kubawesol 24.01.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Na ten moment zrezygnowaliśmy z żoną z następujących elementów wyposażenia standardowego: - system do płaszcza wodnego- kaloryfery na parterze- drzwi- ceramika sanitarna- baterie Czy rezygnujecie z czegoś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 31.01.2012 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Parapety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 29.08.2012 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 UWAGA!!!Pojawiła się również opcja zamiany drzwi wejściowych na otwierane na zewnątrz co zwiększa możliwości poruszania się w wiatrołapie. Lubczykowa Góra IILubczykowa Góra 2Lubczykowa Góra Poznań TrustTrust Lubczykowa Góra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 28.12.2012 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Hej. Czy ktoś z Was ma już u siebie drzwi wejściowe otwierane na zewnątrz?Jestem już od dawna zainteresowany taka opcja ale trust dość dosadnie straszy konsekwencjami takiej zmiany (wyrywanie przez wiatr, problemy z zamykaniem w przyszłości itp.)Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 29.12.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Hej. Czy ktoś z Was ma już u siebie drzwi wejściowe otwierane na zewnątrz? Jestem już od dawna zainteresowany taka opcja ale trust dość dosadnie straszy konsekwencjami takiej zmiany (wyrywanie przez wiatr, problemy z zamykaniem w przyszłości itp.) Co o tym sądzicie? Kuba, z tego co pamiętam to w domu nr 5 od strony ulicy Jaśkowiaka są już zamontowane drzwi otwierane na zewnątrz i pełne, bez okienek. Ja też będe miał drzwi otwierane na zewnątrz. Trust wspominał o tym aby wziąć pod uwagę wiatr itd., ale ogólnie przyjęli moją rezygnację z drzwi montowanych przez nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fedwo 29.12.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Hej, My po ciezkich bojach z Trustem wywalczylismy drzwi otwierane na zewnatrz. Oczywiscie trzeba uwazac na wiatr, zamontowac w przyszlosci solidny ogranicznik otwarcia. Da sie to opanowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.w 29.12.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 kurcze... a jeśli my już mamy drzwi otwierane do wewnątrz, to da się jeszcze to zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachary1 29.12.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Nie da się. Chyba że po oddaniu na wlasną ręke lub za dodatkową oplatą. No i z niezlym ryciem i kuciem. Mialem dylemat - wszystko ma swoje + i -. Drzwi na zew. to nie tylko wiatr ale zawiasy na zewnątrz ( ewentualne nieautoryzowane otwarcie ), drzwi nieoslonięte wnęką ( konserwacja) tzw. spychanie gości ( dość absurdalny argument ) no i zawsze lepiej zaprzeć drzwi np. butem, ramieniem niż ciągnąć do siebie w przypadku nieproszonych gości. No a plus i to duży to więcej miejsca w "sieni". Dylemat i problem się skończyl jak się dowiedzialem, że drzwi mam już osadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.w 29.12.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Nie da się. Chyba że po oddaniu na wlasną ręke lub za dodatkową oplatą. No i z niezlym ryciem i kuciem. Mialem dylemat - wszystko ma swoje + i -. Drzwi na zew. to nie tylko wiatr ale zawiasy na zewnątrz ( ewentualne nieautoryzowane otwarcie ), drzwi nieoslonięte wnęką ( konserwacja) tzw. spychanie gości ( dość absurdalny argument ) no i zawsze lepiej zaprzeć drzwi np. butem, ramieniem niż ciągnąć do siebie w przypadku nieproszonych gości. No a plus i to duży to więcej miejsca w "sieni". Dylemat i problem się skończyl jak się dowiedzialem, że drzwi mam już osadzone. No właśnie...tak też stwierdziliśmy, że to bez sensu... Zostawimy tak jak mamy i nie będziemy kombinować... Damy jakoś radę... Nie jesteśmy jakimiś dużymi ludźmi, więc się pomieścimy w "sieni"... I to prawda z tymi "niechcianymi" gośćmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
F_3 07.01.2013 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Witajcie w Nowym Roku,mam jedno pytanie do osób, które zamiast szyb 2-warstwowych mają 3-warstwowe.Jaki to był koszt zamiany?Z pozdrowieniamiF3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asconic 08.01.2013 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Witajcie w Nowym Roku, mam jedno pytanie do osób, które zamiast szyb 2-warstwowych mają 3-warstwowe. Jaki to był koszt zamiany? Z pozdrowieniami F3 Ok 900 net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.w 08.01.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Witajcie w Nowym Roku, mam jedno pytanie do osób, które zamiast szyb 2-warstwowych mają 3-warstwowe. Jaki to był koszt zamiany? Z pozdrowieniami F3 Dokładnie 959,04 zł brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 19.01.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Dokładnie 959,04 zł brutto Pytanie techniczne - czy ktoś z Was myśli lub robi docieplenie wewnętrzne styropianem ścian garażowych sąsiadujących z salonem i korytarzem ? Styropian na ścianach od strony garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachary1 19.01.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Ścian to nie. Może gdyby garaż byl szerszy... a tak jeszcze sobie odjąć 5-10(?) cm to dużo. Myślalem o stropie - to sens ma, ale się już stalo i jest standardem ( nie wiem tylko ile cm przykleili). Mrozu tam i tak nie będzie, wystarczy zamknąć grzejnik garażowy i grzać stratami salonowymi. No chyba, że po zimie i sezonie grzewczym dojdę do innych wniosków, ale wtedy to nie styropian tylko plyty pur z aluminium max 3-4 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 29.01.2013 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Witajcie, czy ktoś z Was rezygnuje z malowania scian i zamierza po nalozeniu tynkow szpachlować je a dopiero później nakladac farbe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.w 29.01.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Witajcie, czy ktoś z Was rezygnuje z malowania scian i zamierza po nalozeniu tynkow szpachlować je a dopiero później nakladac farbe? My rezygnujemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 29.01.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 My rezygnujemy... Ja trochę się informowałem i szpachlowanie z późniejszym malowaniem wychodzi dosyć drogo bo ok 20 PLN za metr kw. Zastanawiam się teraz i możliwe, że ściany zabudowane meblami będę oddawał Trustowi pod malowanie, a te bardziej widoczne - szpachlowanie i malowanie we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
F_3 29.01.2013 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Ja trochę się informowałem i szpachlowanie z późniejszym malowaniem wychodzi dosyć drogo bo ok 20 PLN za metr kw. Zastanawiam się teraz i możliwe, że ściany zabudowane meblami będę oddawał Trustowi pod malowanie, a te bardziej widoczne - szpachlowanie i malowanie we własnym zakresie. Z tego co się dowiadywałem, to standard malowania Trusta przepraszam za słownictwo "dupy nie urywa", więc my na 95% rezygnujemy z malowanki. Pozdrawiam F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 30.01.2013 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 A szpachlować będziesz położony już tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 10.02.2013 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Jaki jest koszt rezygnacji z malowania? Ja dostałem nastęujące wyliczenie z Trust i wydaje mi się lekko złodziejskie: 461,91m2 x 5,9 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts