alicja123 26.06.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Witajcie. Aż miło poczytać jak wiele się dzieje na tym forum . Długo się nie odzywałam bo byłam na etapie załatwiania zgody na budowę, ale już wreszcie po 4 miesiącach jest. Od razu mam prośbę o namiary na solidną firmę budującą od fundamentów po dach. Ja buduję się w Luborzycy. Proszę o informacje czy 60 tyś zł za wybudowanie stanu surowego domu 120 m parter z garażem, 90 m poddasze( po podłodze), bez lanych schodów, bez piwnicy i najprawdopodobniej blachodachówka, to dużo, czy jest to kwota ok. Tyle zaśpiewał mi szef ekipy górali ,których poleciła mi moja kierownik budowy. Nie mam wielu znajomuch którzy w ostatnim czasie sie budowali, ale ci z którymi rozmawiałam mówią, że to dużo..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja123 26.06.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Acha i poproszę o dane gdzie są dobre ceny na stal zbrojeniową w okolicy. Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celafon 27.06.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Witajcie. Aż miło poczytać jak wiele się dzieje na tym forum . Długo się nie odzywałam bo byłam na etapie załatwiania zgody na budowę, ale już wreszcie po 4 miesiącach jest. Od razu mam prośbę o namiary na solidną firmę budującą od fundamentów po dach. Ja buduję się w Luborzycy. Proszę o informacje czy 60 tyś zł za wybudowanie stanu surowego domu 120 m parter z garażem, 90 m poddasze( po podłodze), bez lanych schodów, bez piwnicy i najprawdopodobniej blachodachówka, to dużo, czy jest to kwota ok. Tyle zaśpiewał mi szef ekipy górali ,których poleciła mi moja kierownik budowy. Nie mam wielu znajomuch którzy w ostatnim czasie sie budowali, ale ci z którymi rozmawiałam mówią, że to dużo.. Pozdrawiam Moja ekipa za nieco mniejszy domek (70m2 + 70m2 / bez garażu / dach dwuspadowy bez jaskółek i wykuszów) wzięła 40K PLN. Strop na poddaszu miałem betonowy, co oznaczało +4K PLN w tej kwocie. Gdybym robił kanadyjski, to byłoby 36K. Miałem wylewane betonowe schody w domu (robione jednocześnie ze stropem). Kładli mi dachówkę także. Ekipa jest z pod Dębicy i kieruje nimi Pan Jan Książek, mogę ich z czystym sumieniem polecić. Wiadomo, że dobrze jest kontrolować co i jak robią (zwłaszcza jeżeli nie wszystko jest robione identycznie z projektem - ja miałem więcej ocieplenia niż w projekcie oraz sporo zmian naniesionych na czerwono na projekt - tutaj ważne, żeby wszystko dokładnie opisać, bo łatwo się pomylić jeżeli korzysta się z kserówki projektu). Na solidność nie mogę narzekać - wszystko równe i starannie zrobione. Weź pod uwagę, że im bardziej skomplikowany dach, tym więcej roboty. Jak więcej ścian nośnych i nadproży, to też więcej roboty. Ogólnie cena mocno zależy od projektu jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja123 28.06.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Mam pytanie odnośnie garażu. Może ktoś ma do odsprzedania blaszak na budowę.Pozdrawiam alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
effa_s 08.07.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Witam,Czy ktoś z Was mógłby polecić geologa do wykonania opinii geotechnicznej gruntu? Potrzebuję do zaprojektowania oczyszczalni i do pozwolenia na budowę.Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daktyl99 09.07.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Jak ktoś szuka kierownika budowy w okolicy kocmyrzowa "po sąsiedzku" to mam do polecenia naprawde wspaniałego człowieka w tym temacie. Pozdrawiam Szukam właśnie tam dobrego kierownika budowy. Czy mogę prosić o namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
południowa 04.08.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 witam, czy moze ktos polecic miejsce skad wziasc piasek do tynkow - drobny, ewentualnie piasek rowniez do wylewek !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aoczka 12.08.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Jakby ktoś miał nadmiar ziemi na budowie, to z chęcią przyjmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misteroli 12.08.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Witam, Bardzo was proszę o namiary na dobre ekipy budowlane budowa okolice krakowa proszę o info na meil prv [email protected] z góry dzięki wszytkim za info ] Moja ekipa za nieco mniejszy domek (70m2 + 70m2 / bez garażu / dach dwuspadowy bez jaskółek i wykuszów) wzięła 40K PLN. Strop na poddaszu miałem betonowy, co oznaczało +4K PLN w tej kwocie. Gdybym robił kanadyjski, to byłoby 36K. Miałem wylewane betonowe schody w domu (robione jednocześnie ze stropem). Kładli mi dachówkę także. Ekipa jest z pod Dębicy i kieruje nimi Pan Jan Książek, mogę ich z czystym sumieniem polecić. Wiadomo, że dobrze jest kontrolować co i jak robią (zwłaszcza jeżeli nie wszystko jest robione identycznie z projektem - ja miałem więcej ocieplenia niż w projekcie oraz sporo zmian naniesionych na czerwono na projekt - tutaj ważne, żeby wszystko dokładnie opisać, bo łatwo się pomylić jeżeli korzysta się z kserówki projektu). Na solidność nie mogę narzekać - wszystko równe i starannie zrobione. Weź pod uwagę, że im bardziej skomplikowany dach, tym więcej roboty. Jak więcej ścian nośnych i nadproży, to też więcej roboty. Ogólnie cena mocno zależy od projektu jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgrano 03.09.2013 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Witam.A czy ktoś wie gdzie zdobyć w dobrej cenie blachę dachową? Szukam dostawcy z rozsądnym terminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 09.09.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 belgrano, ja brałam blachę na dach ze sklepu UniBlach (z Dojazdowa bodajże) i od razu mówię ci żebyś unikał tego sklepu jak ognia, pracują tam partacze i oszuści, cwaniaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
południowa 11.09.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 witam, czy moze ktos polecic producenta-sprzedawce szamb najlepiej z montazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja123 20.09.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Witam. Jeśli chodzi o szambo to też jestem w tym temacie.Mam namiary na firmę zlokalizowaną -Wysiółek Luborzycki tel. 797-120-510, niestety nie pamiętam nazwiska, ale mój kierownik potwierdził że dużo osób bierze szamba od nich. Cena za szambo z koparką w zestawie to 3200 zł - 10 m3, 3600 za szambo -12 m3, przyłącze też wykonują - 50 zł za m2 z materiałem.Mam natomiast pytanie odnośnie więźby dachowej i blachodachówki, gdzie można kupić po rozsądnej cenie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucano 24.09.2013 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Witam, Mam pytanie czy ktoś robił projekt przyłącza wody u Pani Nagacz? Jak to wygląda cenowo na tle konkurencji? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celafon 24.09.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 No właśnie mam ten temat na tapecie. Też wolałbym zlecić wykonanie przyłącza i sieci komuś innemu, żeby uniknąć konfliktu interesów. Czy ktoś może polecić jakąś ekipę, która wykonuje takie roboty w okolicy? Ja robię projekt u Pani Nagacz - cenowo standard, 600 PLN za projekt z uzgodnieniem w ZUDP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolciaR 26.09.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Witam, czy ma ktoś może do sprzedania garaż blaszak na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Majster_ 30.09.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Witam wszystkich w Grupie budujących Jestem z samego środka Kocmyrzowa i tu też będę rozpoczynał swoją budowę Dziś złożyłem wszystkie niezbędne dokumenty do wydania pozwolenia na budowę Forum czytam od dawna, jest tu masa przydatnych informacji co skłoniło mnie w końcu do rejestracji. Dziś krótko wstępnie, ale będę miał sporo pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja123 04.10.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Miło, że dołączył do grupy ktoś nowy. Co poniektórzy to już prawie kończą budowy, i zapewne rzadziej odwiedzają tę stronę, więc miło będzie podzieli się z kimś swoimi doświadczeniami (małymi co prawda) bo ja dopiero jestem na etapie stanu 0, zawsze to jednak coś. W zimie niewiele dzieje się na budowie, ale za to jest czas na pisanie i ładowanie akumulatorów przed wiosennym szturmem na budowę.Pozdrawiam Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucano 08.10.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Witajcie, Polecacie jakieś składy budowlane w okolicy z konkurencyjnymi cenami? PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celafon 11.10.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Witajcie, Polecacie jakieś składy budowlane w okolicy z konkurencyjnymi cenami? Pozdrawiam Łukasz Dobrze kupować w dużym składzie ze względu na dostępność wszystkiego. Chociaż małe mają czasem konkurencyjne ceny. Ja korzystam głównie z Budrol wcisło (koło ronda w Kocmyrzowie - jako, że biorę regularnie, to dostałem kilka procent rabatu). Jednak przy dużych zamówieniach (np. pustaki, stal, drewno, etc.) wysyłałem prośbę o wycenę do wielu składów i przeważnie były to: Bud-Met z Michałowic, Luskar z Michałowic, Budrol z Proszowic (od nich brałem Ytonga), Budrol z Kocmyrzowa (wspomniany wcześniej), no i jeszcze In Spe w Sulechowie (u nich stal była bardzo tania i drewno udało się też dosyć "promocyjnie" kupić - są przed wjazdem do Kocmyrzowa). Aha - no i dodam jeszcze ważny skład w Pielgrzymowicach, który pomimo, że nie największy ma niezłe ceny i bywa otwarty nawet w święta ustawowo wolne od pracy, bo właściciel jest na miejscu. Nie pamiętam nazwy, ale chyba innych tam nie ma, nr tel: 12-388-52-97, 662-689-419. Raz mi uratowali tyłek, jak budowlańcy kończyli folie paro przepuszczalną na dachu i zabrakło 4 mb a to był jakiś ustawowo wolny dzień tygodnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts