magdusiad 13.12.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 wooow, Aoczka GRATULACJE!!! masz racje, o trudach budowy szybko sie zapomina nawet juz po pierwszej nocy spedzonej we własnym domu-kazdy to powie bardzo sie ciesze i ... zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek1974 14.12.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Witam forumowiczów , na wstępie chciałbym podziękować szanownemu moderatorowi :)za kontakt do ekipy murarzy Mam na dzieję że uda mi się dojść do porozumienia z nimi, a jak się nie uda to myślę ze znajdę jakiegoś solidnego wykonawcę w zastępstwie. Na dziś na razie projekt domu Agis jest w fazie adaptacji .Mam nadzieję że jeszcze w tym roku uda się go oddać do Starostwa Powiatowego. Wszystko w zasadzie jest ustalone więc mam nadzieję że akceptacja będzie tylko formalnością Planuję rozpocząć budowę na początku przyszłego roku w Luborzycy o ile wszystkie instytucje "zaangażowane" w akceptację projektu zaakceptują go i nie stanie się nic nieprzewidywalnego co może pokrzyżować plany Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celafon 09.01.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Witam grupę kocmyrzowską! My się będziemy budować w Sadowiu. Właśnie jestem w trakcie szukania kierownika budowy i tak właśnie ten wątek udało mi się zlokalizować. Czy ktoś mógłby polecić kogoś z okolic Kocmyrzowa, kto w miarę sensownie pełniłby tę funkcję? Nie chcę brać figuranta od wypełniania dziennika budowy. Niestety pan, którego polecano wcześniej w wątku nie da rady (przynajmniej na razie). Będę wdzięczny za wszelkie info na PW. Pozdrawiam,Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 11.01.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 witaj celafon miło że do nas zawitałeś, zima jest więc malutka grupa wolno się rozrasta, ale może z nastaniem wiosny się wszystko rozbuja:) no ja ci w takim razie nie pomogę bo nasz kier bud jest właśnie typem figuranta (przynajmniej u nas tak jest), co nam jak najbardziej odpowiadało, jego zalety to to że jest ugodowy, nie bije o byle goowno piany, no i nie zdarł z nas skóry na wynagrodzeniu... tzn jeszcze nie jest opłacony ale wiemy ile zawoła. I w sumie jesteśmy zadowoloeni, zawsze dostępny pod telefonem, a jak mamy jakieś pytania to tłumaczy dokładnie i dość długo, czasami aż za długo... Wiesz że w woj. Świętokrzyskim tez jest taka sama miejscowość jak ta w której się budujesz? Jaki domek budujesz? może pochwalisz się fotką projektu... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 11.01.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Aoczka, jak się mieszka? nic się nie odzywasz.robicie coś jeszcze w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benet 11.01.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 witam wszystkichMam pytanie ,czy zna ktoś jakiegoś dobrego fachowca od Centralnego Ogrzewania ?? My juz mieszkamy kilka lat w tych rejonach ale planujemy zmienić piec gazowy i potrzebujemy kogoś kto nam dobrze doradzi ,ponieważ dotychczasowy piec pali strasznie dużo gazu.pozdrawiam i dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia73 19.01.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Witamy Wszystkich Forumowiczów Rozpoczynamy na wiosnę budowę w Maciejowicach. Projekt się załatwia w starostwie. Proszę o namiary na wszystko co związane z budową: kierownika, ekipy, fachowców..... i co komu przyjdzie do głowy Pozdrawiamy wszystkich Sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia73 31.01.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 WitamA czy ktoś z Was ma może namiary na używany garaż? Chętnie odkupię.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celafon 06.02.2013 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Wiesz że w woj. Świętokrzyskim tez jest taka sama miejscowość jak ta w której się budujesz? A to ciekawe Wygląda, że takich miejscowości jest siedem; będzie wesoło z listami Jaki domek budujesz? może pochwalisz się fotką projektu... Robimy z101 (lustro) z pracowni z500. Więcej info na blogsie: http://nasz-nowy-dom.blogspot.com/ Pzdr B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 07.02.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 celafon, fajny domek, taki praktyczny, tzn pomieszczenia fajnie rozmieszczone, bez udziwnień, które potem ciężko zagospodarować...a powiedz, znalazłeś kierownika budowy, który by ci odpowiadał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celafon 08.02.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Na razie nie, ale w przyszłym tygodniu mamy kilka spotkań z kandydatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
