DorkaŁukasz 03.07.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Zapraszam na fachowe pogaduchy Kto gdzie buduje i na jakim jesteście etapie ? My budujemy przy ul. Pogodnej, może dołączy się jakiś sąsiad ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 23.07.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Proszę o info dotyczący odwiertów geotechnicznych na Wesołej, tj. ile odwiertów robiliście i na jaką głębokość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 05.08.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Proszę o info dotyczący odwiertów geotechnicznych na Wesołej, tj. ile odwiertów robiliście i na jaką głębokość ? Co prawda nie na Wesołej ale po sąsiedzku - na Kosztowach - u nas były wykonane 3 odwierty małośrednicowe na głębokość 3m każdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxx 15.09.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Sprzedam: -betoniarkę 250L (duża, nie mieszalnik pasz z marketu) zasilanie 3 fazowe cena 450złdźwig -maszyna wyciągowa bez słupa i bez silnika gratisowo dla kupującego betoniarkęZainteresowanym prześlę zdjęcia Budowa w Bojszowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 14.10.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Co prawda nie na Wesołej ale po sąsiedzku - na Kosztowach - u nas były wykonane 3 odwierty małośrednicowe na głębokość 3m każdy. Jakie masz warunki geologiczno-gruntowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 20.10.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Jakie masz warunki geologiczno-gruntowe? Geotechnicznie: I warstwa nasypowa średniozagęszczona do 100-130cm, II warstwa piasek żółty i kremowy od 130 do 200 cm, III warstwa glina brunatna i szara do 300cm. Stwierdzoną mam również wodę podskórną - na około 190 cm. Reasumując I kategoria geotechniczna - proste warunki gruntowe. Całość opracowania to dokumentacja geotechniczna, chcąc zrobić dokumentację goelogiczną koszty miałbym 20 razy większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 29.10.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 To dobrze, bo ja też będę startował na Kosztowach. Też masz zerowe szkody górnicze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 03.11.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 To dobrze, bo ja też będę startował na Kosztowach. Też masz zerowe szkody górnicze? Niestety nie - wg. informacji z Kopalni Wesoła i OUG u mnie jest pierwsza kategoria. Z drugiej strony cholera wie czy nie będzie jakiś zmian w strefach wydobycia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qni 11.06.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 del Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 13.10.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Mam do zbycia stemple budowlane:dł. 2,8m po 4,50 zł dł. 2,5m po 3,90 złdeski szalunkowe ( długie i krótkie ) - cena do uzgodnieniaLokalizacja - Mysłowice Wesoła. tel 535 202 059tel 606 210 918 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 21.03.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Ponawiam ofertę odsprzedaży: - deski szalunkowe- stemple w różnych długościach Lokalizacja - Mysłowicetel. 602 389 069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanchet 01.07.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Przysiadam się i ja;)Wesołą, boczna od Granicznej;)am nadzieje, że w tym roku zaczniemy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 17.08.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Witamy Ta boczna od Granicznej to jaka ulica dokładnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubert53 28.03.2015 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Geotechnicznie: I warstwa nasypowa średniozagęszczona do 100-130cm, II warstwa piasek żółty i kremowy od 130 do 200 cm, III warstwa glina brunatna i szara do 300cm. Stwierdzoną mam również wodę podskórną - na około 190 cm. Reasumując I kategoria geotechniczna - proste warunki gruntowe. Całość opracowania to dokumentacja geotechniczna, chcąc zrobić dokumentację goelogiczną koszty miałbym 20 razy większe Opinia geotechniczna, która została sporządzona to minimum w Twoim przypadku i możesz się cieszyć, że masz proste warunki gruntowo-wodne Czasami w opinii z kopalni jest informacja o możliwości występowania deformacji nieciągłych (uskoki) wtedy należy sporządzić dokumentację geologiczno-inżynierską i masz rację koszty wtedy są już dużo większe, gdyż dochodzi cały "system biurokracji" w postaci napisania Projektu robót geologicznych i potem sporządzenie dokumentacji geologiczno-inżynierskiej. Mój znajomy w opinii geotechnicznej miał zrobione 3 otwory do głębokości 3,0 m. Oczywiście posadowienie na płycie ze względu na warunki górnicze. Jeśli ktoś potrzebuje firmę z G. Śląska to firma GeoEkoBud robi takie badania. Mój znajomy oprócz właśnie opinii geotechnicznej za którą zapłacił 800 zł musiał jeszcze dołączyć dokumentacje geologiczno-inżynierską i za nią zapłacił 2500 zł. Kopalnia zwraca koszty opracowania dokumentacji geologiczno-inżynierskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MargotkaM-ce 29.03.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Witam,Ponieważ jest mało informacji na ten temat, mogę na świeżo powiedzieć że badania geotechniczne są to 3 odwierty w obrębie miejsca gdzie ma zostać posadowiony budynek, niezbędne do adaptacji projektu. Koszt ok 800zł, czas oczekiwania ok miesiąc. Ponadto kopalnia teraz WYMAGA dokumentację geologiczno-inżynierską, nas to kosztuje ok 5 tys. zł, cała procedura trwa do 6 m-cy, w czasie odwiertów mogą przyjść na kontrolę z kopalni. Dodatkowo w granicach naszej działki jest uskok i należy wykonać badania geofizyczne dodatkowe 2 tys., polegające na wprowadzeniu sondy i wyszukaniu próżni w podłożu. Na podstawie tych badań może się okazać że budynek należy przesunąć w inne miejsce na działce. Oczywiście za wszelkie koszta poniesione w tym kierunku kopalnia nam zwróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MargotkaM-ce 14.04.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Witam, Czy możecie polecić KOMUNIKATYWNEGO kierownika budowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea_grzes 28.10.2015 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Nadal poszukujecie kierownika budowy?Nasz to p. Artur Szarek tel. 503 820 395 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea_grzes 11.11.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 odkupię pustaki porotherm dryfix około 72 szt. wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mader1 23.11.2015 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Szukam działki na Starej Wesołej lub Morgach - będę wdzięczny za ew. namiary. pozdrawiam, Jacek (665-129-907) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts