Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budująca Kocmyrzów-Luborzyca i okolice

Recommended Posts

Witajcie. Aż miło poczytać jak wiele się dzieje na tym forum . Długo się nie odzywałam bo byłam na etapie załatwiania zgody na budowę, ale już wreszcie po 4 miesiącach jest. Od razu mam prośbę o namiary na solidną firmę budującą od fundamentów po dach. Ja buduję się w Luborzycy. Proszę o informacje czy 60 tyś zł za wybudowanie stanu surowego domu 120 m parter z garażem, 90 m poddasze( po podłodze), bez lanych schodów, bez piwnicy i najprawdopodobniej blachodachówka, to dużo, czy jest to kwota ok. Tyle zaśpiewał mi szef ekipy górali ,których poleciła mi moja kierownik budowy. Nie mam wielu znajomuch którzy w ostatnim czasie sie budowali, ale ci z którymi rozmawiałam mówią, że to dużo..

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 356
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie. Aż miło poczytać jak wiele się dzieje na tym forum . Długo się nie odzywałam bo byłam na etapie załatwiania zgody na budowę, ale już wreszcie po 4 miesiącach jest. Od razu mam prośbę o namiary na solidną firmę budującą od fundamentów po dach. Ja buduję się w Luborzycy. Proszę o informacje czy 60 tyś zł za wybudowanie stanu surowego domu 120 m parter z garażem, 90 m poddasze( po podłodze), bez lanych schodów, bez piwnicy i najprawdopodobniej blachodachówka, to dużo, czy jest to kwota ok. Tyle zaśpiewał mi szef ekipy górali ,których poleciła mi moja kierownik budowy. Nie mam wielu znajomuch którzy w ostatnim czasie sie budowali, ale ci z którymi rozmawiałam mówią, że to dużo..

Pozdrawiam

Moja ekipa za nieco mniejszy domek (70m2 + 70m2 / bez garażu / dach dwuspadowy bez jaskółek i wykuszów) wzięła 40K PLN. Strop na poddaszu miałem betonowy, co oznaczało +4K PLN w tej kwocie. Gdybym robił kanadyjski, to byłoby 36K.

Miałem wylewane betonowe schody w domu (robione jednocześnie ze stropem). Kładli mi dachówkę także. Ekipa jest z pod Dębicy i kieruje nimi Pan Jan Książek, mogę ich z czystym sumieniem polecić. Wiadomo, że dobrze jest kontrolować co i jak robią (zwłaszcza jeżeli nie wszystko jest robione identycznie z projektem - ja miałem więcej ocieplenia niż w projekcie oraz sporo zmian naniesionych na czerwono na projekt - tutaj ważne, żeby wszystko dokładnie opisać, bo łatwo się pomylić jeżeli korzysta się z kserówki projektu). Na solidność nie mogę narzekać - wszystko równe i starannie zrobione.

Weź pod uwagę, że im bardziej skomplikowany dach, tym więcej roboty. Jak więcej ścian nośnych i nadproży, to też więcej roboty. Ogólnie cena mocno zależy od projektu jednak.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam,

Bardzo was proszę o namiary na dobre ekipy budowlane budowa okolice krakowa proszę o info na meil prv [email protected]

z góry dzięki wszytkim za info ]

Moja ekipa za nieco mniejszy domek (70m2 + 70m2 / bez garażu / dach dwuspadowy bez jaskółek i wykuszów) wzięła 40K PLN. Strop na poddaszu miałem betonowy, co oznaczało +4K PLN w tej kwocie. Gdybym robił kanadyjski, to byłoby 36K.

Miałem wylewane betonowe schody w domu (robione jednocześnie ze stropem). Kładli mi dachówkę także. Ekipa jest z pod Dębicy i kieruje nimi Pan Jan Książek, mogę ich z czystym sumieniem polecić. Wiadomo, że dobrze jest kontrolować co i jak robią (zwłaszcza jeżeli nie wszystko jest robione identycznie z projektem - ja miałem więcej ocieplenia niż w projekcie oraz sporo zmian naniesionych na czerwono na projekt - tutaj ważne, żeby wszystko dokładnie opisać, bo łatwo się pomylić jeżeli korzysta się z kserówki projektu). Na solidność nie mogę narzekać - wszystko równe i starannie zrobione.

Weź pod uwagę, że im bardziej skomplikowany dach, tym więcej roboty. Jak więcej ścian nośnych i nadproży, to też więcej roboty. Ogólnie cena mocno zależy od projektu jednak.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam. Jeśli chodzi o szambo to też jestem w tym temacie.

Mam namiary na firmę zlokalizowaną -Wysiółek Luborzycki tel. 797-120-510, niestety nie pamiętam nazwiska, ale mój kierownik potwierdził że dużo osób bierze szamba od nich. Cena za szambo z koparką w zestawie to 3200 zł - 10 m3, 3600 za szambo -12 m3, przyłącze też wykonują - 50 zł za m2 z materiałem.

Mam natomiast pytanie odnośnie więźby dachowej i blachodachówki, gdzie można kupić po rozsądnej cenie.

Pozdrawiam

No właśnie mam ten temat na tapecie. Też wolałbym zlecić wykonanie przyłącza i sieci komuś innemu, żeby uniknąć konfliktu interesów. Czy ktoś może polecić jakąś ekipę, która wykonuje takie roboty w okolicy?

Ja robię projekt u Pani Nagacz - cenowo standard, 600 PLN za projekt z uzgodnieniem w ZUDP.

Witam wszystkich w Grupie budujących :) Jestem z samego środka Kocmyrzowa i tu też będę rozpoczynał swoją budowę :) Dziś złożyłem wszystkie niezbędne dokumenty do wydania pozwolenia na budowę :) Forum czytam od dawna, jest tu masa przydatnych informacji co skłoniło mnie w końcu do rejestracji. Dziś krótko wstępnie, ale będę miał sporo pytań :)

Miło, że dołączył do grupy ktoś nowy. Co poniektórzy to już prawie kończą budowy, i zapewne rzadziej odwiedzają tę stronę, więc miło będzie podzieli się z kimś swoimi doświadczeniami (małymi co prawda) bo ja dopiero jestem na etapie stanu 0, zawsze to jednak coś. W zimie niewiele dzieje się na budowie, ale za to jest czas na pisanie i ładowanie akumulatorów przed wiosennym szturmem na budowę.

Pozdrawiam Alicja

Witajcie,

Polecacie jakieś składy budowlane w okolicy z konkurencyjnymi cenami?

Pozdrawiam

Łukasz

Dobrze kupować w dużym składzie ze względu na dostępność wszystkiego. Chociaż małe mają czasem konkurencyjne ceny. Ja korzystam głównie z Budrol wcisło (koło ronda w Kocmyrzowie - jako, że biorę regularnie, to dostałem kilka procent rabatu).

Jednak przy dużych zamówieniach (np. pustaki, stal, drewno, etc.) wysyłałem prośbę o wycenę do wielu składów i przeważnie były to: Bud-Met z Michałowic, Luskar z Michałowic, Budrol z Proszowic (od nich brałem Ytonga), Budrol z Kocmyrzowa (wspomniany wcześniej), no i jeszcze In Spe w Sulechowie (u nich stal była bardzo tania i drewno udało się też dosyć "promocyjnie" kupić - są przed wjazdem do Kocmyrzowa).

Aha - no i dodam jeszcze ważny skład w Pielgrzymowicach, który pomimo, że nie największy ma niezłe ceny i bywa otwarty nawet w święta ustawowo wolne od pracy, bo właściciel jest na miejscu. Nie pamiętam nazwy, ale chyba innych tam nie ma, nr tel: 12-388-52-97, 662-689-419. Raz mi uratowali tyłek, jak budowlańcy kończyli folie paro przepuszczalną na dachu i zabrakło 4 mb a to był jakiś ustawowo wolny dzień tygodnia...