południowa 15.02.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 witam, poszukuje sprawdzonych ekip do isnstalacji - hydraulika - wod-co-gaz, do kominka z płaszczem wodnym, ekipy do tynkow maszynowych cem-wap, wylewek. Za wszelkie namiary dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yureq 01.03.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Dawno się nie odzywałem, bo musiałem posprzątać po architekcie oszuście.Odebrałem dzisiaj PnB, nawet ekipę i kierownika już mam umówionych. Plan jest zacząć w maju.Pozdrawiam,Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celafon 05.03.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Czołem!My już działamy. Materiały bierzemy z IN SPE (w Kocmyrzowie). Często udaje się wynegocjować niższe ceny niż w innych składach. Z kolei styropian Austrotherm niedrogo kupiłem w Rol-budzie koło ronda (też Kocmyrzów) - mieli chyba najlepszą cenę. Z tym, że ponoć ceny styropianu mocno zależą od kursu EUR, więc może to była kwestia niskiego kursu. Najlepiej dzwonić i pytać o wyceny. Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucano 08.03.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Witam, My tez planujemy budowe w tym roku w Kocmyrzowie - okolice karczmy i stacji benzynowej. Na razie jestesmy w fazie papierologii ale niebawem bedziemy potrzebowac Waszych cennych wskazowek i namiarow na sprawdzone, porzadne ekipy. Tymczasem zycze powodzenia w swoich realizowanych projektach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 09.03.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 jurek, to co w końcu wyszło z tym architektem? cieszę się że chociaż udało się załatwić pozwolenie, teraz może już będziesz miał z górki. tylko uważaj na ekipy... życzę ci naprawdę dużo szczęścia, trzymaj się ciepło! celafon,,a patrzyłeś na ceny styropianu w ARBUDZIE? jak nie, to podjedź tam i popytaj... cześć lucano, miło powitać nam kolejną budująca się osobę w naszej gminie! jaki dom budujesz, jaki projekt? no i kiedy planujecie zacząć budowę? w razie potrzeby mam kilka namiarów, które są warte polecenia więc jak będziesz na odpowiednim etapie to służę namiarami my już mamy zrobione centralne, kanalizację i wodę a w poniedziałek jedziemy z wylewkami... już się nie mogę doczekać kiedy moja piękna, zgrabna stópka stanie na wylewce :D pozdrawiam budujących a wszystkim budującym KOBIETOM życzę wszystkiego NAJ z okazji ich święta (wczorajszego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucano 16.03.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Witam ponownie, W kwestii projektu jestesmy juz prawie zdecydowani na Retro z pracowni Krajobrazy. Mam do Was pytanie odnosnie ogrodzenia. Zastanawiamy sie kiedy to zrobic przed, po czy w trakcie budowy? Myslimy nad ogrodzeniem panelowym. Czy ktos to u siebie zakladal? Ma jakies namiary na sprawdzona firme ktora zajmie sie sprzedaza i montazem? Czy mieliscie przypadki kradziezy na swoich budowach? Kiedy robiliscie ogrodzenie? Druga sprawa wiąże sie z utwardzeniem drogi - 30m dlugosci na 2 metry szerokosci. Czym to zrobic za rozsadna cene tak aby ciezki sprzet mogl sie po tym poruszac a majac na uwadze to ze w przyszlosci zrobi sie cos porzadniejszego jest to tymczasowe rozwiazanie. Jakies namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celafon 17.03.2013 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Druga sprawa wiąże sie z utwardzeniem drogi - 30m dlugosci na 2 metry szerokosci. Czym to zrobic za rozsadna cene tak aby ciezki sprzet mogl sie po tym poruszac a majac na uwadze to ze w przyszlosci zrobi sie cos porzadniejszego jest to tymczasowe rozwiazanie. Jakies namiary? Hejka! Co prawda ogrodzenia jeszcze nie mamy, ale jeśli chodzi o dojazd, to mieliśmy 80m drogi do utwardzenia. Robił to dla nas (jak się później okazało) dalszy sąsiad z Łuczyc, Tomek. Ma koparko-spycharkę i wywrotkę. Zrobił nam korytowanie drogi na 30cm oraz nawiózł na to gruzu (na razie weszło 10 wywrotek, ale dalej woła "jeść"...). No i robił kopanie fundamentów w dosyć niesprzyjających warunkach - wyszło bardzo dobrze. Mogę go z czystym sumieniem polecić. Namiary pod tym linkiem: http://www.firmy.net/uslugi-koparka,luczyce.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aoczka 20.03.2013 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Aoczka, jak się mieszka? nic się nie odzywasz. robicie coś jeszcze w domu? Oj mieszkanie w domku mnie wciągnęło na dobre i forum przez to ucierpiało Wybaczcie długą przerwę, ale sen o spokoju i harmonii po przeprowadzce okazał się jednak złudny, bo roboty wcale nie ma mniej... jedynie tempo trochę zwolniło... Ale tak czy inaczej mieszka się cudownie i tylko na odśnieżanie dojazu klnę BTW, w dzienniku wrzuciłem sporo nowych zdjęć, więc zapraszam do przeglądania. No i postaram się częściej zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 20.03.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Aoczka, oglądałam foty, dom masz rewelacyjny, piękny i bardzo przytulny... no i mam kilka pytań do ciebie. Po pierwsze czy między lodówka a piekarnikiem robiliście jakąś izolację? czytałam że piekarnik nie powinien sąsiadować bezpośrednio z lodówką ze względu na różnice temperatur przy pracy... u nas tez mają stać obok siebie... po drugie, zauważyłam że posiadasz pralkę samsunga, i chyba jest to jeden z modeli który ja zamierzam kupić, możesz mi napisać model i jak się sprawuje? po trzecie jaki to kolor na kominku i z jakiej firmy... po czwarte schody robiliście sami czy ktoś wam robił? i jakie to drzewo? osobiście nie lubię podłóg z takich małych klepek lub z paneli o takiej teksturze, ale u ciebie mnie ona urzekła i spojrzałam na nią zupełnie inaczej... i w sumie podoba mi się dom robi potężne wrażenie, takie z efektem WOW! nie dziwię ci się że nie masz na nic czasu, samo podziwianie domu zajmowało by mnie bez reszty, a co dopiero mówić o kończeniu rzeczy niedokończonych :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts