje tylko opcja z puszkami zewnętrznymi o dyskusyjnych walorach estetycznych. Może w przyszłości, ale na razie chyba odpuszczę temat. Funkcji antywłamaniowej i tak nie będą mieć ( bez dodatkowych okuć), funkcję dodatkowej izolacji termicznej w jakimś stopniu załatwia trzecia szyba no i funkcja przeciwsłoneczna i "antyciekawska" może mnie przekonać - ale to w przyszłości. A co do sterowania rozumiem, że nie będzie we wnękach okiennych zasilania - to będziemy z sąsiadem ryć i wiercić - zawsze jakiś pretekst do integracji...A schodów to już się boję. Pomysł z szafą w konstrukcji zapewne dobry tylko żeby szklanki nie dzwoniły jak Młodzież będzie po nich cwałować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 05.09.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Co do rolet zewnętrznych w oknach na piętrze to szczerze powiem nie dumałem. Pozostaje tylko opcja z puszkami zewnętrznymi o dyskusyjnych walorach estetycznych. Może w przyszłości, ale na razie chyba odpuszczę temat. Funkcji antywłamaniowej i tak nie będą mieć ( bez dodatkowych okuć), funkcję dodatkowej izolacji termicznej w jakimś stopniu załatwia trzecia szyba no i funkcja przeciwsłoneczna i "antyciekawska" może mnie przekonać - ale to w przyszłości. A co do sterowania rozumiem, że nie będzie we wnękach okiennych zasilania - to będziemy z sąsiadem ryć i wiercić - zawsze jakiś pretekst do integracji... A schodów to już się boję. Pomysł z szafą w konstrukcji zapewne dobry tylko żeby szklanki nie dzwoniły jak Młodzież będzie po nich cwałować. Czy ktoś z Was myśli o zmianie osprzętu elektrycznego (gniazdka, włączniki) na inny? Ja gdy powiedziałem o tym Armandowi to usłyszałem kategorycznie, że Trust nie zgadza się na to. Mogę podpisać rezygnację z rozprowadzenia całej elektryki i robić ją po swojemu, ale tego sie raczej obawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 15.09.2012 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 A to my mamy elektrykę ALL IN łącznie z gniazdkami i włącznikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 16.09.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 A to my mamy elektrykę ALL IN łącznie z gniazdkami i włącznikami? No raczej na pewno tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 13.10.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 To mnie zaskoczyłeś. W opisie technicznym wyposażenia nic takiego nie zauważyłem. Czy wiecie już jakie modele gniazdek/włączników są od trusta? Lubczykowa Góra IILubczykowa Góra 2Trust Lubczykowa Góra trust deweloper opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 14.10.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 To mnie zaskoczyłeś. W opisie technicznym wyposażenia nic takiego nie zauważyłem. Czy wiecie już jakie modele gniazdek/włączników są od trusta? simon basic model tylko biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
razze 02.02.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Drodzy forumowicze, Mnie również zaciekawiło Wasze osiedle i próbuję sobie przekalkulować jaki byłby całkowity koszt takiej inwestycji. Oczywiście bez negocjacji z deweloperem będzie ciężko, więc może ktoś z Was będzie tak dobry i pochwali się ile upustu udało się mu wytargować z Trustem (chociaż jakieś orientacyjne wartości)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 02.02.2013 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Razee, to jest głównie pytanie do osób które kupowały niedawno. Część forumowiczów podpisywała umowy w 2011 więc opinie o cenach z tamtego okresu będą całkiem inne (warunki rynkowe, strategia sprzedazy vs. Stan wyposazenia/wykończenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.w 02.02.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Drodzy forumowicze, Mnie również zaciekawiło Wasze osiedle i próbuję sobie przekalkulować jaki byłby całkowity koszt takiej inwestycji. Oczywiście bez negocjacji z deweloperem będzie ciężko, więc może ktoś z Was będzie tak dobry i pochwali się ile upustu udało się mu wytargować z Trustem (chociaż jakieś orientacyjne wartości)? Hej razee, a wiesz już jakim segmentem jesteś zainteresowany? Chodzi o kierunki świata... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asconic 03.02.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Wracając do wątku dot. Osprzetu elektrycznego-wiecie, ze można z tego całkowicie zrezygnować, zwrot to ok 600 pln. Dzięki temu elektryke robi trust, ale nie macie już białych standardowych wlacznikow i kontaktów do demontażu, tylko od razu zakładacie swoje. Początkowo był opór ze strony trust, ale teraz już nie robią problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 03.02.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Wracając do wątku dot. Osprzetu elektrycznego-wiecie, ze można z tego całkowicie zrezygnować, zwrot to ok 600 pln. Dzięki temu elektryke robi trust, ale nie macie już białych standardowych wlacznikow i kontaktów do demontażu, tylko od razu zakładacie swoje. Początkowo był opór ze strony trust, ale teraz już nie robią problemów. A ile ja walczyłem, prosiłem, przekonywałem pewnego Pana z Trusta , że chciałbym zrezygnować z ich osprzętu i jeszcze 3 miesiące temu pogodziłem się z przegraną, a tu taka niespodzianka Dzięki za info, wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 03.02.2013 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Nie robiono mi z tym zadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts