ZBYSZEK_SK 17.06.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witam.Zajmuję się zawodowo sprzedażą aparatury elektrycznej i automatyki przemysłowej a wcześniej wykonawstwem sieci i instalacji.Z mojego doświadczenia wynika że jest I liga aparatury to Moeller,General Electric (GE), Schneider Electric, ABB oraz Legrand - mają jednocześnie pełen asortyment aparatury.II liga to m. in. Eti, OEZ,Elda.W I lidze to generalnie największe zaufanie mam do ABB, jednocześnie moim zdaniem najładniej prezentują się w rozdzielni.Legrand ma ładny osprzęt , m.in.Sistena.Generalnie polecam firmy I ligi - ceny podobne, raczej decyduje wygląd w rozdzielni; i proszę pamiętac koniecznie o ochronnikach przeciwprzepięciowych ale dobrze dobranych i stopniowanych - zaoszczędzicie na naprawach sprzetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 18.06.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 W mojej skrzynce miałem różnicówkę Moellera. Uszkodziła się po dwóch miesiącach. Teraz od prawie roku mam Legranda i jest OK. Na podstawie mojego doswiadczenia z budowy trzeba by wysnuc nieprawdziwy wniosek że Moeller ma 100% uszkodzeń a Legrand jest w 100% dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 18.06.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Wszystko działa OK od dłuższego czasu - nic się nie upaliło, różnicówki miały wielokrotnie okazję się "wykazać" (ale po kilku razach żona już się nauczyła "zapalać" światło zwierając druty wystające ze ściany ) te "druty" to czekają na teściową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 18.06.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Niestety, teściowa nauczyła się je omijać.Będę musiał je przedłużyć chyba, żeby musiała się schylić przy przechodzeniu - może kiedyś zapomni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 18.06.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Niestety, teściowa nauczyła się je omijać. O, zaraza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 18.06.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 No właśnie. Cwana jest, cholera jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof G 19.06.2007 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Mój elektryk chce mi zamontować osprzęt firmy Merlin Gerin. Wcześniej umówiliśmy się, że będzie Schneider lub Moeller. Ten Merlin Gerin to ponoć grupa Schneider Electric, tyle tylko że na opakowaniu jest made in spain. Momtować to czy nie eksperymentować, zależy mi na solidnym wyposażeniu. Proszę dajcie swoją opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof G 19.06.2007 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Sprawdziłem w necie, Merlin Gerin jest w grupie Schneider Electric, tylko dlaczego nie ma słowa na opakowaniu. Jest tylko MG. Elektrycy, proszę dajcie info o MG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garcia27 19.06.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Ja stosuję i polecam HAGERA, dobra cena, wysoka jakość. Ma system intelegentnego domu. I nie ma problemu z dystrybucją - co ostatnio mi się z MOELLERem przytrafiło.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 20.06.2007 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 To już dwa i pół roku jak zainicjowałem ten wątek. Idąc za sugestiami forum wybrałem Moeller’a i to była ostatnia sprawa związana z zabezpieczeniami w moim domu, po prostu są bezawaryjne i bezbłędne a przypominam sobie o nich jak nastąpi jakieś zwarcie i trzeba je załączyć. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faflusniak 21.06.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Ostatecznie zdecydowałem się ma Moellera ze względu na dobrą cenę. Legrand, GE i Hager były droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYSZEK_SK 21.06.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Schneider Electric sprzedaje pod marką Merlin-Gerin m.in. aparaturę modułową do budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego. Jakościowo jest zupełnie przyzwoita. Ostatnio zaś Schneider wprowadził do sprzedaży asortyment modułówki tzw. Domae; seria ta jest wyraźnie tańsza od Merlina a jakością mu nie ustępuje, stosuje się ją do mieszkaniówki. Co do miejsca produkcji to równiez produkują tą modułówkę Merlina w Polsce (Bukowno), na Węgrzech, Hiszpanii i Italii.Jak ktoś ma ochotę na wycenę to przesłać zapytanie na [email protected] to wycenię zestawienie modułówki, rozdzielni,kable itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts