krbaton 29.11.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Sprzedam 10 paczek styropianu podłogowego Austrotherm EPS 037 o grubości 5 cm. Styropian został mi po rozkładaniu przed wylewkami. Dobra cena: 50 za paczkę (12 płyt w środku). Styropian oryginalnie zapakowany Odbiór osobisty w Zastowie - Gmina Kocmyrzów. Aktualne jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolciaR 02.12.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Aktualne jeszcze Już nie, niestety. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolomastervip 09.12.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Czy możecie mi powiedzieć drodzy forumowicze ile w przybliżeniu kosztowało was wybudowanie stanu surowego zamkniętego (koszt samej robocizny) gdyż zamierzam zacząć się budować się w naszej gminie w przyszłym roku więc chciałem się zorientować jaki w przybliżeniu jest koszt takiej usługi? Dodam tylko że mój dom będzie miał prostą bryłę z dachem dwuspadowym o powierzchni ok 120 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Majster_ 03.01.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Robota od wykopu - fundamenty po dach z kominami 41 tys zł. Stan surowy zamknięty z oknami, drzwiami wejściowymi i do kotłowni + brama garażowa 5m razem ok 160 tys zł ( w tym ta robota murarzy). Dom 138 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolomastervip 07.01.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Dzięki Majster. Ciekaw jestem opinii innych forumowiczów.Czekam na odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
effa_s 13.01.2015 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 U nas robota przy SSO - 43000 - następne ekipy nie mogą się nachwalić, że tak dobrze wymurowane Dom 130 m2 po podłogach, strop lany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolciaR 13.01.2015 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Moi drodzy, u kogo robiliście schody wewnętrzne? Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek106 14.01.2015 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Witam wszystkich po raz pierwszy. Przeczytałem całe Forum tej grupy i widzę tu prawie samą „młodzież” . Gratuluję wyboru tak pięknej i przyjaznej Gminy. Przyjaznej, bo pozwolenie na budowę (było to już dobrych kilka lat temu) dostałem błyskawicznie, a ludzie w gminie traktowali "obcego" życzliwie i pomagali w załatwieniu wszystkich formalności. Koszty też były przystępne (mniejsze niż np. w Gminie Michałowice). Mój dom już stoi, ale nie będę polecał nikogo, bo praktycznie z każdym wykonawcą miałem jakieś kłopoty, albo jest nieosiągalny. Wykonawców mogą Wam polecić ludzie z hurtowni budowlanych, oni wszyscy dobrze znają się i wiedzą który jest dobry. Nie liczcie na kierownika budowy, że Wam we wszystkim pomoże. Przy budowie domu trzeba robić „doktoraty” z każdego etapu budowy. Problemów jest pełno bo projekt nie wszystko obejmuje, a wykonawcy często idą na skróty i ciągną do tańszych i szybszych technologii, które nie zawsze są dobre. Przykład : co dodajemy do zaprawy murarskiej wapno czy specjalny płyn. Wapna trzeba kupić np. paletę, a płynu chyba kanisterek 5 litrowy. Drugi przykład: Przy zamawianiu więźby jaką macie pewność że zielona jest faktycznie zaimpregnowana, a nie tylko barwiona. Materiałów do impregnacji jest multum, a ich jakość, żywotność bardzo różna. O wyborze pokrycia dachowego też można wiele napisać – jedno jest pewne – blacha w lecie strasznie nagrzewa się i może w nocy „strzelać”, ale ma też zalety – jest lekka i pod taką blachą kornik nie przeżyje . Uwaga - sąsiadowi wyliczono za dużo blachy, a nadwyżki nie odebrali -10 arkuszy blachy leży do dziś. Wszystkie instalacje to potężne gałęzie przemysłowe i dylematów jest wiele, ale jak ktoś sprytny i dociekliwy to wujek google mu praktycznie we wszystkim pomoże. Mnie dużo pomogły też Muratory. Przestrzegam przed dawaniem zaliczki i proponuję z każdym podpisać wstępną umową co do: - zakresu robót; - terminu realizacji, - terminu zapłaty, - i co bardzo ważne rodzaju zastosowanego materiału np. badziewny styropian jest o wiele tańszy od dobrego (grubość to nie wszystko . Jako stary inwestor proponuję Wam już na pierwszym etapie budowy pomyśleć o ogrodzie i systematycznie co roku coś sobie posadzić (tylko nie dziadostwo z marketu – pani w Prusach przy rondzie Wam wszystko doradzi). Teraz jestem na etapie doboru pieca gazowego i pierwszy raz jestem w tak wielkim dylemacie. Kotłów jest setki i to różne rodzaje, muszą być przystosowane do bryły domu, ilości użytkowników, sposobu użytkowania i do instalacji jaką macie, lub planujecie mieć w domu (niskotemperaturowa czy wysoko). Nie wiem jeszcze na jaki piec zdecyduję się. Jak wybiorę rodzaj pieca, to będę wybierał Firmę z jakiej będzie ten piec, a w następnej kolejności Firmę która mi go zainstaluje i tu jest problem - czy ma ktoś dobrą Firmę która przeliczy dobór grzejników, pieca, zrobi OZC i zapewnia DOBRY serwis?. Podobno dobry serwis to połowa sukcesu przy wyborze kotła i z tym mam problem. Czy ktoś może mi pomóc i podać namiary na dobrego instalatora i serwisanta. Jestem też ciekawy czy macie piece jedno, czy dwu funkcyjne, czy ma ktoś piec z zabudowanym zasobnikiem? Rozpisałem się troszkę – pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Majster_ 15.01.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 To prawda co pisze Jurek106. Fachowców nie brakuje tylko czy kompetentnych? Moja ekipa znana zresztą z forum słynna ekipa Pana J. zrobiła wszystko od fundamentów po zafugowanie komina z klinkieru (schody wew. też). Płaciłem etapami tzn: za fundamenty, za poziom 0, za poddasze i za każdy etap spisywałem taki protokół zapłaty stworzony przeze mnie. Nigdy nie dawałem zaliczki. Polecić mogę ekipę instalacyjną - jedna z najlepszych (poza Panem Józkiem) ekipą. Polecam zdecydowanie - piec nie dość że pomogą wybrać to jeszcze kupią, przywiozą, zamontują, zrobią rozruch a zapłata - przelew. Grzejniki też montują - kompleksowo wszystko nawet przyłącz gazu. To strona: http://www.hydro-time.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolciaR 15.01.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Ja akurat z tej firmy nie jestem zadowolona, robili mi instalacje pod fundamentami i połowę trzeba było korygować i zmieniać przy instalacji w domu chodź od początku mieli projekt, dodatkowo są drodzy. Może u mnie tak wyszło, nie oceniam ale do instalacji w domu wybrałam i gorąco polecam Pana Pawła Orlika, wyślę Panu numer na priva, bardzo rzeczowy fachowiec z ogromnym doświadczeniem, który doradzi i nie naciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Majster_ 22.01.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Hmmm... To dziwna sprawa albo nie Ci sami fachowcy, bo ja jestem innego zdania. Cenowo byli najlepsi z pośród ofert które miałem ( nawet z naszej gminy fachowcy byli drożsi) i jak się okazało jakościowo również. Jeśli ktoś chce zobaczyć na własne oczy to zapraszam do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thingrim 26.01.2015 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Ja mojego instalatowa z pewnoscia nie polece bo odwalil fuszere taka ze rece opadaja , moge za to plecic Marcina Kwatere z Kocmyrzowa ktory poprawial po nim , teraz mi instalowal grzejniki na pietrze , przerabial podejscia do bateri podtynkowych i kilka razy naprawial bierzace sprawy 604533703 Ktos pytal o schody , to maja byc cale schody ramowe czy tylko oklejka itsniejacych betonowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolciaR 27.01.2015 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Schody na betonie. Ja mojego instalatowa z pewnoscia nie polece bo odwalil fuszere taka ze rece opadaja , moge za to plecic Marcina Kwatere z Kocmyrzowa ktory poprawial po nim , teraz mi instalowal grzejniki na pietrze , przerabial podejscia do bateri podtynkowych i kilka razy naprawial bierzace sprawy 604533703 Ktos pytal o schody , to maja byc cale schody ramowe czy tylko oklejka itsniejacych betonowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thingrim 30.01.2015 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Swietny stolarz ale niestety czeba czekac , i to dosyc dlulgo bo pracuje sam a ze roboty ma .... Pan Mariusz 695885807 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz3682 06.03.2015 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Dzień dobry Dopiero się przymierzamy do budowy w Sadowiu (planowany start wrzesień), ale czy mógłbym poprosić o namiary na ekipę Pana J, ewentualnie informacje jak wygląda jego kalendarz na ten sezon. Pozdrawiam wszystkichLL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thingrim 10.03.2015 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 czy ma ktoś dobrą Firmę która przeliczy dobór grzejników, pieca, zrobi OZC i zapewnia DOBRY serwis?. Podobno dobry serwis to połowa sukcesu przy wyborze kotła i z tym mam problem. Czy ktoś może mi pomóc i podać namiary na dobrego instalatora i serwisanta. Jestem też ciekawy czy macie piece jedno, czy dwu funkcyjne, czy ma ktoś piec z zabudowanym zasobnikiem? . Ja mam wiszący 2 funkcyjny kondensat z zamknięta komora I wbudowanym zasobnikiem SaunierDuval Isotwin Condens czy jakos tak (na podzespołach Viessmana). Piec oszczędny cichy i mały ale na pewno go nie polecę , części oraz serwis dosyć drogi , Serwisant który mi go co roku serwisuje mówi ze to nieudana konstrukcja i poleca piece z osobnym stojące zasobniki wody. Zgadzam się z nim , tutaj w kompakcie jest upakowane wszystko i jakikolwiek serwis jest czasochłonny. Pod koniec zeszłego roku okazało się ze mam tak zakamienione wymienniki ze piec przestał funkcjonować i wyłączał się z przegrzania (dodam że mam zamontowany zmiękczacz wody Viessmana) . Wymiana głównej komory spalania (na niej jest główny wymiennik ) to koszt ok 3500 PLN, do tego kolejny wymiennik ok 600 i robocizna , masakra . Udało się wymienić tańszy wymiennik na nowy a komorę serwisant potraktował kwasem przez wiele godzin i na razie działa. Reasumujac , kup możliwie prosty piec gazowy 2 funkcyjny oraz zewn. Zasobnik na wodę . Serwisanta mogę z czystym sumieniem polecić , bo bardzo dobry fachowiec , wiem ze montuje piece ale tylko w letnim okresie ,604648444. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celafon 10.03.2015 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 A tak w temacie kamienia w wodzie. Czy możecie polecić dobry zmiękczacz wody na cały dom? Cena ma znaczenie, jednak najważniejsze jest dla mnie, żeby spełniał dobrze swoją funkcję. Z aktualną ilością kamienia w kranie zastanawiam się, czy nie powinienem kruszywa na podjazd wyciągać z czajnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thingrim 11.03.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Ja mam Viessmana Aquoahome z tego co pamiętam , montowany ok 5 lat temu , wtedy to byl koszt ok 3000, teraz z tego co wiem to zmiękczacze potaniały.Mogę polecić prostozkranu.pl , montowali u mnie w zeszłym mies stacje uzdatniania wody do kuchni i robili pomiary wody , okazało się ze zle stawiony zmiękczać miałem i z tad kamień.Na stronie maja jakieś zmiękczacze wiec na pewno można cos wybrać , do tego dowożą sól w tabletkach na miejsce od 2 szt w nasze okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja123 19.03.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Witam. W sprawie stolarza mogę polecić panów którzy robili mi schody i drzwi wewnętrzne. Bardzo solidni i cenowo tez ok. Są co prawda z daleka bo to górale z Podwilka, ale warto. Pan Lucek tel. 608017523. Jeśli ktoś chciałby obejrzeć ich robotę to zapraszam (niestety nie umiem dodawać tu zdjęć). Mogę również podać namiary na super gościa od wykończeniówki. Naprawdę bardzo dokładny, a przy tym jeśli nie macie pomysłu na to co zrobić, jak wykonczyć to można powiedzieć że robi za archtekta. Nie miałam kompletnie pomysłu na łazienki, kuchnie, jak przyszło wybrać panele, płytki, kolor schodów to zgłupiałam i nie mogłam sie zdecydować. Widziałam juz domy które wykończył więc powiedziałam że daje mu wolną rękę iPan Andrzej praktycznie wszystko mi wybierał i podpowiadał jak zrobić. Naprawdę jestem bardzo zadowolona, ma gościu zmysł do tego. On też polecił mi tego stolarza. Super goście. Ogólnie miałam szczęście na dobrych i uczciwych robotników, począwszy od Pana JÓZKA a zakończywszy na Panach od kostki z Niepołomic (którzy teraz robią mi ogrodzenie).Reasumując służę wiedzą i telefonami do dobrych fachowców. Można tez przyjechać i zobaczyć na własne oczy. Ja już po półtorej roku budowy mieszkam. Pomimo intensywności z jaką budowałam dom, był to dla mnie wspaniały okres i życzę wszystkim aby również swoje budowy wspominali tak miło. Głównie jest to zasługa tych wszystkich super ekip z którymi było mi dane współpracować.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 24.03.2015 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Podbijam temat stolarza od schodów. Konkretnie chodzi mi o stolarza który przygotowuje trepy na wymiar i cenowo jest ok, polecicie kogoś?? I drugie pytanie: czy ma ktoś z was na zbyciu kamienie/głazy, które wam nie są juz potrzebne (wadzą, przeszkadzają itd) a które nadawałyby się na skalniak- będę wdzięczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts