ancientslav 11.02.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Witam Was po raz pierwszy i na tym wątku. Będziemy mieszkać pod 19/4.Lista naszych rezygnacji jest długa: przede wszystkim biały montaż (armatura i ceramika), wszystkie drzwi wewnętrzne.Zrezygnowaliśmy z osprzętu elektrycznego ale za to totalnie przeprojektowaliśmy instalacje (gniazda zasilające i oświetlenie).Nie chcemy też części grzejników, ponieważ będziemy mieli na całym dole i w łazience do góry podłogówkę, która od dziś „się kładzie”. Zostawiliśmy sobie jeden grzejnik w garażu i w jadalni (to na dole), grzejniki w sypialniach na górze. W łazience na górze chcemy, żeby zrobili nam podejście pod grzejnik ale z samego urządzenia rezygnujemy.Dalej: nie chcemy parapetów na dole, ale już na górze zostawiamy białe mdf-y.Zostawiliśmy też podejście pod instalację kominka z płaszczem wodnym, ale coraz bardziej skłaniamy się ku tradycyjnemu rozwiązaniu czyli kominek powietrzny (ewentualnie rozprowadzimy ciepło dodatkową kratką na kominie na piętrze).Żałujemy za to, ze przegapiliśmy możliwość wprowadzenia dodatkowej szyby w oknach. Nie jesteśmy „ciepluchami’ ale zawsze lepiej mieć jest ciepłą stolarkę, a otworzyć okno niż być niedogrzanym (zwłaszcza, że mamy wystawę głównie zachodnią-wietrzną).Przearanżowaliśmy też trochę układ instalacji wod-kan, bo na piętrze chcemy oprócz wanny, prysznic.Ze szpachlowania z malowaniem nie zrezygnujemy raczej, bo wolimy, żeby trust zrobił już na gotowo to co ma w zakresie. Jeśli zrobili niedokładnie tynki to będą musieli szpachlą wyrównać. Nie chcemy później słyszeć od ekipy „wykończeniowej” ze na takich tynkach to się nic nie da zrobić i że muszą naprawiać fuszerę poprzedniej ekipy. Byliśmy w zeszłym tygodniu kilka razy, dziś zresztą też i na naszym lokalu robota furczy (może lekko przesadzam, ale dzieje się coś). Terminu oczywiście nie utrzymają ale staramy się wierzyć, że jak „popłynie” gaz to już będzie można zasypać sieci i układ drogowy robić i faktycznie, jak nas Armand uspokojał, do końca kwietnia się wyrobią. Gaz ma ponoć lada chwila być. Jest też problem z prądem budowlanym, bo jest za małe zabezpieczenie i ekipy muszą się nim dzielić. Ale o tym zapewne już wiecie PozdrawiamEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga_1 11.02.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Do końca kwietnia się wyrobią z czym? z drogą? To niemożliwe Z tego co mi pan A. mówił to może w marcu dopiero zaczną jeśli sucho będzie. Najpierw będą robili podjazdy, opaski wokół domu itp. nie wiadomo ile osób będzie to robiło. Oby do końca sierpnia się wyrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariposa Libre 10.06.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 UWAGA!!! Pojawiła się również opcja zamiany drzwi wejściowych na otwierane na zewnątrz co zwiększa możliwości poruszania się w wiatrołapie. Lubczykowa Góra II Lubczykowa Góra 2 Lubczykowa Góra Poznań Trust Trust Lubczykowa Góra Hejka, pozdrawiam jako kolejny i przyszły mieszkaniec na Lubczykowej Górze. Opcja drzwi zewnętrznych otwieranych na zwnątrz i do mnie przemawia. Widziałem też na budowie drzwi pełne oraz z szybkami. jest opcaj wyboru? Pozdrawiam. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 10.06.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Hejka, pozdrawiam jako kolejny i przyszły mieszkaniec na Lubczykowej Górze. Opcja drzwi zewnętrznych otwieranych na zwnątrz i do mnie przemawia. Widziałem też na budowie drzwi pełne oraz z szybkami. jest opcaj wyboru? Pozdrawiam. A. Witam Sąsiadów U mnie było tak, że aby zamontować drzwi pełne bez szyb, musiałem otrzymać zgodę dewelopera. Drzwi nie mogły odbiegać kolorystycznie od standardu, ale mogły być pełne i takie też zamontowałem otwierane na zewnątrz ( 19/2 ). Musisz powiadomić Trusta o rezygnacji z drzwi standardowych i otrzymać od nich zgodę na wybrane przez Ciebie drzwi. A który segment, jeśli wolno zapytać ? Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariposa Libre 12.06.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Witam Was po raz pierwszy i na tym wątku. Będziemy mieszkać pod 19/4. Lista naszych rezygnacji jest długa: przede wszystkim biały montaż (armatura i ceramika), wszystkie drzwi wewnętrzne. Zrezygnowaliśmy z osprzętu elektrycznego ale za to totalnie przeprojektowaliśmy instalacje (gniazda zasilające i oświetlenie). Nie chcemy też części grzejników, ponieważ będziemy mieli na całym dole i w łazience do góry podłogówkę, która od dziś „się kładzie”. Zostawiliśmy sobie jeden grzejnik w garażu i w jadalni (to na dole), grzejniki w sypialniach na górze. W łazience na górze chcemy, żeby zrobili nam podejście pod grzejnik ale z samego urządzenia rezygnujemy. Dalej: nie chcemy parapetów na dole, ale już na górze zostawiamy białe mdf-y. Zostawiliśmy też podejście pod instalację kominka z płaszczem wodnym, ale coraz bardziej skłaniamy się ku tradycyjnemu rozwiązaniu czyli kominek powietrzny (ewentualnie rozprowadzimy ciepło dodatkową kratką na kominie na piętrze). Żałujemy za to, ze przegapiliśmy możliwość wprowadzenia dodatkowej szyby w oknach. Nie jesteśmy „ciepluchami’ ale zawsze lepiej mieć jest ciepłą stolarkę, a otworzyć okno niż być niedogrzanym (zwłaszcza, że mamy wystawę głównie zachodnią-wietrzną). Przearanżowaliśmy też trochę układ instalacji wod-kan, bo na piętrze chcemy oprócz wanny, prysznic. Ze szpachlowania z malowaniem nie zrezygnujemy raczej, bo wolimy, żeby trust zrobił już na gotowo to co ma w zakresie. Jeśli zrobili niedokładnie tynki to będą musieli szpachlą wyrównać. Nie chcemy później słyszeć od ekipy „wykończeniowej” ze na takich tynkach to się nic nie da zrobić i że muszą naprawiać fuszerę poprzedniej ekipy. Byliśmy w zeszłym tygodniu kilka razy, dziś zresztą też i na naszym lokalu robota furczy (może lekko przesadzam, ale dzieje się coś). Terminu oczywiście nie utrzymają ale staramy się wierzyć, że jak „popłynie” gaz to już będzie można zasypać sieci i układ drogowy robić i faktycznie, jak nas Armand uspokojał, do końca kwietnia się wyrobią. Gaz ma ponoć lada chwila być. Jest też problem z prądem budowlanym, bo jest za małe zabezpieczenie i ekipy muszą się nim dzielić. Ale o tym zapewne już wiecie Pozdrawiam Ewa Hej, witam jako kolejny i przyszły mieszkaniec LG. Mnie interesuje ogrzewanie podłogowe, które chcemy mieć na dole i do góry. Czy możesz polecic swoją ekipę? Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariposa Libre 12.06.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Witam Sąsiadów U mnie było tak, że aby zamontować drzwi pełne bez szyb, musiałem otrzymać zgodę dewelopera. Drzwi nie mogły odbiegać kolorystycznie od standardu, ale mogły być pełne i takie też zamontowałem otwierane na zewnątrz ( 19/2 ). Musisz powiadomić Trusta o rezygnacji z drzwi standardowych i otrzymać od nich zgodę na wybrane przez Ciebie drzwi. A który segment, jeśli wolno zapytać ? Pozdrawiam Robert Hej, dziękuje za info. Jeśli o mnie to wole właśnie e wersję z szybkami. Dopiero sie ograniam i wczytuję co mogę a czego nie. Czytam posty i szukam inspiracji, zwłaszcza pomocynch fachowców. Szukam już do ogrzewania podłogowego, które ma być na dole i na górze. Ostatnio rozmawiałem z Soft Water, też pod wływem literatury wpisów na forum. A jaki segment? Będzie to ćwiartka 8/4. Pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Ł. 24.09.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Witam serdecznie, W przypadku rezygnacji z jakiś prac ze standardowej oferty TRUST chętnie wykończymy Wasze domy. Jesteśmy firmą specjalizującą się w kompleksowych wykończeniach wnętrz. Tak się złożyło, że od początku września wykańczamy wnętrze jednego z domów na Waszym na osiedlu i chętnie na nim pozostaniemy dłużej. Jesteśmy do dyspozycji od stycznia 2014. Zakres prowadzonych przez nas prac to: - malowanie- szpachlowania- gipsowanie- podwieszanie sufitów- ocieplanie dachów wełną mineralną- antresole i konstrukcje drewniane- układanie płytek- ścianki działowe- układanie paneli/desek Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu (codziennie do godz. 17.00 na terenie budowy) lub telefonicznie pod numerem: 502-671-022 Maciej http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=214402&d=1380049323 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 05.12.2013 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 GNIAZDKA TV+INT+TEL Jak to jest z gniazdkami do internetu i telewizji? INEA dostarcza swoje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts