Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zdjęcia budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

W ubiegłą sobotę geodeta wytyczył nam budynek, w czwartek ,jak pogoda dopisze, rozpoczynamy roboty ziemne od zdjęcia warstwy humusu. Czekają nas głębokie wykopy (240 cm poniżej poziomu terenu) ze względu na całkowite zagłębienie piwnicy w jednej części(działka ma lekki spadek i nie chcemy aby budynek w najniższym miejscu miał wysoki cokół). W miarę postępu prac będziemy zamieszczali zdjęcia. Od początku września planujemy roboty fundamentowe.

Życzymy powodzenia wszystkim, którzy już zaczęli i odwagi tym, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z realizacją Wygodnego.

Witamy

My jesteśmy na etapie wszelkich pozwoleń co do kosztów mogę ci wysłać na maila rozpisany kosztorys, ceny zawsze można zmniejszyć zastąpić materiały tańszymi.

WITAM, razem z żoną jesteśmy także na etapie załatwiania papierów i nie jest łatwo. Czy nie zrobiło by problemu i przesłania kosztów na adres [email protected]

• 2 weeks później...

Co jest pieknego w dwu-spadowym dachu? Dach nie jest z dachowki plaskiej, wiec to rowniez nie to samo :-(

Budujemy wzorujac sie na wizualizacjach wygodnego 2. To rzecz gustu - co sie komu bardziej podoba? Ja kierowałam sie głównie układem pomieszczeń, dla Ciebie byc może inne elementy były ważniejsze. Chetnie obejrze Twoją galerie ...

Pisząc, że nic mi nie pasuje miałam na myśli wersję lustrzaną ;)

Dwuspadowy dach jest piękny inaczej nie budowalibyśmy takiego domu ;) ale to trzeba poczuć...

Pomieszczenia nam pasują inaczej nie wybralibyśmy takiego projektu...

Nie ma jeszcze co oglądać u nas, może za kilka lat będziemy na tym etapie co Ty teraz.

• 1 month później...

Nasze wydatki na fundamenty

STAN ZERO

700 geodeta

3280 drut fi 6 300kg i fi 12 70szt

18 drut wiązałkowy

1047,53 zagęszczarka, gwoździe, sznur, wibrator, plastyfikatory, lepiki, folia

600 deski

800 koparka 10 h kopanie

6425 beton 21,5m3

5628 bloczki 1860szt

392,51 cement 850kg

922,40 rury, kolana, trójniki, redukcje, korki, zwężki, zaślepki

400 agregat

200 benzyna

1411.08 styropian, kleje, kastra, poziomice, szpachelki, kołki

2100 piach 160 t

650 koparka 5,5 h zasypywanie

24479,52zł RAZEM

Na ten rok zasypaliśmy, w przyszłym robimy wylewkę z chudziaka i przerwa na dwa lata. Myśleliśmy o pożyczce, ale jednak wolimy poczekać dwa lata i będziemy mieli tyle samo, a nawet więcej, bo bez odsetek ;) Czyli wiosna 2015 ruszamy ze stanem surowym otwartym :D