MTZM 17.05.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Witam grupę budującą i kończącą budowy;) Sprawy urzędowe mam już za sobą, teraz przyszła kolej na bank:/ A miedzy czasie rozglądam się za fachowcami. Co prawda mam jedną ekipę na oku, ale bardzo bym prosił o kontakt na priv do słynnego już w tym dziale Pana Józka:) Namiary na kierowników budowy też mile widziane:) Z góry dzięki i pozdrawiam Witajcie :) JA CZEKAM NA POZWOLENIE - POWINNO BYĆ W PRZYSZŁYM TYGODNIU!!! szukam fachowców do fundamentów,...mogę prosić o namiary? mam jedną firmę ale chce 13.000 netto za robocizną... wydaje mi sie drogo za same fundamenty, co myślicie? a kierownik budowy? możecie polecić kogoś solidnego i niedrogiego? ja też z chęcią poznałabym Pana Józka Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MTZM 17.05.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Witam serdecznie wszystkich. Jestem tutaj po raz pierwszy. Na razie jestem na etapie załatwiania formalności związanych z pozwoleniem na budowę. Chciałem zapytać jak w architekturze w Węgrzcach załatwiają spokojnie czy szukają kwadratowych. Jeśli ktoś z Was ostatnio załatwiał te sprawy to chciałem zapytać jak wygląda sprawa projektów przyłączy mediów - czy mam szukać projektanta czy podczas zawierania umów w energetyce i gazownictwie są załatwiane te sprawy. Dzieki za podpowiedź. WITAM my już czekamy na pozwolenie, projekty przyłączy robił nam projektant. w gazownictwie można podopisać umowy dopiero po otrzymaniu pozwolenia na budowę. energetyka w międzyczasie ale dają strasznie długie terminy na zrobienie przyłącza...my mamy termin do marca 2015!!! do przyłącza wody też musi być projekt i można je zrobić przed pozwoleniem. Na pozwolenie czekamy od lutego - ale z pomocą projektanta który latał ze wszystkim i wszystko załatwiał. ufff cieszę się że już prawie koniec formalności - to masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MTZM 17.05.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Ja właśnie brałem beton z Krakbetu i taką wymagają umowę. Podobno od tego roku coś się zmieniło i to jest jakaś umowa na 8% vatu. U mnie powoli rusza z kopyta. Wczoraj wylałem ławy a dziś ekipa Pana J. a dokładnie jego brat który mu pomaga(o kurde są dwie ekipy z tej samej rodziny się okazało ) pędzi z szalunkiem na ściany fundamentowe Aż sam nie mogę się pozbierać i uzupełnić dziennik o nowe fotki Może w sobotę znajdę chwilkę czasu Pozdrawiam Witaj Czy mogę prosić o namiary na słynnego Pana Józka? szukam fachowców do fundamentów... dużo wychodzi robocizna za fundamenty? Magda - Sadowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Majster_ 19.05.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 WITAM my już czekamy na pozwolenie, projekty przyłączy robił nam projektant. w gazownictwie można podopisać umowy dopiero po otrzymaniu pozwolenia na budowę. energetyka w międzyczasie ale dają strasznie długie terminy na zrobienie przyłącza...my mamy termin do marca 2015!!! do przyłącza wody też musi być projekt i można je zrobić przed pozwoleniem. Na pozwolenie czekamy od lutego - ale z pomocą projektanta który latał ze wszystkim i wszystko załatwiał. ufff cieszę się że już prawie koniec formalności - to masakra Zależy jakie duże są fundamenty, szerokość ław fundamentowych i sposób zbrojenia, z czego będą wykonane ściany fundamentowe itd. Ja np szerokość ław mam dość sporą bo najszersza ława ma 90cm i zbrojenie poprzeczne w każdej ławie. Weszło 30 kubików betonu na same ławy. Ściany też mam lane z betonu i też wejdzie 30 kubików. Stal kosztowała mnie 3 koła :/. Do tego dochodzi ocieplenie ścian a to też koszt spory. Zasypka z piasku i wylewka. no 20 dychy jak nic. P. Józek: 505-409-739 Brat P. Józka (też ma fachową ekipe - u mnie właśnie robią fundamenty): 504-121-564 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 19.05.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Namiary na P. Józka już wam wysłałam, ciekawe jak z terminami u niego :D 2016??? a ja znowu wa spomęczę: ma ktoś może kamienie na zbyciu- chodzi mi o kilka dużych kamieni na skalniak. ponadto szukam namiarów na jakieś kruszywo pod kostkę brukową i piach. Piszcie namiary i ceny jakie płaciliście, będę ogromnie wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soprano99 19.05.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Zależy jakie duże są fundamenty, szerokość ław fundamentowych i sposób zbrojenia, z czego będą wykonane ściany fundamentowe itd. Ja np szerokość ław mam dość sporą bo najszersza ława ma 90cm i zbrojenie poprzeczne w każdej ławie. Weszło 30 kubików betonu na same ławy. Ściany też mam lane z betonu i też wejdzie 30 kubików. Stal kosztowała mnie 3 koła :/. Do tego dochodzi ocieplenie ścian a to też koszt spory. Zasypka z piasku i wylewka. no 20 dychy jak nic. P. Józek: 505-409-739 Brat P. Józka (też ma fachową ekipe - u mnie właśnie robią fundamenty): 504-121-564 W jakiej cenie beton na ławy? i skąd bierzesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Majster_ 19.05.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 KRAKBET - betoniarnia mają na Igołomskiej. Cene mi dali 183zł za kubik za beton B20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gobo85 20.05.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 KRAKBET - betoniarnia mają na Igołomskiej. Cene mi dali 183zł za kubik za beton B20. Netto Brutto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Majster_ 21.05.2014 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 T jest cena brutto. Kolega który jest na tym etapie płacił dziś 190zł brutto za B25 beton też z Krakbetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja123 21.05.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Do betonu musisz doliczyć transport i pompę. Średnio koszt fundamentów z odwodnieniem, , koparkami, piach zasypowy na fundamenty i bloczki betonowe i beton, plus robocizna to około 50 tyś. Koszt robocizny to 10-12 tyś. Wszystko zależy od wielkości domu i wysokosci fundamentów. Mi poszło 40 kubików betonu i 1000 szt pustaka szalunkowego. Z tym, że mamy wymiar domu 12m x 9,3m i garaż dwustanowiskowy 7m x 7m. Wysokość fundamentów to jakieś 160 cm, gdyż unosiliśmy się ponad poziom ok 70 cm.Samego piachu na zasypanie fundamentów poszło za 10000 zł. Beton sobie kup na 8 % vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja123 21.05.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Może ktoś z forumowiczów może mi polecić sprawdzoną ekipę na ocieplenie i elewację domu. Będę wdzięczna za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
effa_s 28.05.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 mam do oddania około 20 wywrotek ziemi - niestety, nie humusu, tylko zwykłego iłu gliniastego. Jeśli ktoś jest zainteresowany - proszę o kontakt, sprawa dość pilna (jak wszystko na budowie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 03.06.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 WitamPrzepraszam że się powtarzam, ale zapytam jeszcze raz: czy ma ktoś może na wydaniu chociaż kilka duzych kamieni, które mogłabym wykorzystać na skalniak? Mówiąc duże kamienie, mam na myśli takie wielkości wiaderka lub takie płasko łupane, jak np piaskowiec. Będę ogromnie wdzięczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Majster_ 09.06.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Chyba nikomu się kamienie nie rozmnożyły Nikt nic nie pisze Ale widziałem ładne kamienie można kupić w sklepie ogrodniczym u Jurka - jadąc w stronę Krakowa po prawej stronie w Sulechowie. Trzeba zjechać na posesji na sam dół i tam są kamienie w koszach do wyboru do koloru. A ja się przypomnę bo może ktoś nie czytał - ma ktoś na zbyciu stemple budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucano 10.06.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Witam, Poszukuję firmy/osoby ktora domontuje mi jedno okno dachowe (okazalo sie ze przydaloby sie wiecej swiatla w pokoju:/). Czy ma ktos jakis namiar na ekipe ktora zrobilaby sobie przerwe na budowie i ogarnelaby montaz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbo 11.06.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Jesli ma ktos niepotrzebne po budowie stemple, deski to chetnie odkupie.Kontakt: bboczkowski malpa gmail kropka com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
południowa 11.06.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Witam, poszukuje projektanta przyłacza wody do domu... czy mozecie polecic jakas osobe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celafon 12.06.2014 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Witam, poszukuje projektanta przyłacza wody do domu... czy mozecie polecic jakas osobe? Ja robiłem u Pani Nagacz. Nie mam zastrzeżeń. Namiary są na stronie http://www.gamaprojekt.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 12.06.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Tak, majster, byłam u "Jurka" i nie powiem, kamienie ma tam przepiękne, ale i drogie. A niestety nie mogę sobie pozwolić na kupno całego kamienia na skalniak... Tona najzwyklejszego kamienia piskowca- 700zł, jakiś ciekawszy kamień to cena od 1000- 3500zł/tona... no nic, będę szukać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolciaR 15.06.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Drodzy forumowicze. Wspaniała ekipa o której piszecie właśnie u mnie buduje, więc ten etap prac mam zabezpieczony i z tego co czytam, najlepiej jak tylko można. Chciałam jednak zapytać czy możecie mi polecić firmę z oknami, kogoś od instalacji (elektryczna, gaz) oraz wycieplenia budynku? Będę bardzo wdzięczna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts