Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budująca Kocmyrzów-Luborzyca i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 356
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pierwszy tydzień w domku i brak internet daje się we znaki. Czy możecie polecić dostawcę? Potrzebuję dobre łącze do pracy. Pozdrawiam

Cześć.

U mnie hula NaszaSieć. Od ok. 3 miesięcy maja nadajnik na szkole w Kocmyrzowie. Firma jest z Huty. Wcześniej korzystałam z jej usług w Zielonkach. Internet radiowy.

Pozdr

• 2 weeks później...

Przerwa na reklamy :)

Tak na świeżo jestem po badaniach geologicznych i do opinii geotechnicznej mogę polecić pana Piotra Kokoszkę 530 491 405, bardzo pozytywny facet, za 3 odwierty 2x3 i 1x4m policzył 700 PLN wraz z badaniem laboratoryjnym, bo w Goszczy wyszło nam na działce około metra takiego czarnego namułu pod humusem, potem metr gliny, i na koniec glina/margiel/iły i ławy idą dzięki bogu tylko do zbrojenia.

Z innej beczki podział działki w PL to MAKABRA k... (przepraszam za przekleństwo) coś jak z budową dzidy w wojsku --> wstępny projekt podziału podział (3 tyg), podział właściwy (5 tyg) i na koniec po dwóch tygodniach uprawomocniania podziału właściwego pieczątka na decyzji o podziale (też 2 tyg poleży), że podział właściwy jest podziałem właściwym ... i to tylko gmina pozostaje jeszcze starostwo przy moście, które regularnie co miesiąc odwiedzam z teściem po tą samą mapkę tylko z innymi pieczątkami oczywiście każda następna pieczątka jest droższa. Koszt geodety 1500 PLN

W kwestii notariusza do polecenia mam Magdalenę Hradecką-Madlewską bardzo skrupulatna babina z Wieliczki (jesteśmy świeżo po wykładzie "Czy i jak żona powinna uwspólnić majątek z mężem" i okazuje się, ze są co najmniej 3 opcje. Koszt usługi (darowizna po podziale działki wraz z założeniem ksiąg ok 2000 PLN) do tego trzeba doliczyć koszty mapek ze starostwa ok 150 PLN i oczywiście oczekiwania na te mapki 2-3 tygodnie.

9.7.2015 POPRAWKA: Czas oczekiwania na wypis i wyrys w starostwie to obecnie miesiąc wyznaczyli termin na 10 sierpnia

Pozdrawiam

L

Czy jest na forum może osoba która właśnie zaczęła budowę w miejscowości Goszyce?

My mamy nadzieję na rozpoczęcie prac na początku sierpnia w Pietrzejowicach :) Pozwolenie odebrane - całość zajęła nam niecałe 4 miesiące. Czy ktoś jeszcze buduje/będzie budował w Pietrzejowicach ? :)

Cześć. SSO skończony.

Stal - Arbud

Beton - Nosek

Drzewo - sprowadzali górale budujący u mnie

Pozostałe materiały - Budrol Kocmyrzów

Jakby ktoś potrzebował ekipę, to mogę polecić, pełen profesjonalizm, dużo doradzą, nie trzeba pilnować, godni zaufania, cenowo ok.

Koparkowy też godny polecenia.

Jakby miał ktoś namiary na sprawdzonego, solidnego i jednocześnie przystępnego cenowo hydraulika, to poproszę. Na tynkarzy i wylewkarzy również.

Do sprzedania mam używane stemple: 2,5m x około 40szt, 2,8m x około 70szt, 2,95 x 10szt. Przy zakupie całości cena 3zł/szt.

Pozdrawiam